reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Czesc dziewczyny :) jak samopoczucie ? U nas dobrze tylko poranne mdłości troszkę mnie wymęczyły + krew z wymiotami Ohhh okropność. Dzisiaj jadę z dziewczynami do Vancouver trochę pochodzić i pielęgnować sie na plazy [emoji4][emoji4][emoji4] a wam jak minął dzień mamusie ?

reklama
Dziewczyny kiedy zacząć panikować? Właśnie na majtkach zobaczyłam brązowa plamę taką ok 0,5 cm na 1,5. Plama sucha także już kilka godzin musi mieć byłam w wc o 15 i nic nie było. Od początku ciąży nie było żadnych plamien. Brzuch nie boli jakoś bardzo. To jak z tą paniką?[emoji53] trochę się zdenerwowalam tym faktem

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emalkadream spokojnie jak to tylko jednorazowy przypadek w dodatku brązowy to nie masz się co denerwować, gorzej jakby się krew pojawiła

Emalka, też myślę, że panikować nie ma co, ale obserwować się i odpoczywać. Masz luteinę/duphaston? Masz nr do gina w razie czego? Zawsze możesz na IP podjechać zamiast się stresować.

Jeszcze nie panikuje [emoji5] jeśli sytuacja się powtórzy zgłosze się do lekarza. Mam taką możliwość pójść i się dostać do ginekologa dyżurnego. Leków żadnych nie mam bo do tej pory nic się nie działo. Idę leżeć w takim razie.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Emalkadream który tydzien ciazy jesteś? Nie martw sie na zapas pytam sie który tydzien dlatego ze do 20 tygodnia moze pojawić sie nawet plamienie krwią i wszystko moze być w porządku :) ja miałam plamienie w 10 tygodniu ciazy brązowe a potem białe upławy z lekko różowym śluzem. Byłam w totalnej panice dlatego ze pierwsza ciąże poroniłam i moja głowa była pewna obaw. Zadzwoniłam do lekarza dostałam zwolnienie z pracy oraz skierowanie na usg. ( tutaj przy usg nie usłyszysz serduszka tylko lekarz rodzinny podłącza do brzucha detektor i nasłuchuje serduszka) moja pani doktor podłączała detektor 4 razy i mimo to nie usłyszeliśmy serduszka.... Byłam przerażona usg miałam na drugi dzień, nie chcieli mnie przyjąć wyblagalam ich ze to moja druga ciąża i jestem przerażona... Przyjęli mnie i okazało sie ze wszystko z dzieckiem jest w jak najlepszym porządku! Moja Panika i stres był nie potrzebny :) a plamienie mogło być dlatego ze pracowałam fizycznie i po prostu podniosłam cos co było zbyt ciężkie bądź jak Pani doktor powiedziała stara krew gdzieś sie zatrzymała. Takze nie martw sie na zapas kochana ! Jeśli zaczniesz krwawić wtedy biegnij do szpitala a teraz odpoczywaj [emoji8]

Emalka ja bym mega panikowala ale chyba bym spokojnie poczekala, tym bardziej ze to brązowe. A przytulanek nie było?

Gaga robiłaś więcej rzeczy z tej stronki??

Lilith z tej stronki tylko to ciasto bo dopiero w sobotę to znalazłam, ale jak znajdę tam coś co mnie jeszcze zainteresuję to pewnie będę próbować ;)

Milia mnie wlasnie mnie najbardziej napierdziela jak leze na wznak i chce sie przekrecic na bok. To jest okropny bol. I jak zalicze dlugi spacer to w drodze powrotnej boli tak ze kuleje bo wtedy mniej boli...
Czytam gdzies ze to macica sie powieksza i moze uciskac na jakis nerw. Stad ten bol.
Mam nadzieje ze nie bedzie to mocniej bolec i ze niedlugo przestanie hihihi :p

Kejtii- masakra z tym telefonem. Dobrze ze udalo Ci sie z nami polaczyc! :p

reklama
Dziewczyny jak to jest z liscmi miety w ciazy?Mozna czy nie? Mam ochote zaparzyc sobie mietki a w necie sprzeczne informacje .

Do góry