Już jedno poronienie mam za sobą, boję się że to się może powtórzyć.Hej.z tego co się orientuję, to bete robi się w 10 dniu, po dniu spodziewanej miesiączki i kolejną po 48 godzinach (czyli w 12 dniu) Na tej podstawie można stwierdzić, czy dzidziuś jest tam, gdzie trzeba. Ponoć wartość po 48 godzinach ma wzrosnąć o 100%
Ja moja bete zrobię dopiero po świętach..
Poki co, dbaj o siebie. Będzie wszystko ok. Trzeba w to wierzyć i nie przejmować się...na pewno nie poddawać.
reklama
No i zazwyczaj po implantacji powinien być okres(14 dni po owu) . I od tego dnia czekamy jeszcze 10. Czyli 24 dni po owulacji i 26 dni po owulacji.Niekoniecznie w 10 dniu ponieważ implantacja zarodka trwa od 6 do 12 dni a beta HCG jest wytwarzana po ok 2 dniach po implantacji.
Ale ciąża to nie matematyka różnie bywa.
To się nie bój trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki za Twój groszekJuż jedno poronienie mam za sobą, boję się że to się może powtórzyć.
KatJak
Fanka BB :)
Trzymam kciuki żeby było dobrze bardzo dobrze Cię rozumiem, przeszłam przez to 3 razy. Ale bądź dobrej myśli.Ginekolog sugerował żeby właśnie tak robic bete. Mam coraz mniej nadziei na to, że to może przetrwać no ale nic, czas pokaże. Dziekuje za odpowiedź.
Dziękuję.To się nie bój trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki za Twój groszek
G
gość _199
Gość
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo 10 dni po okresie to beta jest w tysiącach i zwalnia, rzadko wtedy przyrosty są prawidłowe. No i nie 100%, a 66%.No i zazwyczaj po implantacji powinien być okres(14 dni po owu) . I od tego dnia czekamy jeszcze 10. Czyli 24 dni po owulacji i 26 dni po owulacji.
Przy cyklach 28 dniowych 10 dni spóźnienia i 12 to już prawie 6 tydzień i spokojnie wszystko powinno być widać na usg. Betę można zrobić w dniu spodziewanej miesiączki.
G
gość _199
Gość
To nie dziel się wiedzą, której nie jesteś pewna.Forum na którym jesteśmy, nie jest forum medycznym.
W związku z tym nikogo nie wprowadzam w błąd.
A o zrobieniu badań beta przeczytałam oczywiście w internecie..czym dzielę się w załączniku.
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ odsyłam.
W 4+5 miałam betę 9 tyś, beta nie podwajala się bo wartość była za wysoka, w 6 tygodniu był widoczny zarodek z tętnem. Pęcherzyk jeżeli pojawi się dopiero w 6tc oznacza, ze owulacja można się przesunęła i jest to raczej sporadyczna sytuacja.
reklama
Dobrze! będę pamiętać i przepraszam, że wzięłam głos w sprawie, na której się nie znam. Pozdrawiam serdecznieTo nie dziel się wiedzą, której nie jesteś pewna.
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ odsyłam.
W 4+5 miałam betę 9 tyś, beta nie podwajala się bo wartość była za wysoka, w 6 tygodniu był widoczny zarodek z tętnem. Pęcherzyk jeżeli pojawi się dopiero w 6tc oznacza, ze owulacja można się przesunęła i jest to raczej sporadyczna sytuacja.