reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

qrcze, właśnie tak sobie wydumałam ;) że skoro mam termin na koniec lipca, to sporo z Was ma praktycznie o cały miesiąc starszą ciążę niż ja ;P

pierwszą córcię urodziłam w 37 tydz 5 dni ciąży i z lipcówki '07 stałam się czerwcówką ;)
drugą córcię w 40 tydz 2 dni ;)
.. tym razem raczej szanse na sierpniówkę '14 ;)

KasiaSierpien super że wszystko ok!

kopacz fajnie :) nie wszystkie babcie chcą być babciami : / u mnie moi rodzice super, a teście cóż... średnio.

elifit nie wiem czy słyszałyście, ale dosyć dobrze działa KAWA Z CYTRYNĄ na migrenę w ciąży... ciekawy smak ;)

Undomiel7 będzie dobrze!!! jakby coś to posiłkuj się magnezem, ewentualnie herbatka z melisy :)

Jestem,
Na szczęście wszystko dobrze UFFFFFF...
Dostałam luteinę dopochwowo i idę na swój termin który miałam zaplanowany 28.11 na kontrolę :)
Nie wiadomo skąd plamienia ale ciąża jest nienaruszona, przecinkowi już bije serduszko :)))))))))))))
Na następną wizytę biorę męża- zobaczymy czy będzie taki twardziel jak usłyszy serduszko :))))

Dziękuję, za trzymanie za nas kciuka :* mimo że tak mało się udzielam czuję się tu chciana ^^
Buziaki dla Was :*

EDIT: Aaaa i w ogóle to przecinek ma już 2cm a nie tak jak mówi suwaczek 15mm :p rośnie mi mały byczek :D
Kasia to swietnie ze wszystko w porzadku trzymalam kciuki

reklama
Tyle skrobiecie, że nie jestem w stanie Wam wszystkim odpisać.
Gratuluje kolejnych udanych wizyt!:)

Laleczka podziel się obiadkiem:) pycha
Ja mam zupę fasolową, jak macie ochotę to wbijajcie:)

Jagódka nie mam kasy na bete. Dobrze, że nikt nie panikuje tylko ja:p

Wszystkie panikują:-) Ale mi się wydaje, że Ty nie dopuszczasz do siebie myśli, że jesteś w ciąży. Beta to naprawdę niewielki wydatek a będziesz miała pewność

pisalam juz w watku odpowiednim o swojej wizycie ale mam pytanie czy jak umowie sie na pierwszy tydzien grudnia do gina tzn kolo 10tego to jest mozliwosc ze bedzie juz cosik widac, bo dzis mi powiedzial ze do zapłodnienia musialo dojsc dosc pozno na poczatku listopada ja okres mialam 7 pazdziernika a byl tylko maly pecherzyk dzis bez zarodka jeszcze, dostalam skierowanie na badania ale i tak jakos sie stresuje glupio....

niestety mam taka samą sytuacje , umowa do stycznia , boje sie tej rozmowy jak diabli , nie bedą zadowoleni ze muszą przedluzyć :(

a jakbyś nie była w ciąży to by nie przedłużyli??
już wiedzą że jesteś w ciąży?
wiesz, że nie masz obowiązku ich informować?
dziewczyny weźcie przestańcie zaniżać swoja wartość.

Jagódka zazdroszczę bo ja pracuje w budownictwie i nie mam koleżanek w pracy poza księgowością i sekretarką więc nawet nie mam z kim pogadać ;( a zajmuje się prowadzeniem budowy więc praca w domu odpada; niestety mam umowę do końca roku więc czekam z rozmową na potwierdzenie z usg do lipca będą musieli mi przedłużyć a potem na cóż etat mama jakoś w dzisiejszych czasach nie liczę na przedłożenie umowy kobiecie w ciąży

Nie mam koleżanek w pracy. To znajome z pracy nic więcej. Nie czuję z nimi jakiejś specjalnej więzi powiedziałabym nawet że większości nie lubię;)

Kopacz
bardzo się cieszę!
KasiaSierpien oszczędzaj się!
Elifit, niestety ciąża nasila migrenę

Ja dziś jestem cała w nerwach, bo mąż mi się pochorował i wylądowaliśmy na IP. Na dodatek miał tak dziwne objawy, że nawet w toku diagnozowania była pod uwagę brana choroba nowotworowa:baffled: Najadłam się strachu,jestem wykończona psychicznie, aż mnie brzuch boli.. Teraz się boję, że mnie zarazi, bo ma takie zapalenie gardła, że przeniosło się na stawy - nie może chodzić, bo mu tak kończyny odejmuje. Okropność..

Jagodka, to zapobiegawczo lykaj rutinoscorbin i wit c żeby cię nie rozlozylo

Ja już po wizycie u pana k.. wieczór jak co dzień.. i zaczyna sie metal w ustach. Bleeee

Czesc dziewczyny:)

Dzis ladna produkcja pisania poszla! Ja bylam dzis na zebraniu w przedszkolu,spotkanie z psychologiem bylo i jak radzic sobie z dziecmi,gdy nas probuja..:)

Smile i Pola nawet niemoge sobie wyobrazic ile w zyciu przeszlyscie! Jestescie dzielne kobiety! Smile zycze y synus pokonal wszystko na swojej drodze by szedl przez zycie usmiechniety:)
Pola coreczka czuwa nad Wami!!!!

Kopacz widzisz a tak sie balas reakcji mamy:) super:) w koncu jak moglaby sie gniewac ze wnuka bedzie miec:)

lui85 wydaje mi sie ze jak najbardziej mozesz sie umowic kolo 10 poniewaz jestes na takim etapie jak ja! a 9 tyg musi juz wszystko, czy jest serduszko i tak dalej, wiec spokojnie umawiaj sie! Ja jestem na 10.12 bylam w 5 tyg. 6dzien i byl tylko zarodek i cialko..:( pewnie do zaplodnienia doszlo pozniej...
Wiec trzeba byc dobrej mysli:)

a jakbyś nie była w ciąży to by nie przedłużyli??
już wiedzą że jesteś w ciąży?
wiesz, że nie masz obowiązku ich informować?
dziewczyny weźcie przestańcie zaniżać swoja wartość.

Kum, popieram cię w 100%! Ile ja znam dziewczyn co z bólem szły do pracy, brzuch wielki a one do pracy i co? Wykopali je tak samo jak te, co poszły od razu na zwolnienie! Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 18tc po czym trafiłam do szpitala, na szczęście tylko z kolka nerkowa, i poszłam już do końca na l4. Chciałam tam wrócić, dali mi do zrozumienia że młodych matek nie potrzebują, nie to nie, znalazłam inna, lepiej płatna. Teraz jestem na l4, bo moja raca trochę źle mi na psychikę zadziałała i miałam zawroty głowy, omdlenia itp. Teraz zamienię na ciazowe i będę siedziała na tylku w domu i niczym sie nie przejmuje.

reklama
Do góry