reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
hej, ja mialam wczoraj okropny dzien,na nic sily nie mialam przez te mdlosci. Dzis lepiej i nawet mialam ochote na barszczyk z uszkami,wiec szybo do sklepu po pieczary i kleilam uszka :) juz sie trawia w zoladku :) i o dziwo lepiej mi, tzn mdlosci na chwile ustapily,ale czuje ze juz znow wracaja gratuluje wszystkich dobrych wizyt :) Ja mam USG za 4 dni jupppii doczekac sie nie moge .

Kasia no to świetne wiadomości!!! a teraz jak wiesz, że juz serce bije to będziesz spokojniejsza. Także gratulacje!

Kasiu, cudownie :) wspaniałe wieści. Moja gin tez nazywa nasze maleństwo przecinkiem :)

Kopacz, to cudownie, ze zrzucilas kamien z serca i w końcu powiedziałaś mamie. No i najwazniejsze ze mama jest szczęśliwa. Kto by nie był :) Mówilysmy Ci ze wszystko bedzie dobrze!

elifit też miałam migrenę ale przeszło rano (znaczy poszłam spać bo inaczej nie przechodzi), czytałam, że to się może często zdarzać w ciąży:dry:

u mnie nadal objawów brak poza bolącą macicą i okolicami, piersi mi też nie urosły i nie bolą, tak jak niektórych z Was!

dziś zrobiłam sobie betę i wyszła ponad 6tys., zrobię znów w sobotę to się może uspokoję, co się bardzo przyda, bo czeka mnie trochę stresów w przyszłym tygodniu, w tym egzamin, a ja je zawsze przeżywam

Ostatnia edycja:
Kopacz nie mogło być inaczej, :0 Ulżyło Ci pewnie :)

Kasia_Sierpień na ile dostałaś tej luteiny? Fajnie było tak przy okazji podpatrzeć maleństwo..

Nadrobiłam wszystko od wczoraj ale tak mi się nic nie chce, że napisze tylko że u nas też ok, mdłości, ból (.)(,), teraz ból glowy, i dość mocno się macica odzywa. A wczoraj jak się zerwałam z łóżka to tak mocno szarpnęło po prawej stronie, że sama siebie zganiłam, za te pośpiechy.

Pisałyście o tyciu w ciąży, oj ja się boję, że utyję dużo. I tak przytyłam pare kg przed ciążą ;/
Zjadłabym te mielone co któraś miała na obiad u mnie były naleśniki ze szpinakiem :)

Miłego wieczorka
i witam serdecznie nowe mamusie!

qrcze, właśnie tak sobie wydumałam ;) że skoro mam termin na koniec lipca, to sporo z Was ma praktycznie o cały miesiąc starszą ciążę niż ja ;P

pierwszą córcię urodziłam w 37 tydz 5 dni ciąży i z lipcówki '07 stałam się czerwcówką ;)
drugą córcię w 40 tydz 2 dni ;)
.. tym razem raczej szanse na sierpniówkę '14 ;)

KasiaSierpien super że wszystko ok!

kopacz fajnie :) nie wszystkie babcie chcą być babciami : / u mnie moi rodzice super, a teście cóż... średnio.

elifit nie wiem czy słyszałyście, ale dosyć dobrze działa KAWA Z CYTRYNĄ na migrenę w ciąży... ciekawy smak ;)

Undomiel7 będzie dobrze!!! jakby coś to posiłkuj się magnezem, ewentualnie herbatka z melisy :)

Jagódka zazdroszczę bo ja pracuje w budownictwie i nie mam koleżanek w pracy poza księgowością i sekretarką więc nawet nie mam z kim pogadać ;( a zajmuje się prowadzeniem budowy więc praca w domu odpada; niestety mam umowę do końca roku więc czekam z rozmową na potwierdzenie z usg do lipca będą musieli mi przedłużyć a potem na cóż etat mama :biggrin2: jakoś w dzisiejszych czasach nie liczę na przedłożenie umowy kobiecie w ciąży

niestety mam taka samą sytuacje , umowa do stycznia , boje sie tej rozmowy jak diabli , nie bedą zadowoleni ze muszą przedluzyć :(

Kasia super, że wszystko ok z przecinkiem! I rzeczywiście Ci byczek rośnie!

Kopacz noo widzisz :tak: Super, że rozmowę masz za sobą i to z tak pozytywnym efektem :-D

Pisałyście o tyciu w ciąży. Ja w poprzedniej przytyłam 13 kg, Niby nie dużo, ale czułam się jak wieloryb. Nic tylko czekać na greenpeace aż przyjadą i wepchną do wody :-D:-D Zobaczymy ile pójdę do przodu w tej ciąży. Z poprzedniej zostało mi 0,5 kg więc nie ma tragedii.

Przepraszam Was bardzo, że rzadko bywam, ale wszystko naszło sie na raz. W weekend robiłam moje urodziny, teraz weekend męża urodziny (mieliśmy mieć razem, ale musiał jechać na delegację do Włoch). Do tego mój Kubek dostał alergii na antybiotyk i wysypało go masakrycznie. Drapie się aż do krwi i roznosi to dziadostwo po całym ciele, więc dzień schodzi mi na gonieniu za nim i pilnowaniu żeby się nie drapał, nie nabił guza i nie wybił ząbków :tak:

Doczytałam wątek wizytowy i strasznie Wam zazdroszczę tych wizyt i usg! Ja mam pierwszą wizytę dopiero 3 grudnia. Właściwie z własnej woli, bo mam długie cykle (34dni) i bałam się, że nie będzie serduszko biło i wtedy dopiero to jest meeega stres. Więc stwierdziliśmy z mężem, że poczekamy jeszcze trochę.

Takie pytanie mam. Jakie terminy wasi lekarze uważają za ten ważniejszy? Z OM czy pierwszego USG?

Obiecuję więcej nadrobić i starać się być na bieżąco! Biłabym się do tego w pierś, ale od tygodnia towarzysza mi mdlące duszności więc to bicie sobie daruję :tak:

Sii jaa!

reklama
sokoja - mnie tam może przez święta mdlić :p. Ja w pierwszej ciąży miałam +30kg, a w drugiej +22kd na porodówce ;). Mi to nie zaszkodzi.. Teraz startuje z 56kg.

wow jak ty to zgubiłaś:szok: , podziwiam , do tego 3 szkrabek wow wow :-D:-)

mnie mdli i mdli i mdli , budze sie rano z nadzieją ze w końcu bedzie lepiej i nic :(
dziś odkryłam rumianek i to chyba jedyna rzecz która mi przynosi jakaś ulgę , do tego zagazowana jestem okrutnie .a sie czuje podle
pani w aptece na mdłości poleciła mi witamine B6.

dlaczgo w filmach pokazuja takie radosne , tryskające energią kobiety w ciazy , ja czuje sie podle

Do góry