reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka bosko masz ♡♡♡♡ te musniecia ♡♡♡♡
Zacznij pić nałogowo napar z pokrzywy ( poczytaj czy w ciąży mozna) Teraz jest najlepszy okres bo jest mloda i mozna zebrac a jak nie to kupic w zielarskim . Na fb mam grupę zilowo lecznicza jak chcesz moge Cie dodac .
Moja koleżanka wiele lat borykają się z anemia i złymi wynikami. Jeździła po lekarzach, piła soki różne , jadła buraki itp . Ciągle coś i jej malutki tak samo. Zaczęła pić pokrzywe a potem inne zioła. Wyniki ma zaskakujace
Uuuu dobrze że Cię tknelo z sąsiadem
Niuunia witaj :)
Żana witaj
Ivi cudowności wyczarowalas wooow
Lilith piękna Ty ♡♡♡ super że nie ma torbieli a wizyta tuż tuż
Jak pięknie już widać brzusio a malutki przeslodki ♡
Wiklinko duomox można spokojnie
Ostatnio gin mi pow ze podobno od czerwca na NFZ zamiast lekarzy mają zajmować się położne. Jeszcze nie przeszła ta ustawa i mam nadzieję ze pójdzie w sina dal
Zęba zrobiłam. Wstawila mi sztuczniaka, niczym się nie rozni i jestem happy. Zapl 300 zł

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mama 4 mi właśnie chodzi o tego Espace hi hi tylko wiecznie nazwę przekręcam na escape haha

Diabliczka dawaj na pw namiary na grupę z chęcią dołączę
ja lubię zoiulka i takie specyfiki do picia ;)

Diabliczka jakoś sobie nie wyobrażam prowadzenia ciąży przez położną. Obecnie podobno położne też mają możliwość prowadzenia ciąży i jakoś nie widzę tłumów kobiet walących drzwiami i oknami do ich gabinetów. O ile jeszcze prowadzenie prawidłowej ciąży przez położną , jakoś można sobie wyobrazić to co z wszelkimi patologiami typu plamienia, bóle czy twardnienia. Położna nie ma prawa wykonywać Usg ,które na wczesnym etapie jest jedynym sposobem żeby przekonać się czy z dzieckiem wszystko w porządku. Ciekawe jak to będzie wyglądało jak przyjdzie kobieta z plamieniami. Najpierw położna przeprowadzi badanie fizykalne a później co??? Wyciągnie szklaną kulę, czy będzie wróżyć z kart , czy nie jest to np. poronienie zagrażające lub w trakcie, czy zarodek nie obumarł. Paranoja

Witam nowa mamę ;-)

Diabliczka super ze ząb zrobiony :D
Ja dziś leżę cały dzień i czuje się gorzej niż jakbym maraton przebiegła czyli lepiej wychodzi mi bycie w ruchu

Skoro już dołączyłam to z ciekawości zapytam jak wy dziewczyny przychodzicie te ciąże ? Jak sie czujecie? Bo u mnie mdłości jeszcze nie przeszły, wymioty są umiarkowane ale mam niezły spadek wagi powinno być 56 kg a mam 48,5 [emoji4] a jak to jest u was ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak ostatnia sierota poparzylam się patelnia smażąc naleśniki. Palec boli jak cholera i to wskazujący. Zła jestem sama na siebie [emoji34][emoji35][emoji22]

Diabliczka, to super, że nie ma różnicy :)

Słyszałam o tym prowadzeniu ciąży przez położną, ale to program pilotażowy i tylko wybrane placówki do niego przystąpiły. Wszyscy lekarze, z którymi rozmawiałam, a z tego co wiem, to i położne krytykują ten program. Podobno np. kobieta nie może wybrać sobie położnej środowiskowej, która może przyjść do niej jeszcze w ciąży, a potem w połogu, tylko to będzie musiała być ta z placówki, a często są to szpitale, no i nikt sobie nie wyobraża, że położna porzuci dyżur i będzie pacjentki w domu odwiedzała.

Patryśka, witaj :)

reklama
Linka jakby co to przypomnij jakbym zapomniała
Mama czwórki ja i mój gin też nie. Stąd mamy nadzieję że to nie przejdzie, ale Polska jest zdolna do wszystkiego...
Patryska witaj napisz coś więcej
Millagros ja poscieralam kurze, umylam na szybko 2 okna i już ledwo odkurzylam. Jeden pokój już mam prawie ogarnięty z szafą włącznie, teraz kolej na nast. Muszę sobie rozgraniczyc bo sił brak. Teraz strasznie boli mnie brzuch. Napina mi się ehh

Kurczę powróciła mi znów alergia. Tzn z niej się człowiek nie wyleczy ale...odczulilam się ost raz jak byłam z Sz w ciąży i teraz w maju masakryczny katar zatykajacy i to wieczorem...w dzień czasem lejacy. Ogólnie taka słaba i ból głowy

Do góry