reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziekuje dzoewczynu za pamiec o mnie:-)

Ivi, Dorota od wczoraj nie zemdlalam (tak konkretnie) a to duze polepszenie :-D czasami robi mi sie slabiej, ale do ogarniecia, choc ogolnie czuje sie jak wrak czlowieka..

Lilith ten szpital to rzeznia doslownie.. nigdy wiecej mam nadzieję :-

Ide spac.. dobrej nocki :-*

reklama
Cyce wiszące i nie napięte to mam już od czasu pierwszego pirodu haha. Teraz wiszą ale sie wypełniają, powoli ale jednak.

Princeseczka, przespij się kochana i zobaczysz, moze jutrzejszy dzień będzie bardziej pozytywny?

Gosiu ja na słodkie czy mleczne nie mam ochoty..Tylko zupy bym jadla a na buleczke tak chyba Ty mi smaka wczoraj zrobiłaś.
No brzuch potworny..wciągnąć nie idzie nawet jak wzdec nie ma.. A jeszcze tak mało jem.. Za to chlone herbatę z cytryna, jedna za drugą..

Dziewczyny ja teraz tez bezmozga trochę i taka zflaczala jestem..Zero energii, pozniej dostaniemy kopa i będzie lepiej. Co do pracujących brzuchatek juz mówiłam, że was podziwiam.

Aob dobrej nocki kochana. Miałaś możliwość wyboru szpitala?

Dziewczyny na mozg mi sie rzucilo . Postanowilam poczekac z usg do 7 tygodnia , a teraz dzien w dzien mam czarne mysli ze pojde a lekarz mi powie ze pecherzyk pusty , ze nie ma zarodka , serduszko nie bije lub jeszcze cos innego . Sama sie nakrecam ze znowu cos sie stanie :( psychicznie jestem wykonczona , maz mowi codziennie ubieraj sie idziemy na usg a ja wiem ze to za wczesnie i dopiero bedzie stres ze nic nie widac. niech mnie ktos mocno potrzasnie i powie za mam sie opanowac bo sie wykoncze na wlasne zyczenie :(

lilith cos tu pisalas o penicyline i biegunce?? Mnie akurat w druga strone-zakorkowalo:crazy:

A na cyce nie narzekam mam 4 bo mi sie do zadnego stanika nie mieszcza wiec mi sie takie goki robia jak stanik zaloze. Kupilabym juz ciazowe takie do karmienia ale strach mi nie pozwala nic kupowac.
Brzuch dzisiaj taki okraglutki od rana ze zaczelam legginsy nizej nosic bo cisnie.A waga 2 kg w dol.

Dobrej nocy mamusie. Mam nadzieje ze jutro same dobre wiadomosci od samego rana tu bede czytac.:tak:

Mama czwórki jeszcze czas spokojnie!
Nawet za tydzień moze jeszcze nic nie byc, ostatnio sie pocieszylam , bo przyjaciółka ma zdj z usg z 6t1d swojego 4 latka i był widoczny sam pęcherzyk :) wiec na prawdę nic sie nie dzieje trzeba wierzyć i bedzie dobrze :)

Ja jutro wizyta 11:40 i tez jestem pełna strachu ostatnio ładnie serduszko biło ale te krwiaki ... W ciazy z synem leżałam plackiem teraz nie ma takiej opcji.

Kejti maz nie moze Cie ubezpieczyć w swojej grupowe , a czy dostanie za urodzenie dziecka to musisz zobaczyć jaki ma pakiet bo nie w każdym jest. Gdybys teraz chciała zmienić to nic ci to nie da bo jest okres karencji.

Animka umówiłas sie do gina w pl?

Nie ma co sie martwić krwiakiem jesli ciaza jesu silna to sa radę Ja niestety 3 ciaza i 3 krwiak, trzeba sie oszczezac jak możesz to leżeć jak nie to nie nosić nie dźwigać nie wieszać firan dużo odpoczywać .

Tekila Koziegłowy to niedaleko mnie:)
A jednak te koło poznania :) a któraś z Was w Poznaniu chodzi do Madejczyka? Bardzo fajny lekarz :)

A ka przy poronieniu nie krwiawilam ale od początku serduszko wolniej biło i z każda wizyta co raz wolniej i wolniej az w końcu sie zatrzymało :( brałam tz luteinę i duphaston tez leżałam , takze nje ma reguły , choć w pierwszej ciazy bałam sie ze mogę porobić w sensie trochę jakby w to nie wierzyłam ze moze byc dobrze a w drugiej najwet jak lekarz kazał iść na zabieg to sie nie zgodziłam i wierzyłam w mój mały cud i słusznie bo jest dzis cudownym dzieckiem :) a dodam ze krwiak był dużo dużo większy niz w 1 ciazy :) wiex nasze nastawienie tez dużo robi :)

Ulo taki krwiaczek to pikus wkleję Wam kiedyś krwiaka z ciazy z ktorej mam superpweho syna :)

Ale piszecie jak szalone!

wiklinka ja miałam tak samo... w pierwszej ciązy pobiegłam tego samego dnia co zrobiłam test ( tylko zrobiłam go dopiero koło 6 tyg) a teraz na początku nie chciałam zrobić testu a pozniej jak zrobiłam to mówię nie poczekam z wizyta żeby było przynajmniej koło 6 tygodnia... i miałam codziennie identyczne myśli jak ty ... to czekanie było koszmarne ale nareszcie się doczekałam i zobaczyłam już na pierwszej wizycie serduszko... nie żałuje że czekałam jeśli nie masz żadnych plamień to na pewno wszystko jest dobrze zobaczysz :)

Zasnelam z 2 godziny temu z Zu w salonie przez tv. Teraz obudził mnie tatuś grający w fife. Zamiast ją przenieść to nie wiem. Wszystko musze ja mówić .

Venus moja teściowa uczy Zuze beznadziejnych nawyków a Zuza zostala z nią raptem dwa razy a musialam ją potem długo odzwyczajać np. rzucania zabawek za łóżeczko. Pal licho że za łóżeczko ale to rzucanie z takim impetem.

Ty nie dzwigaj zakupów. Oszczedzaj sie ile się da. A w domu udawaj że sie czujesz 100 razy gorzej niż w rzeczywistości. Kładź sie i lej na wszystko.

Ale produkcja :)

Gratuluję serduszek :-) Pronceseczka słuchaj dziewczyn, oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze :-)

Dagi, u mnie najpierw było plamienie, ciągnęło się to dwa tygodnie około i dostałam leki na wywołanie. Pierwsze usg pokazało dużo młodsza ciążę, później w 7tyg pojawiło się tylko ciałko żółte, później tarczka zarodkowa, a później zarodka już nie było widać A pęcherzyk był rozmiarów sprzed tygodnia. Przed drugą wizyta już zaczęłam plamic na brązowo. Ale ja czułam od razu ze coś jest nie tak, i nie miałam nadziei żadnych. Byłam wręcz nastawiona podświadomie na taki finał. Który tydzień u Ciebie pokazuje wg om?

Lilith, założyłam szalik na noc Joasia chyba pisała że pomaga na gardło. Wzięłam co mogłam, wypilam miksture i czekam na cud :x dziś zamiast odpoczywać trochę miałam załatwiania :/ jutro mam nadzieję że będę więcej leżeć, i mam już inhalator to w końcu odetkam sobie nos, można sól dodawać ta specjalna prawda?

Aob wychodz szybko :*

Dorota drewno, uwielbiam sama u siebie mam dużo drewna bo mamy po niemiecki dom. :-)

Zapomniałam już co jeszcze wyczytałam więcej.
Dodam tylko że póki nie skończe 8tyg będę chodzić zestresowana.

Nie mogę zasnąć :-)
Musiałam się położyć bo serce walilo mi jak oszalale, aż czułam na całym ciele pulsowanie. Mierzylam ciśnienie i było ok wiec nie wiem co to. Czytałam gdzieś, że może tak się zdarzyć w ciąży bo serce musi więcej krwi przepompowac :-) ale myślałam, że normalnie zaraz padne. Na wizycie powiem lekarce może da skierowanie do kardiologa :-) lepiej dmuchać na zimne :-)
EM KA a Ty też okolice Poznania? No proszę :-) Nie chodzę do tego lekarza. Moja gin przyjmuje w centrum zdrowia kobiety, a prywatnie to do dr.Kwiatkowskiego on jest ordynatorem we wrzesni w szpitalu na poloznictwie i przyjmuje w Swarzędzu.
JOASIA dziękuję za miłe słowa. Z tą teściową to normalnie skaranie boskie. Ta kobieta jest niereformowalna.

reklama
Milagros wg OM to koncze prawie 8 tyg, ostatnia @ mialam 30 stycznia, cykle co 30/31 dni niepotrzebnie sie ludze ale co raz wiecej znajduje komentarzy (forum)co dziewczyny mialy krwawienia i potem wszystkk bylo ok

Lilith orientujesz sie moze czy w UK robia zabieg lozeczkowania czy czekaja az wszystko samo sie oczyści?

Do góry