reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Znam ten ból. Ja chodziłam pół roku na siłownie, schudlam z 67 na 62kg zrobilam sobie brzuszek. Teraz z powrotem ważę 67 kg. Chciałabym tak rok po porodzie zacząć znów przygodę z siłownią ale nie wiem jak to będzie. Będę mamą samotnie wychowująca więc narazie to tylko luźne plany, czas pokaże jak to się potoczy. Może przy braku czasu jakieś ćwiczenia z płyty, ale to trzeba mieć samodyscypline bo w domu to nic mi się nie chciało- na siłowni zawsze motywuja cię trenerzy i inni ludzie którzy wyciskaja obok ciebie.
U mnie to jeszcze parę dni i pękne od tych zaparć - bo zaparcia zaparciami ale ciągle jestem głodna- gdzie to się mieści?
Odnośnie wychowania to ja też chcę dziecko wychować tak jak mnie rodzice wychowali. Na wszystko musiałam zapracować, nauka na 1 miejscu i nie było tupania nóżkami w sklepie i ryku bo coś chcę. Zawsze czułam respekt do rodziców i szacunek. Nie chce mojego dziecka zbytnio rozpieszczać bo mój były partner ojciec dziecka był rozpieszczonym jedynakiem i nic dobrego z niego nie wyrosło.

reklama
Na zaparcia żadne takie cudne, m ieszanki u mnie nie działają.. Tylko ten syrop lactulose.

Milagros jak Aob pisała anbesol i murowane znieczulenie. To anestetyk, zadziała.

Potworny dzień dzis mam.. Zaś mega wymioty i mdlisci..
Gosia to ja nadal jadam tylko wase.. Zero chleba..
Obiad juz tak, dzis nie wiem czy wmusze.. Mam młode ziemniaczki z koperkiem, mizeria i miesko w palkach na ostro.

Dominika dzięki za przypomnisnie o wizytach.

Co do dupka, czekam aż skończę 12tc i odstawiam. Lutke 50 wymienilam juz na dupka na noc. Później zrezygnuje z mocnego i do 16tc raz dziennie.

Aob jak tam dzis?

Mama czwórki, takie leżenie jest okropne ale jednak dla Takiej sprawy należy się mega poświęcić, Oby przeszło.

Oluskja przezylas swoje... ale miejmy nadzieje, ze jaj juz sie udalo to juz na maksa ;)

Linka podziwiam... ja mojego juz rozpuscilam ale teraz staram sie troche go utemperowac poki jeszcze moge cos zmienic :) nie jest jeszcze najgorzej..

Mama czworki wiesz on odkąd się urodził miał dużo energii , noworodkiem był wiecznie oczy jak pięć złotych mało spał , miał 7 miesięcy jak zaczął chodzić wszystko zaczynał szybko uczył się szybko miał 3 latka jak literki poznawał , szybko czytał pisał takie żywe srebro w przedszkolu zaczEli mnie wysyłać do okulisty , bo ciągle wszystko musiał dotknąć zobaczyć z bliska , potem do laryngologa bo krzyczał zamiast mówić i nie reagowal na polecenia i wiecznie go było pełno ... potrafił biegać w kulko śpiewać piosenkę i oglądać bajki ... i wiedział co w tv leci .. mnie zaniepokoily pewne drobne zeczy bo byłam przyzwyczajona jak wbieganie nagle na ulicę bo po drugiej stronie coś zobaczył , nie zastanawiał się tylko robił odruchowo .. a w szkole w pierwszej klasie płakałam ciągle bo dzieci i zaczął agresywny być .. no i skargi ze ciągle do tablicy podchodzi chodzi po klasie ciągle coś gubi nie przynosi na plastyka nic . Wiecznie pierwszy odpowiada nie da innemu dziecku cale lekcje nauczycielka musiała go uspokajać ... i tak psycholog i psychiatra i praca z nim i nauczycielka musiała wiele z siebie dać , Pewnych zeczy nie da się zmienić rozprasza się szybko , lekcji prawie nie odrabia z tym ze on się uczy szybko i zapamiętuje ze szkoły wiec mu to nieprzeszkadza w niczym , klasowki inaczej pisze dostaje na osobnych kartka po jednym pytaniu żeby nadmiar go nie rozpraszal, gubi litery jak pisze bo szybko musi bo czasu nie ma i brzydko pisze.. żadnych leków mu nie daje nie zgodziłam się odpowiednią praca i jest dobrze ...
a żeby nie było kolorowo u nas tez czasem są jakieś akcje z dzieciakami a to się biją a to kluca zawsze coś :) czasem się zastanawiam czy to nie dom wariatów ;)

Dziewczyny oszczędzajcie sie. Ja też leżalam 3 miesiące w ciąży z Zu i w sumie prawie miesiąc w szpitalu. W tej ciąży nie chce tego przeżywać.

Dziś już sie ogolnie czuje lepiej i głowa i mdłości przeszły,ale doszedł cycek. Normalnie mnie pobolewa jakoś od wczoraj. Wycisnęłam trochę mleka z niego, żeby ruszyć kanaliki, ale mam kolejny ból do głowy. Boje się, że to jakieś zapalenie. Dobrze, że w środę mam gina, ale mam nadzieję że sami mi przejdzie do tej pory.

Witajcie nowe mamusie
Emalkadream w pierwszej ciąży też zrobiliśmy sobie prezent na 30-tke :) tyle że to był rok zapłodnienia a nie urodzenia ale...duże zmiany
Ufff wreszcie Was doczytałam i pewnie zaraz mój dzieć będzie się budzil :/
Ja jestem na majowkach 2013 i po urodzeniu dostalysmy od adminki zapytanie i możliwość przejścia na zamknięty bo wtedy już nikt nie dochodzi i praktycznie się urywa ( nawet wcześniej bo jeszcze sporadycznie ktoś zaglądał nowy) Ok polowy ciazy cala grupa się podzieliła , czesc zostala na bb a duża część przeszła na fb do zamkniętej grupy :) Jestem na jednej i na drugiej :) tutaj zapisałam się i czytam Was regularnie , bliżej wolnego już będę częściej :)
Dzisiaj się fatalnie czuje, strasznie mi niedobrze, smaka robicie na pyszności tylko :)
Boję się wizyty, mam panikę ehhh

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A odnośnie trollow to ciężko wyczuć. Na majowkach miałyśmy taką jedną, pisała, dodawala zdjęcia, nawet na fb weszła ale już po tym szybko została zdemaskowana...
Każdy z Nas może pisać brednie i zawsze znajdzie się "miła duszyczka" no cóż. ..

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny aż wstyd się przyznać tyle coli wypiłam odkąd mam na nią smaka , a ze jest promocja zbierała nakrętki właśnie pobawilam się tym i wpisywalam na stronie i mam do odebrania piłkę z podpisem Lewandowskiego ( zdaje sobie sprawę ze to tylko druk) pierworodny będzie się cieszył strasznie , mały szkopuł ze oczywiście nie u mnie najblizej w Krk ale będą dzwonić o te wyniki z peppa to odbiorę przy okazji i piłkę woucher juz pobrałam . A z cola musze skończyć bo cukru tyle w siebie ładować nie ładnie

Do góry