reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej.
Melduję że żyję, aczkolwiek ledwo, ledwo ;)
Za dużo tych wszystkich obowiązków ostatnio. Praktycznie całymi dniami jestem poza domem i chyba zaczynam wymiękać.

Lilith nie dziwię się że ciśnienie jest takie wysokie biorąc pod uwagę stres związany z badaniem.
My się badamy w środę i już teraz na samą myśl mi ciśnienie skacze. Gin co prawda na ostatniej wizycie jak dowiedział się o toxplazmozie to zmierzył Nt i było w normie ale strach i tak pozostaje.

Emalkadream ja na Twoim miejscu pojechałabym jutro do lekarza dyżurnego, zwłaszcza że nie masz nic z progesteronem.
Chyba że plamienie już się nie powtórzy. Który u Ciebie tydzień? Gdzieś czytałam że pod koniec pierwszego trym. może się pojawić plamienie związane z tworzeniem łożyska.

Patryska-jak to wymioty z krwią? Ja Cię nie chcę straszyć ale to nie jest normalne.:unsure:
Trzeba by to z lekarzem skonsultować. Ta krew skądś musiała się przecież tam wziąć . Fizjologiczne w żołądku nie ma krwi, chyba że są gdzieś jakieś ranki. Może masz wrzody?

Wiklina ja w poprzedniej ciąży popijałam miętę. Żadnych skutków niepożądanych nie było. Ale pasowałoby żeby jakiś fachowiec się wypowiedział. Może mamy jakąś zielarkę na listopadówkach...

Córa mi kupiła i ciepłe bułki w Tesco.A ja sobie dziś zakupiłam moje ukochane polskie pomidory malinowe. Idę zrobić kolacyjkę. A popiję ją niezdrową Oranginą:-p

reklama
Kurcze swiruje albo moje bobo jest jakims expresem i zaczal w 12 tygodniu albo mnie jelita tak ,, kopia,,. No czuje , inaczej niz przy kwestiach jelitowych ale czuje . Etapami , co jakis czas , leciutko .......tak wiem wmawiam sobie :p

Wiklinka - czemu nie.. to możliwe :) ja czuję od ponad dwóch tygodni, coraz bardziej regularnie, prawie że codziennie już :)

mamy "wielu" - proszę o złote rady dot. ogarniania garderoby dzieciaków.. własnie żaliłam się na "wielodzietnych", że to jedyna chyba sprawa "domowa" , która mnie po prostu przerasta. Ciuchów mam wszędzie masę :( Najgorzej jest teraz jak wymieniam garderobę dziewczynek, jednocześnie próbując coś zrobić z 3 siatami ciuchów "po kuzynce".. Słabo wyobrażam sobie ubranka jeszcze jednego maluszka! Nie wiem, może drastycznie ograniczyć ilość ubranek..? ale jak, skoro dziewczynki np. mają i spódniczki, i sukienki, rajstopki, legginsy dlugie, krótkie itd.. za dużo tego jest, a niby wszystko "się przyda" i "się nosi"... z młodym takiego problemu nie mam, a z dziewczynkami.. szkoda gadać...

Dominika marzenie ♡ gołąbki mamy mmm
Ja mam wyczekaną ogórkową ♡
Ja też codziennie spacery i spacery
Millagros sukienka boska
Gaga spokojnie nie swiruj kobietko bo szybko można polegnąć
Lilith ja uwielbiam magnum Gold ♡ ale już rzadko mogę dostać. Mówisz szycie? Super sprawa . Moje marzenie nauczyć się
Wiklinka wooow jakie cuda
Dobra znów nie mogę spać :/ od 3 a teraz jestem głodna. Wezmę leki i zrobię sobie kanapki bo aż mnie ściska. Zaraz Was doczytam

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

No to teraz muszę pół godz czekać bo wzięłam letrox a tak mi pachną te kanapeczki ♡♡ Jeszcze bym zrobiła sobie herbatkę ale małż śpi w dużym i by syczał rano, chociaż pewnie i tak będzie
Emalka mi się wydaje że z 12 mies . Pamietam z poprzedniej ciazy że mialam super pieniądze wcześniej zapracowane a raczej wytyrane
Ivi i masakra! To ja się martwię że mój lęk 30 min przed a Ty mnie pobiłaś normalnie :O
Princeseczka druty ♡♡♡ tylko oglądam na fb albo insta jakie cuda robią. ..
majdaczek witam i współczuję przejścia ... napisz coś więcej o sobie . Ja dzisiaj mam ogórkową i już pół gara zjadłam
Gaga ślina do podłogi mniam
Też tak mam z ciastem, tyle że u mnie małż też nie je to już w ogóle. Poproszę przepis w oso wątku ♡
Iza może jakieś osłabienie
Mała no następna zdycha
Wiklinka a za mną chodzi smalec i do tego cebulka mmm
Milia a jak ja wstawalam o 4 to bym musiała brać o 2 chyba te leki. Porażka. U mnie też wyniki się normuja
Iii pechowy dzień :/ jutro będzie lepiej
Lilith o rybkę bym zjadła z surówką z kapusty
Patryska ojjj stres z serduszkiem to i ja miałam w 1 :/ zawał od razu
Wiklinka chyba rumianku nie można bo ostatnio chciałam
Wszystko możliwe ♡♡♡
Ivi mój młody ma ciut mniej ode mnie[emoji14]a jak wszystko poprane to ledwo upycham. Śmieje się że dobre 2 tyg nie muszę jego prac
Dobra idę jeść bo aż mnie ściska

Przepraszam że tak na raty ale by mi wciagnelo posta
Ja codziennie spaceruje z małym póki daje radę. Czasami muszę ho nieść a nawet codziennie jakiś kawałek bo nie daje rady albo już wymyśla a jest tylko chodzący.
Nieraz jeszcze mnie boli brzuch i troszkę się tym stresuje. Wmawiam sobie ze jest ok i tak musi być. Lepszy mam apetyt i coraz więcej smaków ♡ W niedzielę synio kończy 2 latka...kiedy ten czas mija?
No dobra jest 4:30 a ja oczy jak 5 zł grrr
A to nasze spacery
1462933841-1d1mld.jpeg

1462933864-1d1mld.jpeg

1462933881-1d1mld.jpeg

Diabliczka chyba się dziś nie wyspałaś. [emoji5] ja wczoraj padlam jak długą ok 19 do 21.30 pospalam na kanapie potem przenioslam się do sypialni i dopiero wstałam.

Dzięki dziewczyny za rady. Nie panikuje jeszcze plama była jedna jedyna jak do tej pory. Jak będzie kolejna to lecę do lekarza.

reklama
Witam z rana
jak ja wczoraj pobiegłam , byłam u giną po l4 z siostra 19 letnia bo mówi ze pierś ja boli i co guz 1 na 1,5 cm na skierowaniu wpisali jej usg pilne stopień wysokiego ryzyka :( pewnie jak torbiel eh biedna się stresuje strasznie ..

Ivi co ja mam z ciuchami , teraz napewno dorobić sobie kawałek szafy hi hi zrobiłam sobie dwie na wymiar ogromne w pokoju maluchów jeszcze z pawlaczem nad dzwiami mój jak płacił wypowiadał słowa ze teraz jak coś będzie się poniewierac to będzie do kosza wywalal. Mieściłam się długi czas ale znowu się nie mieszcze i wszędzie ciuchy :)

Do góry