reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Joasia, ja pomimo ze krwawilam od czwartku do wtorku (skrzepy rowniez byly) to we wtorek zarodek pojawil sie na usg.... chyba pozostaje mi czekac az ponownie zaczne krwawic albo na usg tylko znowu nie wiem czy nie za pozno jej mam bo dopiero 4 kwietnia

reklama
Dagi mi nikt nadziei nie dawal a ja sama wiedzialam ze nic z tego ale na przyklad moja siostra dostala mega kwotoku tak ze poprostu zalala caly fotel i podloge podczas badania a dzis siostrzenica ma prawie 3 lata. Wiem ze to czekanie jest okropne ale chyba nic ci nie pozostalo jak czekac na usg. U mnie w tydzien po krwawieniu USG pokazalo calkowicie juz oczyszczona macice.Trzymam kciuki

Gosia GS to srednica pecherzyka

Netta,Princeseczka gratuluję :-)
Lilith tak po penicylinie można mieć i biegunkę i zaparcia. Niestety:-)
GS to coś określające wielkość /wiek ciąży/pecherzyka

Ja miałam tak że zaczęłam plamic na brązowo po paru dniach pojechałam do szpitala bo zaczynał się majowy weekend i mnie zostawili zrobili usg był Tylko pęcherzyk pobrali krew to był 1 maj potem ze niby usg było zepsute ciekawe ze tylko 1 maja w szpitalu :/ lezalam do 10 maja bez żadnego usg nawet mi krwi nie brali a 10 miałam usg lekarz nic nie mówił potem mnie wezwał ordynator ze ciąża obumarla że potrzebny zabieg ale ja chciałam bete dla pewności to się oburzyl ale przyszła pielęgniarka i powiedziała żebym zrobiła dla siebie samej żeby kiedyś nie myśleć zrobili i była większa ale na drugi dzień 11 spadła więc już miałam zabieg ok południa wieczór wyszłam do domu

Dziewczyny krwiakami sie nie martwcie tak bardzo, zwykle sie robią przy zagnieżdżeniu :) teraz to moja pierwsza ciąża bez krwiaka, wcześniej zawsze byly spore. Trzeba na siebie bardziej uważać, nie przeciążać sie i one sie wchłoną albo wylecą (poplamianie wtedy bedzie). I maluszki bedą rosły zdrowo:)

Dagi - u mnie poronienie było samoistne na takim etapie ze na usg nic nie było widać... Wiec z obrazem z usg nie pomogę. Ale dość optymistycznie to u Ciebie wyglada tak jak czytam ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Zeby sie nie przejmowac i ze on wierzy ze sie wchlonie....ale jak dopytywalam z czego to sie robi itp.to powiedzial ze taki przebieg ciazy i zebym sie nie przejmowala. Czulam ze mnie zbywal

kochana nie panikuj moja siostra też miłała krwiak i to duży.. konic końców jej pękł leżała w szpitalu ale wszystko skończyło się dobrze a Oskar ma już ponad rok

Mam wynik dzisiejszej bety:
46091,39 mIU/ml
Wiem, że to pusty wynik, ale co myślicie?
musisz zrobić drugie badanie żeby wiedzieć ze wszystko ok ale liczba imponująca pasująca do OM i serduszko już też powinno być:)

Hej dziewczyny, wszystkim Wam z calego serca gratuluje wysoki wynikow bety oraz mocno bijacych serc :*

Mam pytanie do mam ktore poronily (wiem ze nie kazda z Was lubi do tego wracac ale bede bardzo wdzięczna za kazda odpowiedz jaka by ona nie byla) jak Wam pisalam 17/18 zaczelam krwawic bedac na wizycie prywatnej ginekolog powiedzial ze ciaza zatrzymana miedzy 4 a 5 tygodniem, zaczelam krwawic wiec ginekolog powiedzial ze zaczelam sie sama czyscic. Beda teraz w piatek na usg w szpitalu pani ginekolog powiedziala mi ze jakna ten tydzien jaki wychodzi mi z miesiaczki zarodem jest maly ale nie mozne na 100% stwierdzic ze to poronienie, nastepna wizyte umowila mi za 2 tyg poniewaz chce sprawdzic czy zarodek rosnie (wiem ze to glupie ze sie tak ludze ale nadzieje zawsze gdzies tam jest) od wczorajszego dnia tylko delikatnie plamie, w nocy prawie wcale i sa to brazowe plamienia. Wczoraj rowniez znalazlam forum na ktorym jedna z mam napisala ze lekarz rowniez powiedzial jej ze poronila (krwawila zywa krwia oraz miala skrzepy) za tydzien kazal sie jej zglosic na zabieg, przed wykonaniem zrobiona usg i okazalo sie ze serduszko bije... Okazalo sie ze dziewczyna miala krwiaka.Myslicie ze rzeczywiscie moze byc ze pierwszy ginekolog podjal pochopnie decyzje i ciaza moze byc młodsza?

Wariuje, malo powiedziane dostaje chyba na glowe ;/
a robiłaś beta hcg?? przyrasta?? ja mam za sobą trzy straty i wszystkie na etapie tworzenia się zarodka więc wiem co przeżywasz.. mi nawet beta przyrastała do 50 tys! ale są też dziewczyny których dzidzie się ujawniają troszkę później więc nie trać nadziei i cierpliwie czekaj &&&&&&&&&&& za fasolkę

Bete robilam na samy poczatku, kiedy dowiedzialam sie ze w ogole jestem w ciazy. Potem robili mi ją w szpitalu ale wyniku nie dowiedzialam sie i moze byc ciezko bo u mnie w szpitalu chyba byli juz przekonani ze to koniec. Prywatnie nie mam mozliwosci zrobic teraz swieta a pielegniarka tylko przyjmuje w soboty. Pozostaje czekac...

Dziekuje za wszystkie odpowiedz :*

Kurde nie potrzebnie wygrzebalam Stare papiery ze szpitala :( na wypisie że ciążą obumarla tygodni 6 a zabieg miałam pod koniec 9 tyg. Teraz jestem w 6 tyg zaczynam się bać

reklama
Do góry