reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Katka no miałam pytać jak się tam czujesz, ale widzę, że nie bardzo. :baffled: "Trzym się"!
A ja tak sobie nie śpię już z jakieś 2-3 tygodnie... masakra. Teraz mnie obudziło siusiu i ból szyi, coś krzywo na poduszce spałam :-p Idę spać dalej...

Katka ty dzisiaj regeneruj siły bo osłabiony organizm podatny jest na infekcje.

Tusiaczek przeczytaj ulotkę dokładnie i zadzwoń do przychodni czy ta reakcja jest w normie, nie czekaj, warto zapytać.

Gośka badanie brzuszka masz ty czy Ola?

Ja od pół do ósmej na krzywej cukrowej. Wypilam kubeczek, pod koniec zrobiło się trudno ale ku niezadowoleniu tłumu czekającego sensacji, finiszowalam bez problemów. Trochę mi teraz słabo ale da się wytrzymać.

Widze ze nie tylko ja sie mecze z gardlem i jakims zatkaniem miedzy nosem i gardlem;/ ja bylam wczoraj u lekarza i walczymy nadal domowymi sposobami. Jak nie przejdzie do poniedzialku to musze isc znowu;/ zamiast sie cieszyc ciążą to musimy sie martwic;/ a mial to byc taki piekny okres. Przed ciaza nie chorowalam chyba ze 2 lata a teraz to ciagle cos... Wracajcie do zdrowia dziewczyny !

Z
Ospamox 1000mg. Biorę 3razy na dobę, czyli z tego co pisze w ulotce największą z możliwych dawek. Dostałam na białko w moczu, mam zator na nerce.
Nigdy nie miałam takich jazd po antybiotyku, a brałam ich w życiu całkiem sporo. Fakt, że nie ten i nie w ciąży

Mysle, ze dawke masz odpowiednia ale jestes oslabiona tym antybiotykiem :( moze gdybys wymiotowala mialabys sie czym martwic, ale jak chce Ci sie spac to moim zdaniem nic dziwnego. Zmeczona jestes. Ja przez pierwsze dni brania antybiotyku nie dosc, ze zle sie czulam, bylam senna, to jak wstawalam czulam sie jeszcze gorzej :( te antybiotyki podawane w ciazy dzialaja strasznie wolno... Ja mialam wrazenie, ze juz nigdy sie nie wylecze... Bierz koniecznie cos oslonowo i lacibios femina, a jak poczujesz sie na prawde fatalnie po kolejnej dawce to skonsultuj z lekarzem, choc jak znam zycie powie, zebys wyjadla do konca, bo oni sie boja leczenia ciezarnych...

Katka - biednas... A kojarzysz to z jakims bledem dietetyczym?

Ewa - Ty tez ciagle cos ... :/

Ja mam juz dzis gesty katar. Kaszle czesciej, ale juz sie odrywa, wiec mam nadzieje, ze niedlugo bedzie juz dobrze.

Stesknilam sie za siostrzenica, a przeciez chora do niej nie pojde. Musze sie z nia umowic na wyjscie ze swieconka i musimy posadzic rzezuche. Nie mam czasu na choroby :p

Ostatnia edycja:
Katka żyjesz?

Michalina powodzenia, już niedługo :)

Usg ma Ola, próbuje od razu do pediatry sie wbić, ale system nie pozwala umówić dwóch wizyt po sobie... Bo w sumie może być opóźnienie i wtedy sie nie wyrobimy na jedną... Zapytamy na miejscu. Obawiam sie czy to nie ciało obce w nosie, bo katar tylko z jednej dziurki i smarkac nie chce a zawsze lubiła...

Jeszcze 10 minut i koniec tego siedzenia.

A co się dzieje że Ola ppotrzebuje USG? Biedna mała czeka ją dzisiaj ciężki dzień. Na koniec ppewnie jakaś nagroda będzie :)

Ja rzeżuchę wysiałam i już ma jakieś dwa centymetry strasznie szybko urosła. Kupiłam też jaja przepiorcze w lidlu tak dla odmiany, bo jeszcze nigdy ich nie miałam.

Macie pomysl na fajny prezent dla szwagierki na slub? Główny pprezent dajemy . Sierpniu na koscielny a teraz jedziemy na cywilny i tak głupio z gołą ręką.

Hejka. Nie ma to jak poranna kłótnia z Małżem. Dzieci jeszcze nie mamy to poszło o wychowanie kota!:banghead::banghead::banghead::banghead:
Co do antybiotyku to z moim jest chyba coś nie tak, albo dawka za duża albo już kurde nie wiem co. W poniedziałek wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę, wczoraj rano było jeszcze ok. Ale po popołudniowej dosłownie mnie złożyło. Nawet nie wiem kiedy zasnelam, Małż mnie obudził jak wrócił z pracy to cały wieczór nie wiedziałam co się dzieje. Jak nacpana, jedno się trzymałam na nogach, strasznie słaba do tego gorączka. Nie wiem już czy coś mnie dopadło czy to ten antybiotyk. Teraz wzięłam ranną tabletkę i zobaczę jak się będę czuć. Jak ten stan się utrzyma to będę dzwonić do lekarza :what::banghead:
Myślicie że to może być od antybiotyku?

Spokojnie, ja zawsze mam pogorszenie jak zacznę brać antybiotyk - Twój zainfekowany organizm walczy z lekami, przeczekaj, po 3 dniach powinna być jako taka poprawa

reklama
Nie pośpię... pewnie kimnę się po południu.
Tusiaczku, ja kiedyś jadłam ten antybiotyk, ale nie w ciąży, to zapewne inaczej. Przy czym jak pamiętam tylko raz miałam reakcję po antybiotyku, po 3 dniowym. Złapała mnie zgaga, wymiotowałam, a na dyżurze nocnym (w przychodni w Kato) powiedzieli mi, że mam sobie syrop na zgagę zapodać :-p ja też myślę, że może musisz odespać. Jednakże, jak Ci się powtórzy i będziesz się niepokoić, to lepiej skonsultować z lekarzem.

Do góry