reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

jestem wsciekla normalnie bede wyc zaraz:wściekła/y:
siedze sobie na gg pisze z mojego marcina bratem a on z tekstem do mnie,ze na 25tydz to malo24cm i ze ich siostra miala duzo wiekszego bobasa i jak powiedzialam ze mam zapalenie nerki to z tekstem ze moga mi ja wyciac z jedna da sie zyc:angry:myslalam ze wsiade w samochod i tam pojade i go zabije gnoja!!!!jak mozna ciagle mnie porownywac do ich siostry przeciesz ja jestem mlodsza o 5lat od niej i do tego szczupla bardzo a ona zawsze lubila zjesc i nigdy nie miala niedowagi jak ja moj marcin tez szczuply bardzo jest a jej maz jest olbrzymi i jak tu z takimi ludzmi zyc:wściekła/y:

reklama
te 24 cm to jest chyba od główki do dupki, tak mi się wydaje, ale nie wiem co z tym może mieć wspólnego niedowaga czy nadwaga

U mnie w rodzinie ostatnio dwie urodziły i szkoda się porównywać bo jakbym zaczęła patrzeć ile one przytyły, jak duże były ich dzieci, jak się czuły w ciąży.... to bym zwariowała.
Każda kobieta, ciąża może być inna i trzeba patrzeć na siebie.. jak lekarz mówi że jest OK to ja mu wierze i tym się sugeruje :)

eve19 Nie rozumiem czym sie przejmujesz. Trzeba bylo napisac "Pozdrawiam i pa" i tyle.
Ja w ogole zauwazylam , ze sporo ludzi denerwuje sie zwyklymi malymi *******ami. A olac to.

tak od glowki do pupki to,ze jak ja jem to bardzo szybko moj zoladek to spala i ja jestem drobnej postury a dzieci w rodzicow wchodza a jej to w meza wszedl i duzy sie urodzil a ja zreszta zawsze jestem naj gorsza u nich bo mam19lat i za wczesnie na dziecko i wogole zawsze swoje 3grosze wrzuca:wściekła/y:
mglaczek nie da sie olac tego bo ciagle cos im nie pasuje juz mam dosc tego porownywania a w szczeolnosci mowienia ,ze sobie rady nie dam bo takie malutkie dziecko potrzebuje doswiadczonej kobiety do opieki a nie patrza na to ze opiekowalam sie nie raz dziecmi nawet sama noworodkami jak marcina kuzynka do szpitala pojechala z zapaleniem piersi to 4dni siedzialam z 1tygodniowym maluszkiem

Ostatnia edycja:
Nic nie poradzisz, na każdy ma swoje zdanie. Zastanawia mnie tylko dlaczego niektórzy czasem nie ugryzą się w język. W pt tekst jednej babki "Oj masz takie małe brzuszko, na 6m to coś jest nie tak", ja zbladłam bo przecież te ostatnie złe wieści i nie czułam ruchów

Czesc wszystkim po dlugotrwalej nieobecnosci. Dzis wrocilam z wakacji z Egiptu bylismy tam 2 tyg bardzo dobrze sie czulam i czuje :) wakacje udane.pozdrawiam

Zastanawia mnie tylko dlaczego niektórzy czasem nie ugryzą się w język. W pt tekst jednej babki "Oj masz takie małe brzuszko, na 6m to coś jest nie tak", ja zbladłam bo przecież te ostatnie złe wieści i nie czułam ruchów
Tak samo u mnie-moja znajoma,która ma dwójkę maluchów-za każdym razem jak się widzimy mówi,że taki mały brzuch mam,że mało jem i w ogóle...Drażni mnie strasznie takie gadanie...:eek:
Wkońcu jesteśmy pod opieką lekarzy,więc jakby było coś nie tak to napewno zostały byśmy o tym poinformowane...;-)

Ostatnia edycja:
reklama
eve19- ten twój szwagier widzę, że jest wielkim znawcą ginekologiem-położnikiem :-D Ja zawsze gaszę takich ludzi, że mam większe zaufanie do swego lekarza, skoro mowi, że jest ok to przystaje przy jego opini. Niestety kobieta w ciąży martwi się 2 razy bardziej "dobrymi radami" ludzi, którzy nie mają pojęcia i tylko palną coć co się im wydaje. Raz mi nawet lekarz powiedział " Musi pani wybrać kogo opinia jest dla pani ważniejsza, moja- doświadczonego lekarza,po szkolach itp., czy koleżanki, ciotki, ogólnie osob 3-cich, kórzy kompletnie nie znają sie na fachu" A ja na to ..:sorry: YYyy Racja!

Do góry