reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Trusia77 ja ruchy małego czuje bardzo rzadko, są takie momenty w ciągu dnia że przez godzinę czuję ciągłe kopanie, nie ruchy tylko mocne kopnięcia, i potem cały dzień spokój, i wieczorem tylko znowu taka sama sytuacja, przez godzinkę się rusza potem cisza.
Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą bezsenną noc, czuję się tragicznie, mam mego mdłości, kręgosłup mi pęknie chyba i boli mnie niestety brzuch......dobrze że mam te nieszczęsne pierogi, bo obiadku nie muszę eMkowi robić, ale sprzątać by się przydało tylko jak.......
I humor nadal tragiczny, ehhhhh.......:-(

reklama
Witajcie weekendowo :-)

Trusia ja miałam ostatnio dokładnie tak jak ty i pojechałam sobie na izbę przyjec bo się za mocno schizowałam. No i oczywiscie wszysto było oki ale nie czułam ruchów bo mały sie ak ułozył, ze za bardzo nie miał się jak krecic i kopac, tzn. główka do góry koło pępka , mocno schylona a nóżki w okolicy pecherza jakos tak wcisniete w miednice :-). I dlatego malucha nei czułam. Z tobą jest pewnie tak samo. A na dodatek dzidzia moze sie tak obrocic , ze bedzie kopac nas do wewnątrz a nie na zewnątrz ito jest mega słbo odczuwalne, albo prawie wcale :-). Więc nie jestes sama bo ja tez tak miałam. Napewno jest wszystko dobrze :-)

Mglaczek nawet nie wiesz ak się ciesze, że wszystko oki. A byłas jednak na izbie czy czekałas do wizyty?

Ixidixi mam nadzieję, że to nic poważnego i wystarczą tylko jakies leki. 3mam mocno kciukasy i czekam również na wiesci :-)

zalgol czekalam do wizyty, bo polozylam sie na chwile na lewym boczku i jakos usnelam, a jak rano wstalam to juz wszystko bylo wporzadku, wiec sie zabralam i poszlam na wizyte :)

ixidixi co tam z Toba???

No witam z rana!..

Dzięki za kciukasy i za zainteresowanie;-) Cały czas myślałam o tym, że przecież nie może się nic stać bo jak ja Wam o tym napiszę i jak ja to przezyje:-(

No więc opiszę co i jak..

Wczoraj wychodząc spod prysznica normalnie krew lała mi się po nogach:-( Jak to zobaczyłam, jakoś wiedziałam, że już nic nie da się zrobić i to po prostu koniec:-( I z taką myślą jechaliśmy na IP. Mój D. panika totalna, w domu poruszenie.. w piżamie jechałam!..
No i tam od razu USG i badanie.. i w momencie kiedy lekarz stwierdził, że z małym jest wszystko ok odetchnęłam z ulga;-) Ale stres był ogromny. Więc skąd ta krew? Przed ciążą miałam nażderkę, maleństwo takie lekarz stwierdził, że samo zagoi sie po globulkach itd. I że za mała jest na jakiekolwiek inne metody leczenia.
Gdyby mój gin badał mnie regularnie stwierdziłby że nieco urosła.. a że badał mnie 2 razy w 8tc. i 13 tc. to nic nie było wiadomo.. No i urosła nieco ta nadżerka, prawie 1/2 szyjki. No i stąd to krwawienie.. Dostałam tabletki, globulki, nawet kroplówke i dzisiaj rano dopiero wróciliśmy.. I zalecenie wypalenia/wymrożenia tej nadżerki po porodzie, chyba, że sama się zmniejszy.

Ufff... straszne! Ale byłam przerażona.. Jeszcze wczoraj pod wieczór zastanawiałam sie, co Oliwier taki spokojny, nie kopie itd. A jak zobaczylam tą krew to łoh..

Dzięki dziewczyny za wszystko!:tak:

ixidixi to super wieści, jeśli można tak to nazwać :) najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok :) bo też się martwiłam o Ciebie

ixidixi to kamien z serca mi spadl!!!;-)a wogole co tak malo badan usg masz przeciesz skoro mialas nadrzerke to powinien zwracac czesciej uwage na badania usg i to dokladne a nie!!

ja dopiero sniadanko jem dzis moj marcin przeszedl samego siebie zrobil mi moje ulubione buleczki z szyneczka z kurczaczka i polozyl zafoliowane kolo lozka do tego przykleil 2kareczki do folii smieszne napisze wam ich tresc;-):

,,Masz zjeść dla ciebie i mojego bobusia ślicznego,,

,,Dziś zrob co masz zrobic w domu i o 8:30 i 16:30 antybiotyki nie zapomnij bo ty sklerotyk jestes,,

hehehe rozbawily mnie te karteczki mam 19lat a tu juz mi od sklerotykow wyjerzdza i ze mam jesc jak bym sama sobie nie mogla zrobic hehehe :-D

reklama
ixidixi, odetchnelam z ulga, ze z dzidzia dobrze.. a co do nadzerki to takie rzeczy raczej czesto sie zdarzaja w ciazy, po porodzie wymrozisz i bedzie dobrze, sama mrozilam kiedys ale to juz pare razy temu i zabieg jest krotki i skuteczny (troszke mnie tylko po nim brzuszek bolal, moze z pol godziny).

eve19, tylko pozazdrocic takiego opiekunczego chlopaka :), moj D jak czasami o cos poprosze to mi mowi, zebym sama sobie wziela i dopiero jak "przypomne", ze jestem w ciazy, to leci.. ale i tak jest kochany :p

A mnie dzis pobolewaja plecki na dole troche.. nie mam jak sie ulozyc ani jak spie ani siedze.. miejsca sobie nie moge znalezc.. i jak spie na lewej stronie to taka jestem polamana.. a boje sie na pleckach spac, zeby dzidzi nic nie bylo.. chociaz jak sie poloze na plecki to zaraz sie kreci i kopie... ale moze wlasnie dlatego ze nie lubi tej pozycji.. nie wiem sama..

Procz kopniaczkow przez ostatnie dni czesciej czuje takie przesuwanie sie fajne uczucie :)

Do góry