reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Mój też dziś terroryzuje, nie spi prawie wcale i ciągle jęczy albo ryczy, już dziś z nim ryczałam. Faun mnie rozbawil i trochę pomogło.

Jak.dlugie są u Was okresy aktywności? Do niedawna u nas to była max godzina a teraz nie potrafię ocenić czy już ma dość czy po prostu się nudzi. Jak kładę spać to jęczy albo nagle zaczyna gadać.

reklama
Witam,

próbuje Was doczytać odp tym co pamiętam.

Agulam super że siostra wraca z maluszkiem do domku.

Gratulację Tusia skończonych 4 m-cy:D

Szmaragd za Wami trudne chwile, wierzę że już wszystko się ułoży. Jesteś bardzo dzielna, Twoja córeczka wszystko Ci wynagrodzi uśmiechem. Super że karmisz piersią. że udało Ci się utrzymać pokarm.

MOje dziecko leży na macie i ssie namiętnie prawego kciuka na lewą stronę w ogóle nie ciągnie głowy dobrze że mamy wizytę u fizjo we wtorek, Wasz dzieci też ssią kciuki? nie wiem jak z tym walczyć.

Jagódka zdrówka dla całej trójki.

Makota ja mam podobne podejście do usypiania, dwa tygodnie próbowałam metody podnoszenia uspokojenia i odłożenia ale efektów nie było. Czsem zasnie sama, miała już taki okres to bylam dumna jak paw. Q teraz nie wiem na co czekam ale moje nerwy przynajmniej są w całości...

Wybrałam się dziś na spacr a tam zimno okropnie. Muszę Melani kupic wiatrówkę o ile coś takiego w ogóle istnieje dla dzieci. Zgodnie z teoria ubierania +1 moje dziecko powinno mieć dziś na sobue 2pary spodni, 5swtrów i 2czapki... Ech muszę się przyzwyczaić znowu do tych temp.

Szmaragd gratuluję wam obu siły!

Gib to co piszesz o synu skutecznie zniechęca mnie do dubletu ;) u nas kot sie nie sprawdzi, ja juz nie chce wiecej milusińskich bo za bardzo mi źle kiedy odchodzą.

To chyba pogoda tak na nasze dzieci wpływa. Moja od kilku dni maruderzy ale w sumie od poniedziałku kupy nie było może to przyczyna. A pani doktor kazała mi podawać nowy probiotyk i przyjść we wtorek powiedzieć jak kupa wygląda... Hmm będę jej musiała powiedzieć ze kupa zaginęła...

Moja zasysa kciuka równo, do czerwonosci. Nie wiem sama czy jej pozwalać... Czasem jak ją to uspokaja to daję jej chwile a później zamienuan na duze zabawki to tylko liże =)

Moja juz urzadza wieczorne sceny. To jest taki maly wymuszacz:) bedzie plakac i to tak glosno, a za chwile przestanie, otworzy oczy i sprawdzi czy ktos przy niej jest, jak jest to bedzie plakac poki jej sie nie podniesie, jak nie ma nikogo to juz jest placz ze lzami. Czasem mnie smieszy to jej aktorstwo:)

Aaa gdzie sie podziala Darunia?!

Darunia odpoczywa od komputera. Jak się ogarnie, to wróci:tak:

Po wizycie: dzieci osłuchowo czyste. Klaudia dostała do nosa maść z neomycyną + to, co dawałam, Adaś to, co dawałam czyli marimer+nasivin. W sumie do niczego mi ten lekarz nie był potrzebny, dobrze ich leczyłam:-p Adam waży 5160g
Pediatra mnie wnerwiła, ja z chorymi dziećmi, a ta swoje o szczepieniach. Wcisnęła mi receptę na pentaxim w rękę i nagadała głupot. Już lecę wykupić, żeby się nie zdziwiła..:sorry: Nadal twardo stoję przy swoim. Nie zaszczepię niczym poza dtap. Oczywiście zagrała mi na emocjach, że im dłużej czekam, tym większe prawdopodobieństwo niepożądanych odczynów (pfff...chyba raczej odwrotnie) i że odpowiedź immunologiczna nie będzie prawidłowa (hahaha!!! to może w ogóle nie podawać skoro nie będzie prawidłowa..)
O dziwo po wczorajszej wysokiej gorączce dziś czuję się dużo lepiej.
Zaliczyłam zakupy, buty i kurtkę na zimę już mam.:tak:

reklama
Do góry