reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Hejka Wszytskim.
Witam nowe Mamusie:-)
Rzadko tu piszę ponieważ jestem w pierwszej ciąży a większość dziewczyn ma już przy sobie jakąs pociechę lub kilka więc nijako mam się do Was- nie mam takiego ciekawego życia:laugh2: Mam czas na odpoczynek, spanie do oporu i czasami dziwię się kobietką które mają 3 lub 4 dzieci i ogarniają wszystko a do tego maja czas być jeszcze w ciąży;-) ;) Mogę za to powiedzieć że codziennie Was podczutuje i jestem na bieżąco.
Co do zębów ośemek to u mnie jedna wylazała przezd ciąża całkowicie bezboleśnie i mam nadzieje że kolejne nie zechcą nagle się pojawiać.
Ktoś coś pisał tu o Mac Donaldzie- ja wczoraj slusiłam się na owe jedzenie bo cały dzień spędziłam na mieście i dzisiaj odpokutowywałam te zdrowe jedzenie nad toaletą. Mdłości mi przeszły już dawno ale widocznie takie jedzenie to jednak nie do końca był dobry pomysł.
Mdłości przeszły ale wystąpił problem z zaparciami. Może jakieś domowe sposoby na to znacie? Oczywiście bezpieczne dla dzidziusia?

reklama
Na początku pomagala mi activia i wypicie kawy z mlekiem ale teraz to moge tydzień nie odwiedzać toalety i to mnie martwi bo czuję się pełna

Kurcze u mnie to owsianka jest na porządku dziennym od dziecka tak jadam i codzinnie śniadanie tak zaczynam... u mnie to wogóle jest wszystko pokręcone. Choruje na refluks żołądkowy, zaparcia i całe życie miałam problem z trawieniem. Krople trawienne były dla mnie zbawieniem, niestety w ciąży nie można kropli na żołądek. Jutro idę na wizytę do ginekologa więc będę go prosić o jakiś lek lub kropelki dla kobiet w ciąży.
Dzisiaj jest tak zimno, siedzę w pracy do 16 i planuje do domku i od razu pod kocyk ciepły.
Wspolczuje Netta że masz robotę, ja wczoraj szotowałam cały dom i dziś odpuszczam sobie wszystko.
Weszłam na wątek listopadowych mamuś i chcę się dopisać ale poczekam do jutra, na kontroli bedę widzieć mojego Juniora i będzie to już prawie 12 tydzień więc będę już spokojniejsza że z ciąża jest wszystko wporzadku.

Slodkie? Mogę ci oddać wszystko co słodkie. Mam ciasteczka od delicji po markizy, cukiereczki michałki, wafelki i czekolade oreo. Znoszą mi przyjaciólki a ja nie mam patrzenia na słodkie. Ciagle wszystko ziemniaczane za mną chodzi a to frytki a to kartofelki pieczone albo placki ziemniaczane i wszystko musi być słone lub pikantne.

O tak żeby wszystko szło w cycki i kształtny tyłek a w brzuszek tylko tyle co trzeba a po porodzie brzuch zabierali a piersi nie opadały - taki świat byłby sprawiedliwy :-)
Narazie to początek ale po 4 miesiącu jak wyskoczą nam brzuszki to nie bedziemy wiedziały kiedy to się stało. U mnie nic nie widać póki co ale przytyłam 3 kg.

reklama
Aob-wizytę mam zaplanowaną na czwartek ale jak nie przejdzie mi całkowicie to przełożę na wtorek. Gin mnie przyjmie bez problemu.

Linka podziwiam za taką dyscyplinę. U nas tak różowo nie jest i jak wczoraj małżonek z trójką do sklepu pojechał to wrócił z lekkim rozstrojem nerwowym:-p Jak doszłaś do tej nadpobudliwości? W przedszkolu czy szkole Ci coś sugerowaki?Moja Emilka to właśnie takie żywe srebro. Bardzo inteligentna bestia tylko strasznie ruchliwa.Sama się nieraz zastanawiam czy to jeszcze normą czy już jakiś rodzaj dysfunkcji. Mają w przedszkolu psychologa ale on tylko testy gotowości szkolnej przeprowadza.

Iza na zaparcia stosuję sok z kiszonej kapusty. Tylko nie za dużo-parę łyczków tylko bo przedawkowany powoduje z kolei rewolucje w drugą stronę.

Do góry