reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Jestem dziś padnieta, nie wiem co z moim..juz chyba jedzenie obstawiam.. Wczoraj jak usnelam to maz nie mógł mnie dobudzic, bym się polozyla, rozebrala etc.. No czuje się taka wypruta przez te ostatnie noce i poranki ze szok..do tego dalej mega mdłości i wymioty, wymiekam..

Linka.. Zrobisz tak, jak serducho Ci podpowiada. Niespodzianka tez nie jest zła. Ty chyba masz sporo rzeczy po chlopakach? To na sam początek neutralne ciuszki a jak się urodzi to wtedy zakupy ewentualne dla dziewuszki. Z drugiej strony zastanów się, czy aż tyle wytrzymasz?

Mama czwórki, powodzenia z papierami!

Aob, co do szczepień to wiesz..ja mam negatywne podejście do tego a tych pl szczepień to juz w ogole nie rozumiem.

reklama
Współczuję tego zwolnienia przecież normalnie że jak mąż w pracy to musisz chleb kupić.

A mnie dzisiaj jakas niemoc ogarnęła, a muszę iść na spacer z Julem i po zakupy na pulpety.
A mój mały mnie dzisiaj wyjątkowo wkurza, dobrze ze mąż po 4 będzie.

Dziewczyny mam pytanie do tych co o 500+skladaly najlepiej na 1 dziecko z tym kryterium dochodowym. Ja złożyłam przez stronę banku. Ale była opcja żeby dodać załączniki q nie dodałam żadnych. I tam jest zaznaczone że niby dochody za 2014 rok ale z uwzględnieniem obecnej sytuacji czyli my np oboje nie mieliśmy w 2014 dochodów a teraz oboje mamy umowy o pracę i nie wiem czy powinnam to załączyć gdzieś i ew gdzie się dowiedzieć w sensie gdzie ten wniosek mógł pójść, bo nigdzie jakiejś sensownej informacji nie ma i już głupia jestem. No i może ktoś się orientuje czy jeżeli uwzględniają obecny dochód to kwotę z umowy czy faktyczne ostatnie wypłaty czy średnia z tego roku? Pytałam już księgowej i każdy mówi co innego

A j i jeszcze pytanie ja czasem coś zrobię przez sen i nie pamiętam no i nie wiem czy dziś jak rano wstałam siku wzięłam luteine ni nie pamiętam czy to było dziś rano czy wieczorem i teraz nie wiem czy powinnam wziąć czy ominąć w sensie czy lepiej za dużo czy za mało

Witam Was dziewczyny :)

Wybaczcie, ze nie czytalam o czym teraz pisalyscie :) ale mam takie pytanie, czy jecie jajka na miękko? Jesli tak, to ile je gotujecie itp. ?

Olita ja jem nalogowo prawie że codziennie na śniadanie dwa bo mnie nie mdli. Najczęściej mam wiejskie od mamy sąsiadki ale czasem i takie że sklepu. Od zagotowania wody 4.5-5.5 w zależności od wielkości. Mój mąż gotuje. I są takie że białko całe ścięte a żółtko normalnie płynne a nie ścięte trochę.

Hej dziewczyny dawno mnie nie było:-( mam nadzieję, że teraz trochę tu zostanę :-) przez ten czas co mnie nie było dorobilam się bólu w podbrzuszu, plamien,wizyty na IP,a teraz luteiny i Duphatsonu. Świetnie prawda:mad: no i L4 na które nie mogę iść i nie wiem co zrobić :-( nie mogę iść, bo jesteśmy we dwie, nowa się dopiero szkoli. A tu praca po 13 godzin :-(

No hej venuss faktycznie Cię nie było, dobrze że sytuacja opanowana. A ciężka masz to prace? Może skroc sobie godziny żeby ona dłużej zostawala albo wcześniej przyszła. Ja już się przekonałam że zdrowie ważniejsze i maluszek i odpuscilam pracę.

Ja tez jem jajka na miękko !! Teraz to mój nałóg... Jaja na miękko i ..pasztetowa :/ wiem, niby niezdrowe, ale ciąża ma swoje prawa i zachcianki:):)

Venus ciąża najważniejsza, skoro masz sie oszczędzać, to lepiej nie ryzykować:)

Synek juz lepiej, dzis od rana juz ogarnął świnki morskie, zaraz ruszamy do wymiany wody w jedno akwarium;) Dziewczynki swietnie sie bawią,a ja tylko sie zastanawiam co na obiad bo nic nie przygotowałam!
Ale mam straszna ochotę na mielone, wiec pewnie je zrobię, do tego ziemniaki, sałatka z mlecza znowu .. Gorzej z zupa, nie mam pomysłu ani składników, muszę do sklepu sie wybrać:/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Nie próbuje nawet wszystkiego nadrobić, bo nie dam rady :-) W każdym razie witam wszystkie nowe mamy :-) i oczywiście pozostałe:-)
Czy sytuacja opanowana to się okaże. Póki co 10 tydzień leci. Plamienia jeszcze są tylko juz nie boli. Duphatson biorę dopiero 3 dzień zobaczymy co dalej. Ach z tą moją pracą to ciężki temat. W domu źli,że jeszcze idę, a ja tłumaczę, ale nie wiem ile jeszcze dam radę. Chciałabym chociaż do końca miesiąca. Zobaczymy. W niedziele na IP widziałam mojego małego człowieczka. Nawet było przez moment widać jak ruszyło rączką lub nóżka. Normalnie myślałam, że ze szczęścia się poplacze :-) Nieduże to moje maleństwo, bo ma tylko 3,3 cm :-) ale serduszko pięknie biło. Oby wszystko było ok.

Do góry