reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Sokoja, podziwiam! Ja męża angażuje do wszystkiego chociaz on tez sporo pracuje. No ale dopóki ja rowniez pracuje to czuje sie w jakis sposób usprawiedliwiona :)
Zachciało mi sie whoopera i zaraz mi maz przywiezie :) generalnie staram sie zdrowo gotować i nie jesc śmieci ale mam nadzieje ze jak raz na jakis czas zjem cos takiego to malenstwu nic sie nie stanie.

a ja nie mam siły sprzątać, głównie leże, ale też u mnie nie ma kto brudzić :) Bardzo wam dobrze, że już jesteście po badaniach, ja czekam na usg do 15 stycznia i do tego czasu będę w stresie. Wigilię spędzę sama z moją mamą.

Ja nienawidzę prasować. Niestety mój M. w pracy chodzi w koszulach, więc prasowanie jest ciągle - prasuję raz na 2 tygodnie jak się uzbiera. Córci rzeczy też raczej z tych mnących się. W sumie najmniej to mam swojego prasowania, ale co zrobić, nie będziemy chodzić wymięci;-) U mnie choinka już stoi ubrana. Kuchnia oczywiście nieskończona - a mówiłam mu, że jeden dzień to za mało:no: Jutro będzie kończył, a ja się będę byczyć, bo mam urodziny i nie mam zamiaru palcem kiwnąć.:laugh2:

Czesc dziwczyny

Gratuluje wizyt udanych:):)

Kopacz kochana wspolczuje ze masz taka sytuacje z bylym...mam nadzieje ze jakos sie opamieta i niebedzie dokladal ci trosk! ehh zazdroszcze gor:)

Ewusia to ladnie odpoczywaj kochana!

Pola co do opryszczki jestem kolejna osoba ktora przechodzila opryszczke w ciazy z corka i urodzila sie zdrowa:) mnie najczesciej maz zaraza...bo zima lata w krotkim spodenkach i koszulce po dworze i standardowo ma 1 na miesiac zima;/ teraz w tej ciazy narazie niemialam... napewno cos w tym jest ze najgorszy pierwszy raz w ciazy..!
Jaki kochany bukiecik dostalas:) czasami facet musi dostac male przypomnienie:)
U mnie na szczescie taka sytuacja ze niemusze sie meza prosic jak wraca po 5 dniach nie obecnosci, mi kaze odpoczywac a on sprzata na nic nie narzeka:)

Jagodka naprawde masz powera na sprzatnie, bo ja mam mega lenia i niestety niemoge sie pochwalic co ja zrobilam do tej pory! umylam jedno okno i choinke dzis ubralam hahaha!!

minisia to witaj w klubie ja bym leazala i lezala, sily na obiady niema na srzatanie tragedia normalnie;/ nie poznaje siebie;/
jestem za takim forum:)

Ja wizyte mam 2 stycznia i bedziemy badac przeziernosc karkowa,mam nadzieje ze jest wszystko wporzadku!!!

A ja dzisiaj oprócz gotowania obiadu palcem nie kiwnęłam. Po 5 dniach w pracy jestem przeziębiona i mam mało siły. Z nosa cieknie, noc przechodzona za husteczkami i wodą.... część mam posprzątaną, ale nie mam ochoty na więcej. Mąż pomaga jak może, aż mi go szkoda.. A u nas się cały czas kurzy, jakby nasz pies na sierści to przenosił, masakra jakaś.
Co do prasowania, też go nie lubię, ale potwierdzam, jest przyjemniejsze z dobrym żelazkiem :D
Kopacz trzymam za Ciebie kciuki
Szmaragd to czekamy prawie tak samo na USG- ja mam 13-go i tym bardziej trzymam kciuki :D

Dobry wieczór :-) i od razu GRATULACJE wszystkim!!!!!!!!!

widzę, że święta dały niektórym niezłego powera do pracy. ja zaliczam się do tego drugiego grona hihi
Na dodatek dopadło mnie przeziębienie :-( muszę zajrzeć do wątku chorobowego i znaleźć cudowny środek, aby do wtorku dojść jakoś do siebie.

Teraz biegusiem do wanny i spać uciekam :-D Dobranoc mamusie :)

Wiesz co.dopiero niedawno zlozylam o dobrowolne chorobowe.wiec jakos w marcu :/ chybq ze nie dam rady tak dlugo...niestety nie pracuje z karty nauczyciela...i tu jest problem..

No tak, bez kn jest inaczej, ale nie wiedzialam, ze sklada sie podanie o dobrowolne chorobowe... co to takiego?
Ja ide na l4 w 2 pol stycznia, mam juz szczerze dosc

reklama
kopacz z tego co mi wiadomo to kn dotyzy awansów i przywilejów, ale oprócz niej obowiązuję kodeks pracy i to on reguluje Twoje prawa. Z tego co mi wiadomo, to jeżeli masz umowę o pracę to masz takie same prawa jak inni pracownicy jeżeli chodzi o prawa kobiet w ciąży. Kopacz intryguje mnie Twoja umowa....

Do góry