reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Apropo spacerów to z kaszlacym dzieckiem lepiej nie wychodzić nie? Od wczoraj pokasluje i nie wychodzimy tylko wietrze dom...

reklama
Kum - tak ta grupa na fb.
Zdrowia dla.2as!
MamoB - ja też sadzam oliwie głównie sobie na kolanach, czasem jaka ja siedzę w rozkroku na podłodze to ja między nogi sadzam. A dziś udało jej się samej.
Elifit - ja też jeszcze bez @ ale sporo karmie jeszcze piersią.
Wrzuciłam przepis na chleb na wątku o rozszerzaniu diety.
U nas noc całkiem ok, rano śniadanie, cwiczenia podczas pierwszej drzemki dziecka, teraz spacer - piękna pogoda! Jak zasnie to wstawię wózek na balkon a sama zajmę się prasowaniem! Miłego popołudnia!

Też muszę się ruszyć z domu. Ogarnęłam tu trochę, umyłam i wysuszyłam włosy. Dziecko padło. Ale zaraz się pewnie obudzi. To się zbieram. Za godzinę obiad zacznę robić. Potem po Nati do przedszkola i tyle tego dobrego.

Dzień dobry, noc standardowo co 3h jeść, o 5.30 pobudka ale jakoś do 7 dolezalam. Potem kaszka i sprzątanie. O 10.15 Zola zasnęła więc sprzatalam dalej. 11.30 pobudka, jedzenie prosto od mamusi i po 12.30 wyszlysmy do sklepu. Teraz zanioslam zakupy do domu i wzięłam psy na spacer bo jest słonecznie i sucho. Zimno bardzo. Z drugą drzemkę zalicza dzisiaj. Za godzinę chcę wrócić do domu i robić obiad. Dla dużych żurek z białą i jajkami, a dla Małej dynia z żółtkiem.
rozgadalo mi się dzisiaj dziecko że ho ho. nawet do ludzi w sklepie gaworzyla :)

Helloł :D:D:D

Witam po internetowej awarii. Normalnie Wam powiem, że się czuję jakbym zmartwychwstała:eek:
Aż miło napisać, że już jestem :)
Potem postaram się zjawić na dłużej i coś tam doczytać:)
Buziaki

Tusia dobrze że jesteś bo się martwilam. nie chciałam nic pisać żeby wilka z lasu nie wywołać.

usypiam niunie właśnie. Zupy gotowe, czekam na męża i będziemy jeść :)

Dobry :)
Trochę późno dzisiaj, ale mąż w domu i czasu brak.

Tusia dobrze, że jesteś.
Lilla fajnie jak tak dziecko gada :) Jula mnie po prostu rozwala tym swoim bla, bla bla, a przynajmniej tak to brzmi hehe.

U nas pobudka po 7, dwie drzemki juz zaliczone, zaraz bedzie 3. Zastanawiam sie czy znowu nie spróbować przejścia na dwie drzemki, bo jak jula wstaje z tej ostatniej to jest mega maruda i po godzinie już pada. Jak miała dwie drzemki i spała do 16 to lepszy humor miała.
Mam problem z ostatnimi posiłkami. Zazwyczaj julka je obiad kolo14.30, potem drzemka do 17 z minutami i wtedy wychodzi mleko, ale po 19 przed 20 je mleko na noc, nie wiem czy to nie za duzo. Takie dylematy hehehe.
Dzisiaj tatuś się wykazał i poszedł z niunią na spacer, a ja nie wiedziałam za co się brać i wyszło tak, że jak wróciłi to byłam w trakcie jedzenia bo nie zdążyłam wcześniej.

Spokojnego popołudnia :)

Limonka a ul u Was karmien na dobe?
Co do rozterek to ja się zastanawiam czy mój syn pierwszy raz nie wstanie mi w nocy od kilku miesięcy bo tak spal dzisiaj ze przespal jedno karmienie i o 21 dostanie czwarty posiłek i raczej do północy zaśnie....

reklama
Tusia, witaj! Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale caly Lipiec 2014 myslal i zamartwial sie gdzie zaginelas:-D

Katka, haha! Dobre to bylo! :-D

Limonka, Laura jak ma trzy drzemki to tez marudna jest po ostatniej:-/ z jedzeniem nie pomoge, bo my na cycu wiec bar otwarty kiedy panna sobie zazyczy:-)
Poza tym ucaluj Julie od blizniaczki:-* :-D

Do góry