reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ziemniaczek dużo łez, pewnie założą szew, koniecznie daj znać co lekarz pow.

Mama czwórki..byś Ty wiedziała jakie osoby się kryją na forum..Nie raz ludzie siedzą by wyczytywac konkretnie o kimś.. Albo kradną cudze zdjęcia i mówią, że to one..ich brzuchy, dzieci.. Przykre ale prawdziwe..

Aob, śnieg? No slyszalam wczoraj ale szok normalnie.. U nas tez kijowo pogodowo..

Pisać na Pw o wizytach, bo teraz jeden z ważniejszych czasów..
Rany ja jeszcze tyle czasu..chyba faktycznie ostatnia..jeśli chodzi o czas..

Linka w zasadzie większość tego co napisałaś, razem z szybkim rozwojem przechodzilam z córką.. Ale teraz to zupełnie inne dziecko..

Zdecydowalam się na wózek. Ale mam problem.. Boje się, że mimo iż kupuje dla Dextera na teraz to zapesze.. Bo to juz coś dla nowego dzidzusia.. Ja mam te paranoję.. Keejti, Ty też, nie? Ze kara mnie spotka bo się pospieszylam.. Bo nie zaczekalam.. Takie ot natretne myśli..

reklama
Linka ja nie wiem czy tak będę umiała, mam nadzieje. Póki co nie potrafię synkowi niczego odmówić, ale na razie chodzi głównie o przytulanki i cyca.

Olusja witaj :-)
Mi w tamtej ciąży pomagało mleko zagryzione migdałami.

Linka a przed ciążą ćwiczyłas? Jak nie to nie wiem czy to dobry moment na rozpoczynanie aktywności. Jeśli ćwiczyłas to śmiało, w necie pełno zestawów dla ciężarnych :p

Dominika ja nie mam problemu ze snami (może dlatego, że nie zdarza mi się raczej ciągiem spać tak długo by pojawił się sen?)

Aob no chyba, że tak. Ale wiadomo, w ciąży trudniej wszystko znieść, wrazliwze jesteśmy :p

Mama czwórki wiem jak to jest, tamta ciążę miałam leżąca. Aż psychicznie źle się czułam... Teraz Bogu dziękuję ze nic się nie dzieje, bo przy tak aktywnym maluszku nie dałabym rady leżec.

Wróciłam właśnie od siostry. U mnie dzień smakołyków zrobilysmy 3 pizze, rogaliki francuskie i ciasto delicjowe. <3

Dziewczyny jak wam się zaparcia zaczynają to dzialajcie, ja poczekalam, wypiłam w dwa dni cała butelkę tego lactulose i nic :(

Koalka zobaczysz jak przy dziecku schudniesz, może nie od razu ale jak zacznie się poruszać to już napewno.
U Was brzuchow nie widać a ja jak przed pierwszą ciąża nosiłam 36 tak teraz jestem grubasem. Nie wiem ile już przytyłam ale sporo. Mój mąż mówi że już przywykl że jestem "grubsza" więc nie muszę się odchudzać :d

Oj ja też bym chciała żeby mój był zdyscyplinowany ale ulegam mu często za to tata trzyma krótko i bardzo się go słucha. Co powie to święte.

Ziemniaczek ja już tu pisałam wcześniej, że ja miałam 2 cm z małym haczkiem, ale troszkę później, bo już w zaawansowanym drugim trymestrze. Wyleżałam to i zostało w sumie 2 cm do końca, aż urodziłam w 42tyg. Mój gin mówił, że czesto zatrzymuje się w okolicy 2cm, a w moim szpitalu leżało dużo dziewczyn z krótszą szyjką i żadna nie miała pesaru, bo on powoduje infekcje, ani szwu. Z resztą przy jednym i drugim i tak trzeba leżeć.
Ja badzo dużo dzwigałam na początku ciąży z Zu i sie jakoś szczególnie nie oszczędzałam. Teraz oszczędzam się na ile ona mi pozwoli, ale raczej nie dźwigam.
Aha... No i też miałam czyszczenie po pierwszej ciąży.

Hehe Lilith no mam tak właśnie. Ale przyklepane że teraz lekka spacerówka dla Julka a potem ten chicco. Żałuję że na targach nie kupiłam bo był ok 1500calosc+lozeczko turystyczne no i na początku czerwca są kolejne targi i jak będzie taka cena to kupię. Jak się z kasą nie wyrobie to siostra mi kupi i kiedyś oddam. W ten oto sposób mnie namowila - wie że kiedyś będzie dla niej wszystko :d no i powiedziała że jak się boję to przetrzyma :d

Wogole poza tematem rozmawiałam z nią jak radzilyscie i jakoś tak widzę że jej ulzylo. I chce się starać jeszcze raz.

Linka w domu to ostrożnie. Podobno pilatesem takim w domu można sobie krzywdę zrobić.. Karnety są tanie teraz np na gruponie. Albo z pracy może macie. Mój ma kartę multisport full wypas za 40zl niecałe..

Jutro mam wizytę, już się boję. No a przed przemile spotkanie mam nadzieję :)

Aaa i jutro będę miała królika! :)

Dziękuję wszystkim za dobre rady tak jak napisałam wyżej że we wtorek dam znać co i jak. A z tym pasarem i szwami też tak słyszałam ale jak moja siostra miała to obyło się bez infekcji tylko ze ona miała go tylko miesiąc. Staram się nie myśleć co może się stać ale obawy zawsze są. W pierwszej ciąży to przenosilan i u urodziłam w 42 tyg miałam wywolywany a tu całkiem odwrotnie ale to wszystko przez zabieg. Pozdrawiam was wszystkie dziewczynki trzymajcie się cieplutko

Ja w poprzedniej ciąży przytylam 16 kg i niestety wiszący worek z rozstępami mam do tej pory więc nie widzę żeby się brzusio powiększal a jedynie czuje po spodniach :)
Teraz mam pracę siedząca więc muszę się bardzo pilnować :/

Ziemniaczek, ja niestety nie pomogę bo nigdy nie słyszałam o takim problemie.

Lili dla mnie to normalne dziecko jest eeg głowy wykazało wprawdzie ze coś tam jest nie tak ale już przyzwyczaiłam się ze ma więcej energii .. ze trzeba milion razy pewne zeczy powtarzać ale na początku jak zaczęłam do psychiatry chodzić to był horror co wyprawia teraz dużo jeździ z moim na basen gra w piłkę to pożytkuje ta energię a co najśmieszniejsze to taka ciapa jest w sporcie bo nie może się skupić na tym co robi ... nie bawił się też nigdy zabawkami tylko je rozwalal .. i ma wiecznie kupę siniaki bo wiecznie w coś wlazi albo wpada ... w tamtym roku miałam straszny problem bo jego pani była chora przez długi czas i przyszła jakąś młoda baba i nie umiała z nim postępować wiecznie w zeszycie uwagi , aż któregoś dnia czarek mi powiedział ze posadził go na środku klasy i inni uczniowie mieli wymyślać dla niego kary za niegrzecznosc płakał mi w domu bo on wrażliwy bardzo przy tym wszystkim , umówiłem się z derektorka i pedagogiem i poprosiłam żeby ją przywołaly i wszystko opowiedziała jak mi dziecko mówiło , oberwalo jej się ładnie , już na następny dzień inne zastępstwo bylo

Maleducada biegalam wcześniej ale odkąd wiem to już nie bo bałam się ze się gdzieś poślizgne upadne ...

Keejti u nas to taka wiocha z tego miasta ze nic nie ma dosłownie , bardziej się zastanawiam nad rowerki em stacjonarnym tak po jeździć trochę ...

Ziemniaczek nie koniecznie przez zabieg , możliwe że to spowodowało ale nie koniecznie ,

reklama
Dziękuję dziewczyny za nazwę tego leku na zęby jutro kupię bo dziś już nie mam siły jechać do apteki bo mój wypił piwo..

Ziemniaczek daj znać.
Moja mama leżała na sali z dziewczyną której założyli pessar zaraz na początku ciąży, i caluska ciążę odkąd tylko się dowiedziała leżała z nogami w górze. Miała jakiś bardziej rozwinięty problem bo żadnej ciąży donosić nie mogła to było jedyne rozwiązanie, nawet siku nie wstawala, mąż ją na łóżku myl.

Lilith zacznij cieszyć się ciąża, zapeszyć równie dobrze można na miesiąc przed porodem. Olej wszelkie zabobony bo zwariujesz ;) zacznij się cieszyć jak to Twój mąż Ci powiedział. Nie warto nawet tak myśleć bo człowiek sam źle myśli na siebie ściąga.

Co do prenatalnych dużo nasz w przyszłym tygodniu ja również Idę w czwartek, jeszcze nie myślę. Ale dzień przed będę się stresowac.

Koalka a Twój ex zamierza się coa interesować ? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj.

Do góry