reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Czesc dziewczyny :) jak samopoczucie ? U nas dobrze tylko poranne mdłości troszkę mnie wymęczyły + krew z wymiotami Ohhh okropność. Dzisiaj jadę z dziewczynami do Vancouver trochę pochodzić i pielęgnować sie na plazy [emoji4][emoji4][emoji4] a wam jak minął dzień mamusie ?

reklama
Dziewczyny kiedy zacząć panikować? Właśnie na majtkach zobaczyłam brązowa plamę taką ok 0,5 cm na 1,5. Plama sucha także już kilka godzin musi mieć byłam w wc o 15 i nic nie było. Od początku ciąży nie było żadnych plamien. Brzuch nie boli jakoś bardzo. To jak z tą paniką?[emoji53] trochę się zdenerwowalam tym faktem

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emalkadream spokojnie jak to tylko jednorazowy przypadek w dodatku brązowy to nie masz się co denerwować, gorzej jakby się krew pojawiła

Emalka, też myślę, że panikować nie ma co, ale obserwować się i odpoczywać. Masz luteinę/duphaston? Masz nr do gina w razie czego? Zawsze możesz na IP podjechać zamiast się stresować.

Jeszcze nie panikuje [emoji5] jeśli sytuacja się powtórzy zgłosze się do lekarza. Mam taką możliwość pójść i się dostać do ginekologa dyżurnego. Leków żadnych nie mam bo do tej pory nic się nie działo. Idę leżeć w takim razie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emalkadream który tydzien ciazy jesteś? Nie martw sie na zapas pytam sie który tydzien dlatego ze do 20 tygodnia moze pojawić sie nawet plamienie krwią i wszystko moze być w porządku :) ja miałam plamienie w 10 tygodniu ciazy brązowe a potem białe upławy z lekko różowym śluzem. Byłam w totalnej panice dlatego ze pierwsza ciąże poroniłam i moja głowa była pewna obaw. Zadzwoniłam do lekarza dostałam zwolnienie z pracy oraz skierowanie na usg. ( tutaj przy usg nie usłyszysz serduszka tylko lekarz rodzinny podłącza do brzucha detektor i nasłuchuje serduszka) moja pani doktor podłączała detektor 4 razy i mimo to nie usłyszeliśmy serduszka.... Byłam przerażona usg miałam na drugi dzień, nie chcieli mnie przyjąć wyblagalam ich ze to moja druga ciąża i jestem przerażona... Przyjęli mnie i okazało sie ze wszystko z dzieckiem jest w jak najlepszym porządku! Moja Panika i stres był nie potrzebny :) a plamienie mogło być dlatego ze pracowałam fizycznie i po prostu podniosłam cos co było zbyt ciężkie bądź jak Pani doktor powiedziała stara krew gdzieś sie zatrzymała. Takze nie martw sie na zapas kochana ! Jeśli zaczniesz krwawić wtedy biegnij do szpitala a teraz odpoczywaj [emoji8]

Emalka ja bym mega panikowala ale chyba bym spokojnie poczekala, tym bardziej ze to brązowe. A przytulanek nie było?

Gaga robiłaś więcej rzeczy z tej stronki??

Lilith z tej stronki tylko to ciasto bo dopiero w sobotę to znalazłam, ale jak znajdę tam coś co mnie jeszcze zainteresuję to pewnie będę próbować ;)

Milia mnie wlasnie mnie najbardziej napierdziela jak leze na wznak i chce sie przekrecic na bok. To jest okropny bol. I jak zalicze dlugi spacer to w drodze powrotnej boli tak ze kuleje bo wtedy mniej boli...
Czytam gdzies ze to macica sie powieksza i moze uciskac na jakis nerw. Stad ten bol.
Mam nadzieje ze nie bedzie to mocniej bolec i ze niedlugo przestanie hihihi :p

Kejtii- masakra z tym telefonem. Dobrze ze udalo Ci sie z nami polaczyc! :p

reklama
Dziewczyny jak to jest z liscmi miety w ciazy?Mozna czy nie? Mam ochote zaparzyc sobie mietki a w necie sprzeczne informacje .

Do góry