reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Makota to faktycznie średnio... Też bym poszła do innego lekarza. Mogła się nie znać czy bać ci coś przepisać ale mogła też skonsultować się z innym lekarzem! Żeby tylko nic gorszego się nie wykluło.

A mnie się wstawać nie chce. Wysłałam męża pierwszego do łazienki by zyskać jeszcze chwilę w łóżku hehe

reklama
Katka - ja zawsze chodze przed swoim do lazienki, bo on musi zawsze nasmrodzic dezodorantem...

Jagodka - Madziorka87, albo jakos tak. Nie kojarze, aby sie jej cos przytrafilo, a ciagle zapominam przejrzec jej posty :/

Makota mozna kilka rzeczy..... ale.... mozna sol emska, ale ona na suchy. Na dudniacy kaszel suchy zazwyczaj steryd, ale jezeli nie masz d,iecka starszego i inhalatora to sie nie dowiesz, a tak to nawilzanie gardla..... aby Cie nie ciagnelo... ja jestem na swoich sterydach od poczatku, aczkolwiek mialam zmieniany ich sklad na te "najlepsze"w ciazy. Kaszel po chorobie u dziecka moze wystepowac do 2 tygodni.... u doroslych tez.....

Pije siemie lnianie, plucze szalwia i biore do ssania jakies landrynki, ale nie o sam kaszel chodzi. Mam wrazenie, ze ta angina jest niedoleczona, bo mam zawalone gardlo.

Kaszel mam raz suchy, raz odrywajacy sie, a przestalam stosowac jakiekolwiek syropy, bo po tym bardziej mnie dusi.

Kolezanki na forum lepiej zorientowane w temacie od lekarzy :p

Jak mi powie lekarka, ze taki kaszel to norma, to moze doradzi cos na zlagodzenie albo na wyksztuszenie (choc podobno w ciazy nie mozna) zalezy mi na tym aby mnie osluchala. Troche sie boje, ze cos gorszego sie przyplatalo...

Dzieki za rady

Makota mnie gardlo boli juz chyba od 17 tyg ciazy z malymi przerwami i od piatku znowu boli i to nie lekko i czuję sie jakaz zawalona, ale bralam antybiotyki i nic... wymaz robilam i wyszla tylko naturalna flora wiec niestety tak musze sie meczyc a teraz płukam caly czas sola. Moze faktycznie zrob wymaz albo moze masz cos podobnego do mnie;/

Makota... czesc z naz byla juz w ciazy i sie leczyla lub leczyli sie znajomi. Mi czesc rzeczy kaze stosowac alergolog. W ciagu 6 tygodni bada mnie 3 lekarzy, z czego 2 osluchowo. Siemie lniane wszyscy polecaja. Pediatra dziecka ostatnio mi kazala odkadzic mieszkanie aby pogonic zarazki. Jak Ci sie dzidzi urodzi tak predzej czy pozniej pojawi sie inhalator...

Makota to ty się nie inhalujesz? Kochana to jak najprędzej kupuj inhalator. Współczuję kaszlu. Ha dziś na szczęście obudziłam się bez bólu gardła a to dlatego że siedziałam w domu. No i Stodal trochę pomógł. Kaszel może do trzech tygodni się utrzymywać mimo że wyleczona choroba.
Ja dzisiaj pobudka o 7.30 i mąż od razu do remontu. Ładny dzień się zapowiada to chyba pospacerujemy :)

reklama
witam,

ja dziś do fryzjera idę, trzeba się zrobić na normalnego człowieka

Makota, kup inhalator, super sprawa przy katarze, kaszlu, czy nawet tak się dotlenić/oczyścić od czasu do czasu. współczuję choroby...

Do góry