reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Boli go bardzo, lapie się, Wola ala i płacze.. Nie siada i nie bardzo chodzi.. Siusiak cały siny i ogromnych rozmiarów.. Dokładnie.. Dziecko najważniejsze.. Dla mnie w ogóle takie intymne sprawy to z bolesciami się kojarzą.. Jeszcze nie wiemy jak z sikaniem.. Oby jutro czuł się lepiej mój Skarb.
Starsza biedna, swma została..zasięg tam padnięty i cala zaryczana bo się wystraszyla, ze juz po 22 a nas nie ma i pewnie coś poważnego..
No nic..klade się..Mały spi dobrze, więc jestem dobrej myśli..
Dziękuję Wam..

reklama
Katerineczka moja ciąża też jest młodsza niż wychodzi z miesiączki. Ale to nic złego. U mnie doszło po prostu później do zapłodnienia. U mnie różnica ok 1,5-2 tyg. A serduszko bije ;)

Lilith wspolczuje:( Oby to nie bylo nic powaznego i zeby szybko przeszlo, no ale zeby lekarze nawet nie wiedzieli co robic? Dostal jakies leki/zastrzyk? Rece opadaja heh.
Ja w koncu wciagnelam dwa jajka na miekko plus buleczka z maslem i szczesliwa zapakowalam sie do lozka w koncu;))

Dobry wieczor dziewczyny :)
Witam nowe brzuchatki, gratuluje dwoch kresek :*

Ja dzisiaj z ciezka migrena walczylam.... Mam nadzieje ze mam z nia spokoj na pol roku.

Mysle ze stworzycie tutaj niesamowina ksiazke hehehe tyle wpisow a co bedzie jak juz kazda z nas zobaczy wielkie serduszka :rofl: gratuluje Wam ze moglscie je dzisiaj uslyszec a pozostalym i sobie zycze cierpliwosci :p

Hej
Kasia dobrze wyczytałam że u Ciebie wczoraj plamienia? Pewnie to puste się czyści, jak się czujesz?

Katerineczka odp na tamtym wątku, u mnie serduszko a ciąża mdłodsza, syn u mnie też zawsze starszy wychodził, najmłodsza córka też trochę młodsza z usg, myślę że jak jest To cos ;-), to jest dobrze.

Lilith boroku to się nastresowalas :-(, zdrowia dla synka.

Mnie zmartwily jeszcze dwie sprawy po wczorajszej wizycie że mam zrezygnować z tego jednego karmienia na dobę, nie wiem czy wiecie jak jest mi źle i ciężko z tego zrezygnować, myślę sobie ze skoro tak karmilam i nic się nie stało to może dam jej raz na 2 dni jakiś czas, później jeszcze większy odstęp, ale sama nie wiem bo jest ten krwiak, może wy Mo coś doradzicie?

No i kolejna sprawa to 4 cc, lekarz bardzo spokojnie ale stanowczo powiedział o zagrożeniu życia, ja to wiem ale jednak jakoś mnie to ruszyło i dało do myślenia.

MAMA CZWÓRKI ty miałaś 4 cc napisz coś ;-)

Dorotka ... przy karmieniu piersią zwiększa się znacznie ilość oksytocyny co jak wiadomo może powodować skurcze macicy ...ja bym uważała z karmieniem, Lilianka jest już duża, a Ty musisz myśleć teraz o maluchu. Lekarze odradzają zwłaszcza we wczesnej ciąży ... no a Ty jeszcze masz krwiaka ... ciężka sprawa

Boli go bardzo, lapie się, Wola ala i płacze.. Nie siada i nie bardzo chodzi.. Siusiak cały siny i ogromnych rozmiarów.. Dokładnie.. Dziecko najważniejsze.. Dla mnie w ogóle takie intymne sprawy to z bolesciami się kojarzą.. Jeszcze nie wiemy jak z sikaniem.. Oby jutro czuł się lepiej mój Skarb.
Starsza biedna, swma została..zasięg tam padnięty i cala zaryczana bo się wystraszyla, ze juz po 22 a nas nie ma i pewnie coś poważnego..
No nic..klade się..Mały spi dobrze, więc jestem dobrej myśli..
Dziękuję Wam..

Współczuję niezmiernie ... nie masz tam przypadkiem rivanolu żeby okłady robić ? To ewidentnie stan zapalny. Może być zapalenie napletka lub stulejki .. przydałby się antybiotyk ... zdrówka :(

Princeseczka właśnie zależało nam na różnicy max 2 lata :-) sama mam siostrę 1,5 roku młodsza, a co do ubranek, to dla Natana dostałam mnóstwo po różnych dzieciach, wiec i różowe się znajdą jak trzeba będzie :-)

Palula - gratuluję! :-)
I zazdroszczę braku dolegliwości, ja pierwsza ciążę cała wymiotowalam, teraz mdłości nie mam dosłownie między 14 a 18, rano, wieczór, noc - koszmar!

Migduch - ja póki co też głodu nie czuje specjalnie, ale staram się co chwile coś w siebie wmusic. (lekarz mi rozpisał na zleceniach 8 małych posiłków dziennie).

reklama
Lilith jak dzis czuje sie synek? tak jak Nessi napisala przydalyby sie leki.. biedne dziecko :'( zdrowka zycze :-*

Katerineczka mamy podobne "terminy" @ i owu i wczoraj bylam i tez nie widzialam/slyszalam serduszka a tak jak Ty pechherzyk zoltkowy i malusi zarodek, a mam przyjsc dopieor 06.04 i lekarza calkiem spokojnie i konkretnie powiedzial ze jest calkiem normalnie i dobrze jak na ten czas :-) takze sppkojnie na pewno jest ok :-)

A brzuch tez wydaje mi, ze mam jakby wzdety, ale ze przed zajscie w ciazy schudlam prawie 4kg to narazie jeszcze spodnie spadaja wrecz :-)

Do góry