reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Hmmm 18 kg to niedużo :) Karola no co Ty?

Karolla słuchaj rzeczywiście aż mi mordkę skrzywiło jak to kakao na popitkę sobie wyobraziłam :p Ale ja też ostatnio ogórki małosolne wcinam na potęgę :)

reklama
Ale macie dziewczyny super z apetytem.
Ja nie mam żadnych zachcianek, a jem tylko bo wiem że muszę żeby dzidzia była zdrowa.
I tak jest już lepiej bo na początku ciąży mogłam jeść tylko suche bułki.

Oj czy super to nie wiem. Właśnie zjadłam pół kilo sliwek, potem jogurt. a na koniec bułka z masłem. No i teraz popijam herbatką. A co do 18 kg - to trzeba mnie bylo zobaczyc jak wyglądałam. A teraz waga wyjsciowa o 3 kg większa, więc :(
Pocieszam się tylko, że chudłam szybciutko. a teraz mam doping bo na koniec kwietnia muszę wyglądać super - moja siostra wychodzi za mąż. ;D ;D ;D No więc jak tu się nie starać ;)

Misiu jak sobie później uświadomiłam co właśnie zjadłam to masakra ale akurat w tym momencie miałam ochotę wypić coś
i od razu wiedziałam że to musi byc kakao
a tak w ogóle to muszę mieć pod ręką mambę pamiętacie gumę rozpuszczalną z dzieciństwa???
znalazłam sklep w którym kupuję co tydzień cały wagonik mamby chyba z 5 smaków :D
co mnie naszło w tej ciąży ???

moja basia ani razu nie zwymiotowala. ma swoje zachcianki i bardzo czesto podjada noca/ to juz chyba rytual. wstaje w nocy idzie do toalety i cichym krokiem do lodowki. mysli ze ja nie widze ale sie myli. :)))) ciagle je jogurty bakomy- mowi ze sa najlepsze. :)

a widzisz mozna robic to i ogladac mecz. masakra jak zwykle wisla dostala kosza i nie idzie dalej. chyba tak juz maja polacy. jak sa blisko to dostaja po................... moja basia mnie rozbawila bo czasami kibicowala nie polsce tylko im :pPPP moze to prawda ze kobieta w ciazy sie mozg kurczy  :p. mimo tego ze basia lykla troche piwka za wisle to i tak ona przegrala. :(

reklama
:)
No może nie od razu się kurczy mózg  ;) ale ja na pewno chwilami jestemzakręcona jak twister i muszę się chwilę zastanowić o co właściwie chodzi   :D
A co do wagi przez pierwsze 12tyg stała w miejscu (49,5 kg) , za to przez dwa tygodnie jest juz ok. 2 kg na plusie.Ładne tempo  ;) Ciekawe co będzie dalej??
Wczoraj coś w końcu mnie lekko połaskotało w środku.Ale mie wiem czy to akurat mój Krasnoludek...Czekam na następne gilgotki.

Do góry