reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Asiu ja wymiotowałam przez całe 3 miesiące i mimo to kilogramy przybyły bo rano jeść nie mogłam za to od południa miałam
takie ssanie w żołądku że aż ból czułam jednak na samymy początku to znaczy pierwsze 3-4 tyg nie miałam apetytu
i było 61kg ale potem się zaczęło!!
Teraz mdłosci nie ma i już bóli żołądka z głodu też nie mam staram sie jadac regularnie, dużo warzyw, owoców, ciemne pieczywo zupki warzywne
ale mimo to waga przybywa ale co tam brzusio fajnie rośnie i jest jak dla mnie wielki już nie ukryje ciąży :) nawet jak staram sie brzusio wciągnąć :p

Hehhe, ja to juz pare lat temu nauczylam sie chodzic z wciagnietym brzuchem:p
Teraz wszyscy mowia, ze nic po mnie nie widac, jak kupwalam sobie ostatnio spodnie dresowe, pani w sklepie mowi, ze dobre, ze ladnie, ja sie smaialam, ze na razie tak, ale co bedzie za 2-3 miesiace. Dopiero po chwili zrozumiala o czy mowie i stwierdzila, ze nic a nic nie widac. Bo tak faktycznie to nie widac, mi niestety wchodzi bardziej w boczki, rozkalda sie rowno, wiec nie widac tak mocno brzuszka. Kumpele z pracy codziennie mnie ogladaja i mowia, ze jak chyba oszukuje, ze wcale nie jestem w ciazy, ze w 4 miesciacu to juz powinno byc mocniachno widac:)
Pewnie jak mnie wypchnie w 5-6 miesiacu to dopiero sie wszyscy zdziwia:)
A wlasnie moj szef przed sekundka mi powiedzial, ze Asia to z dnia na dzien pieknieje:) No prosze!!

fajnie w koncu nie tylko ja tyje jest nas wiecej:))))
dobrze ze tu jestescie dziewczyny ;) ;D ;D ;D ;D
fajnie przezywac swoja ciaze z innymi dziewczynami,ktore wiedza o co chodzi(jak mowie np.ze to 18 tydzien:))i nie pytaja "no tak ale miesiac ktory?":))
caluski dla Was i bobaskow :laugh: :laugh: :laugh:

A Ja przytyłam narazie 4 kg:-) ale i tak po mnie nic nie widać ale brzusio robi się zoraz bardziej okrąglutki

Kasiu najlepiej jak mówiłam komuś ze jestem w 8 tyg ciaży a ktoś mnie pytał czy znam już płeć ;D
Tylko przyszłam mama zrozumie przyszłą mamę :D

Bo my ciężarówki mamy teraz swój wewnętrzy zupełnie inny swiat ale mi jest bardzo w nim dobrze!!

Jutro mamy w Gdańsku koncert Jarra chciałam iść ale mam wizytę o 18.30 i raczej nie wyrobiłabym sie na koncert, poza tym bedzie tłok na maksa
zgadnijcie co wybrałam .... ;D wolę popatrzeć na mojego maluszka na czarno-białym ekranie niż posłuchać na żywo muzyki Jarra którą bardzo
lubię!! Ach serce matki .....

A tak propos Misiu pamiętam że byłaś w ciąży dokładnie tyle tygodni i dni co ja ale widzę ze zmieniłaś suwaczek
ja po ostatniej wizycie u gin zostałam poinformowana że z wielkości dzidzi mój poród odbedzie się nie 10 lutego ale 4 lutego
wiec 6 dni wcześniej ale suwaczek zostawiłam zobaczymy co doktor powie jutro może sie okazać że brzdąc jest tak duży ze urodzi się
w styczniu hi hi ale by było!!!! ;D
Pozdrowionka

reklama
Karolla cóż za poświęcenie :) hmm, a może zdążysz na koncert w TV?

Karola7 wiesz zmieniłam suwaczek, bo mam termin porodu oznaczony w książeczce ciąży na 8 lutego więc skoro juz tej daty mam się trzymać to wolę sie do niej przyzwyczajać nawet tutaj na forum :p

Do góry