reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka ja miałam w 1 tak z mirindą :/ to była moja odskocznia od okropnej zgagi
Super że piłka będzie i jaka radość :)
Netta mój malz tylko odlicza kiedy będę na l4

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linka,netta -u nas Milka miała badanie psychologiczne Ale głównie pod kątem gotowości szkolnej. Poczekamy jeszcze- ona nie ma problemu w kontaktach z innymi dziećmi,tylko ciężko jej się czasem podporządkować i długo usiedzieć w jednym miejscu.Pocieszam się tym, że Szymon przez jakiś czas taki był,teraz mu przeszło. To być może efekt ogromnej ilości czasu jaką spędzali z babcią,a babcią pozwalała na wszystko. Obydwoje z mężem pracowaliśmy a dzieciaki zamiast zapisać do przedszkola pod opieką babci zostawialiśmy.I tak nam się maluchy rozbrykały.

Nie bardzo rozumiem tą historię z trollami. Co to komu daje,że się pod ciężarną podstzywa. Głupota kompletna. No chyba ze jakiś zbok się zdjęciami fascynował.
Jeszcze a propos napojów gazowanych. Colę i mirindę lubię ale po Sprite mam straszną zgagę. Ostrzegam przed nim.

Ostatnia edycja:
Mama czworki dobrze by bylo jakby jednak przeszlo ale wczesniej pojsc tez nie zaszkodzi..

Lilith dzis lepiej troche bo spokojniej... ale pogoda dobija.. u nas snieg pada takze slabo..
Ale byl i dzis obiad u taty :) chyba robi sie sentymentalny na starosc bo coraz czesciej chce z nami posiedziec hehe :) a my czyli moj maly rozrabiaka i maz, siostra z mezem i z dwojka wcale nie mniej rozrabiajacymi synami i nastoletnia siostra ktora dokucza dzieciakom :D

Tez w sr mam prenatalne i juz sie stresuje... w ogole duzo nas ma w tym dniu..

Witam nowe mamusie, ja mam prenatalne 5.5 wiec zaraz po Was :)

Mnie na zaparcia pomaga szklanka przegotowanej wody z cytryna na czczo, czuje sie o niebo lepiej.

Ja czasem dalej mam lekkie pobolewania brzucha wiec profilaktycznie do luteiny biore nospe i magnez, ale jak nic nie boli to stresuje sie w druga strone :/ Pierwsza ciaze przeszlam jakby nieswiadomie, nic a nic sie nie martwiac, bez zadnych dolegliwosci a teraz to nie moge sie pozbierac i myslec pozytywnie..

Cześć dziewczyny.
W piątek byłam na badaniach prenatalnych no i wszystko jest dobrze z dzidziusiem ale lekarz powiedział że mam tylko 2 cm szyjki a jestem dopiero w 13 tyg grozi mi utrata ciąży albo przedwczesny poród. Do mojego lekarza idę we wtorek, strasznie się boję czy któraś z was wie coś na ten temat

Dzoasia ja tez wiecej wydziwiam w tej ciazy.. ale tez wiecej sie dzieje :)
O wizytach pisz pw do Lilith to zapisze na liscie..

Ziemniaczek ja nie wiem za wiele o krotkiej szyjce oprocz tego ze to oznacza lezenie lezenie i jeszcze raz lezenie.. mozliwe ze i w szpitalu.. nie wiem czy czego nie pomylilam ale zaklada siiee jeszcze pessar.. dobrze dziewczyny pisze?? Ale z drugiej strony wcale nie musi sie juz skracac i mozesz urodzic nawet po terminie.. natura jest nieprzewidywalna :)

Ziemniaczek powinnaś dużo leżeć aob dobrze pisze czasem się tak zdążą i lepiej dmuchać na zimne ... ja z 3 i 4 synem miałam rozwarcie dużo wcześniej , a rodziłam po terminie ... uroki wielorudek chociaż mi się wydaje ze przez pęknięcie szyjki i lyzeczkowanie przy drugim porodzie ..

No ja miałam zabieg lyzeczkowania w szpitalu bo miałam puste jajo plodowe 2 lata temu ale nie wiedziałam że skrucili mi ta szyjke jestem zła bo mam tą ciążę zagrożona i teraz boje się że coś może się stać. Dobrze ze idę we wtorek do lekarza

Słyszałam o pessarze bo moja siostra go miała ale to jest od 30 tyg ciąży tak słyszałam ale nie wcześniej. Zobaczę co lekarz powie

reklama
Do góry