reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

Ziółko, jakie tempo? Jak będziesz dalej tyć w takim tępie, to na porodówce nikt ci nie uwierzy, że to dziewiąty miesiąc ;D ;)
Ja jestem w 14 tygodniu i juz ze 4 kg w plusie. Ale rozeszło sie jakoś po kościach (zawsze byłam szczupła) i na razie nie rzuca się w oczy.

reklama
Wracając galerią w markecie Barbara postanowiła się zważyć. Kurcze , ale była zdziwiona kiedy waga pokazała jej 62.9. Podłamała się trochę i stwierdziła, że jeśli lekarka powie jej, że za szybko tyje :laugh:))) to ona przestaje jeść tosty, bo są za tłuste. Śmiać mi się chciało, ale opanowałem się i ją pocieszyłem stając na wagę po niej. ;) Teraz to ja się podłamałem. ;D 189cm wzrostu i 102 kg. No cóż może to waga nieodpowiednia do wzrostu, ale na misia się nadaje. Pozdrawiam wszystkich.
Teraz robi pyszna kolacyjkę a ja jak zwykle jestem z wami ;D

62 kg to duzo????to Wy wszystkie takie szczuplutkie jestescie??????
teraz to ja sie zalamalam ,moja wyjciowa byla 64 ::) a teraz jest 68 :mad: :mad:
moja kolezanka to przytyla w ciazy 34 kg, az strach pomyslec jak to pozniej zrzucic
a u mnie w rodzinie sa sklonnosci do tycia
chociaz do swojego slubu to schudlam 7 kg wiec jednak mozna, no ale jeszcze trzeba "mocno chciec"

Kacha pocieszenie jest takie, że jak będziesz dzidzie karmic piersia to nawet sie nie obejrzysz jak spadna dodatkowe kilogramy. Ja jadłam więcej niz przed czy w trakcie ciąży, a chudlam w oczach. Nieprzespane nocki też robia swoje ;)

Mały odstawił mnie jak miał okolo roku i dwóch tygodni. Po prostu przestał ssać cysia, tak jakby juz mu nie smakowało, albo poczul sie po torciku urodzinowym za duży do takich rzeczy ;). troszkę było przykro, ale w sumie to miałam szczęście, że nie musiałam sama go odstawiać bo różnie z tym bywa - płacze, bunty, itp. a mnie to ominęło :laugh:

Kacha nie przejmuj sie ja przed ciążą ważyłam 63kg a jestem dość wysoka 171 cm teraz mam 68-69 kg i jakoś sie tym nie martwie
ale jak byłam na ostatniej wizycie u ginekologa i laska wchodziła na wagę bedąc w 7 miesiącu ciaży ważyła 52kg to trochę się zmartwiłam ile ja
bede wazyć w tym okresie ale co tam najważniejsze to jeść dla dwojga a nie za dwoje!!! :D

reklama
Kurcze, ja to pewnie do 100 dobije, jak moja mama kiedy byla w ciazy zmoim braciskziem:) Ale na pocieszenie pozostaje mi to, ze potem szybko to zniej wyciagnal:) Ostatnio bylam u lekarza 09.08, to byla 3 wizyta i praktycznie nic nie przytylam. Teraz mam wizyte 6.09, ale pewnie juz bedzie cos do przodu.W ciazgu calej ciazy nie wymiotowalam ani razu ( nie liczac nieszczesnego powrotu z nad morza, gdzie cala droge siedzialam z reklamowka , ble, co chwila postoj, ale to raczej choroba lokomocyjna niz Dzidzia) Ja juz swoje waze, najwiecej przytylam miesaic przed ciaza, hehe, powaznie, juz wtedy moj organizm sie przygotowywal.
Wazne, zeby Dzidzia byla zdrowa!!!
A kilogramy to sie spali:)
Buziaki

Do góry