reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Zapowiada się ładna, słoneczna niedziela u nas. Wróciliśmy z kościółka. Od tygodnia ksiądz wprowadził rezerwację miejsc w kościele - żal. Ale rezerwacja przepada wraz z początkiem mszy. Dzisiaj po pierwszym dzwonku przekomiczne polowanie na wolne miejsca obserwowaliśmy. :szok: masakra. Dodatkowo pojawiły się potężne telewizory w nawie głównej i bocznych, "żeby lepiej księdza widzieć" no i dla psalmów. Jakaś zniesmaczona wróciłam.

Zaraz się zbieramy i jedziemy w górki na Czantorię. Mam nadzieję, że pogoda się nie załamie.

goniab83 - zależy od tygodnia, czasem kilka dni z rzędu młoda rusza się tak mocno, że postronni nawet ją widzą. A później przychodzi tydzień takich delikatnych ruchów, że zaczynam się o nią martwić. Ale też gdzieś czytałam, że przy łożysku na przedniej ścianie ruchy dziecka są "tłumione" i słabiej wyczuwalne.

reklama
Witam niedzielnie:-):-)
Z tym spaniem to masakra jak nie wstaję siku to dziś pół nocy nie spałam, ciągle mi się odbijało i miałam wrażenie,że coś mi stoi w gardle całą noc. Myślałam,że będę spać jak zabita bo całą sobotę postanowiłam mieć dla Oli, byłyśmy na lodach, w pasmanterii itd a popołudniu robiłyśmy pisanki z cekinów i wstążek na styropianowych jajkach. Plecy i biodra mnie bolały jakbym miała z 80lat:szok:

S.michalina ja ma tak samo sa dni gdzie mala szaleje az milo a sa dni kiedy sie martwie, ja mam lozysko na cianie przedniejgoniab83 I czuje ruchy po bokach, gora I dol jak wyzej raz slabiej raz mocniej..

Witam Swiezynki, Minisie i Laleczke :-D cala reszte rowniez :-D

Zaliczylam lekarza, ale baba byla jakas powalona. Ja kaszlalam cala noc, ale ona nic nie wiedzi nie slyszy. Nie wiem czy isc do innego lekarza, czy uznac, ze zbadala mnie odpowiednio :sorry:

Ostatnio czuje slabsze ruchy i moze faktycznie troche rzadziej, ale dziewczyny pisaly, ze to raczej normalne. W czwartek zwroce na to uwage lekarzowi.

Co do kosiolow, rezerwacji miejsc i ksiezy lepiej sie nie wypowiadam, bo jak zaczynam wywod na temat kosciola moge ranic uczucia a tego wolalabym uniknac :/

Mam nadzieje, ze chorowitki wracaja do zdrowia...

Piekna pogoda :szok:

Kurtka oddana, podobno bublowaty model, nie pierwsza tej wiosny w takim stanie, podobno w ciągu dwóch tyg kasę mi oddadzą, chyba ze stwierdza, ze sama porwalam. Wiec znów jestem bez kurtki, bo czekam na roztrzygniecie, jakbym miała pewność ze to będzie kasa, kupilabym teraz druga inną, ale jak mi dadzą nowa zamiast kasy, to po co mi dwie?

Humor nadal taki sobie, więc idę z Ola truskawkowe ciastko oglądać....

reklama
Witam się niedzielnie :-D

makota89- a może Twój kaszel to jakiś alergiczny? teraz wiosną pełno pyłków, nie jesteś na nic uczulona ?

malgorzatkar - faktycznie bubel a nie kurtka, ale widoczne nie jesteś pierwszym przypadkiem skoro powiedzieli Ci że oddadzą pieniążki:tak:

minisia - ja też zauważyłam, że przez to siedzenie w domu się rozleniwiłam i ciężej mi się zorganizować aby cokolwiek zrobić w domu :no:

u mnie spacer zaliczony, zakupy też, byłam w outlecie Smyka i kupiłam trochę ubranek dla malutkiej, dwa kocyki, rożek i jestem zadowolona, bo promocje całkiem spore :tak:
A teraz zaczynam leniwą niedzielę czyli tv + kocyk :-D

Do góry