reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

U nas zajaczek zawsze skromnie, tylko slodycze. U mojego męża w ogóle nie ma prezentów.

Ewa dobrze, że dzwonilas, przynajmniej może choć ciut spokojniejsza będziesz.

Mój tata ma dzisiaj zaszczytny wiek 70 lat. Po pracy jadę po kanarka na prezent, M ma kupić kwiaty i będziemy świętować.

reklama
A ja mimo wszystko zamiast leczyć się furaginem samodzielnie poszłabym do lekarza internisty i skonsultowała wyniki. Jesteś w ciąży, masz o siebie dbać, zo chwila coś masz w moczu i tylko za przeproszeniem marudzisz, ze masz! Może zbierz się i idź do innego lekarza niż twój gin, bo widać, że się nie zna na tym, bo ciągle masz nawroty choroby! A samodzielne branie leków na receptę jest zabronione nawet poza ciążą. Möj gin z poprzedniej ciąży też pröbował zbagatelizować złe wyniki moczu, poszłam do rodzinnego i okazało się, że mam bakterie coli i jakięś tam jeszcze, dostałam leki i już po pól dnia było lepiej. Ale zrobisz jak zechcesz...

Michalina najlepsze życzenia dla taty!

Ola w przedszkolu, dziś została na spanie, więc mam czas do około 15. Mam ambitny plan odpoczywać :)

Ostatnia edycja:
A ja mimo wszystko zamiast leczyć się furaginem samodzielnie poszłabym do lekarza internisty i skonsultowała wyniki. Jesteś w ciąży, masz o siebie dbać, zo chwila coś masz w moczu i tylko za przeproszeniem marudzisz, ze masz! Może zbierz się i idź do innego lekarza niż twój gin, bo widać, że się nie zna na tym, bo ciągle masz nawroty choroby! A samodzielne branie leków na receptę jest zabronione nawet poza ciążą. Möj gin z poprzedniej ciąży też pröbował zbagatelizować złe wyniki moczu, poszłam do rodzinnego i okazało się, że mam bakterie coli i jakięś tam jeszcze, dostałam leki i już po pól dnia było lepiej. Ale zrobisz jak zechcesz...

Michalina najlepsze życzenia dla taty!

Ola w przedszkolu, dziś została na spanie, więc mam czas do około 15. Mam ambitny plan odpoczywać :)

marudze to fakt:p ale ja mialam 2 tyg temu robione wszystkie badania, posiewy itd i nic nie wykazalo i po furaginie wszystkie wyniki byly juz dobre a teraz znowu cos tylko ze leukocyty mam w normie ... moj lekarz kazal powtorzyc badanie bo mowil ze moze to po badaniu ginekologicznym a w piatek jak bedzie cos zle to napewno w sobote bedzie kazal przyjechac do niego do szpitala znowu na badania jakies i usg nerek. A internista to szkoda gadac siedzi u nas stary dziadek i telefonem swieci do gadla ... a jak ide do niego to nic nie chce przepisac bo mowi ze w ciazy to lepiej nic nie brac i kaze brac wit c.

Ewa moim zdaniem niepotrzebnie brałaś furagin, bo możesz sobie zakłamać wyniki. Odstawisz i znowu wszystko wróci. Niestety w ciąży choroby UM zdarzają się bardzo często - czy Ty bierzesz coś prewencyjnie, czy tylko od antybiotyku do antybiotyku? Moim zdaniem codziennie powinnaś brać żurawit, a nawet żurawit sos.

U nas nie ma czegoś takiego jak zajączek, co mnie bardzo cieszy i tak wystarczająco dużo tych wszystkich okazji, a kasa się sama nie mnoży.

Dziś Klaudia została ze mną w domu, bo paskudnie kasłała w nocy i jakaś osłabiona się wydaje. Cały dzień będziemy same, bo A. pracuje do 15, a potem ma szkolenie do 20:confused2:
Przy okazji zamówienia moich witamin - ostatnio trafiałam albo na mega drogie, albo bez dha, albo w ogóle w aptece nie mieli i w DOZie znów się pojawiły - kupiłam już resztę rzeczy z apteki, niech leżą i czekają.

Ewa moim zdaniem niepotrzebnie brałaś furagin, bo możesz sobie zakłamać wyniki. Odstawisz i znowu wszystko wróci. Niestety w ciąży choroby UM zdarzają się bardzo często - czy Ty bierzesz coś prewencyjnie, czy tylko od antybiotyku do antybiotyku? Moim zdaniem codziennie powinnaś brać żurawit, a nawet żurawit sos.

U nas nie ma czegoś takiego jak zajączek, co mnie bardzo cieszy i tak wystarczająco dużo tych wszystkich okazji, a kasa się sama nie mnoży.

Dziś Klaudia została ze mną w domu, bo paskudnie kasłała w nocy i jakaś osłabiona się wydaje. Cały dzień będziemy same, bo A. pracuje do 15, a potem ma szkolenie do 20:confused2:
Przy okazji zamówienia moich witamin - ostatnio trafiałam albo na mega drogie, albo bez dha, albo w ogóle w aptece nie mieli i w DOZie znów się pojawiły - kupiłam już resztę rzeczy z apteki, niech leżą i czekają.

No moze niepotrzebnie bralam furagin masz racje tym bardziej ze leukocyty mialam w normie tylko te erytrocyty to pewnie swiadczy o jakims piasku bo juz nie raz mialam problemy z tym kilkanascie lat temu... juz wiecej nie bede brala furaginu tylko 1 tabl. wzielam i poczekam spokojnie do piatku. Moze jakis kamien mnie poranil i ta krew a w piatek juz moze tego nie byc:)

U mnie problemy z pęcherzem sa rodzinne mama cala ciaze prawie brala furagin i niestety do teraz ma ciagle problemy z pecherzem....

Na pecherz nigdy nie bralam nic innego w ciazy jak furagin i urosept i oczywiscie od tyg biore zurawine w tabletkach

Ostatnia edycja:
Chyba bede musiala zmienic tego lekarza bo do niego w ciazy to nawet nie ma co isc;/ moja przychodnia nawet nie chce mnie przyjac do gina na NFZ a bylam ostatnio na wynikach w innej to babka mowila ze wystarczy ze pojde do poloznej to dostane skierowanie na wszystkie badania co mi kaze zrobic moj ginekolog prywatnie. Jak bym wiedziala to bym juz dawno sie przepisala.

Wczoraj ogladalam kawalek expresu dla reporterow i mowili ze od 1 czerwca maja wprowadzic ze wszystkie auta powyzej 10 lat musza zostac zezlomowane. Jakis biznesmen sie wypowaiadal i cwaniakowal. Wczoraj byl 1 kwietnia to wydaje mi sie ze jaja sobie robili bo przeciez bym bez auta zostala:p

Cześć Dziewczyny!
U nas słoneczko dziś, ale i tak zimno :sorry:moja skleroza nie zna granic, pamiętałam, żeby wziąć do przedszkola pościel N. to zapomniałam awizo i pitów na pocztę :confused2: jak tak dalej pójdzie to nie będę wiedziała czy żyję :sorry:

Ewa - a miałaś kiedyś badane kamienie/piasek? Furagin działa bakteriostatycznie, ale trzeba go brać 3-4x dziennie (nie wiem jak w ciąży), może dlatego niczego ci nie wyleczyli, bo jak tylko odstawisz bakterie robią swoją starą robotę, wit c zakwasza mocz dzięki czemu rozpuszcza niektóre kamienie, stosuje się też środki jak na stawy (chondroityna itp) które odbudowują wyściółkę pęcherza, ale nie wiem jak z tym w ciąży :-( Bez konsultacji z lekarzem i to najlepiej urologiem się nie obejdzie :no:
Michalina - 100 lat dla taty :-) oryginalny prezent kanarek :-D
Makota - 15 latkowi to chyba najbardziej do gusty przypadną pieniądze, ew. karta podarunkowa do ulubionego sklepu?
U nas też się zajączka nie obchodzi, prezentów N. i tak dostaje tyle, że niedługo wypłyniemy na nich z mieszkania :eek:

reklama
hehe a ja dopiero po jakiejs godzinie sobie przypomnialam ze chyba jaja sobie robia:p a niezle mnie wkurzyli:p nawet jakis dziadek sie wypowiadal ze jak bedzie trzeba to zezłomuje :p pomyslalam ze jakis głupi:p

Do góry