reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry :) U mnie wreszcie słoneczko, przesyłam ;) ☼☼☼

malgorzatakar kurcze ja też muszę se kupić jakieś piwo bezalko :-p bo jak mąż pije to aż mnie zwija :-p makota oco dokładnie chodzi z tym kefirem, bo ja też co dzień chleje :confused:

Ja na glukozę idę w piątek, bleeee :zawstydzona/y: Wezmę sobie książkę to mi moment czas zleci ;-)

Ja na szczęście się mieszczę w wiosenny płaszczyk ufff nie trzeba kupować :) A wczoraj pogrzebałam w ciuchach i się okazało że mam trzy pary spodni ciążowych w tym dwie letnie, dwie spódnice, kilka sukienek. Jestem ustawiona na cacy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jeżeli podczas badania glukozy cały czas się wymiotuje to badanie należy powtórzyć? czytałam że trzeba siedzieć i nie chodzić, dlatego się zastanawiam jak to jest?

dzien dobry:) juz troszke lepiej w nocy bylo ale od rana juz sie pojawily 3 ... tylko ze one pojawiaja sie gdy dziecko sie rozpycha ... biore duzo magnezu i chyba po tym lepiej jest. Jutro mam lekarza na NFZ to moze bedzie potrafil chociaz powiedziec czy z szyjka wszystko ok:) u mnie szaro dzis. Zamierzam caly dzien lezec tylko zrobic szybko spagetti:)

graza spokojnie jeszcze 3 miesiace i bedzie po:)

przez wasze nalesniki musialam wczoraj usmazyc sobie kilka:p

mozna przedawkowac magnez? bo moj organizm potrzebuje duzej dawki

Ostatnia edycja:
Jagódka może stworz taką mega pakę na allegro z tych mniejszych rzeczy. Nie wiem, może to pomoże ja np. byłam zainteresowana takimi aukcjami zresztą zjednej skorzystałąm.:)
Małgorzatkar ja tez tak mam czasami, ja zawsze mialam świra na punkcie swojej wagi i wyglądu nie mogłam ważyć więcej niż sobie umyślałam w głowie a teraz.... ehhh przeraża mnie to ale wiem że zrobie wszystko żeby zrzucić także głowa do góry damy rade :D:)

Taki mam zamiar, bo na sztuki za cholerę tego nie sprzedam, już raz wystawiłam paczkę tych małych, ale nic z tego.. Będę próbować do skutku, tymczasem dochodzą kolejne rzeczy, bo Klaudia znowu urosła..:sorry2:

Dziewczyny jeżeli podczas badania glukozy cały czas się wymiotuje to badanie należy powtórzyć? czytałam że trzeba siedzieć i nie chodzić, dlatego się zastanawiam jak to jest?

Jeśli w czasie od podania glukozy do kolejnego pobrania zwymiotujesz, to badanie nie powinno być ważne. Bo nie dostarczysz do krwioobiegu tyle glukozy ile trzeba, aby badanie było miarodajne.

Co do wina bezalkoholowego, to można je zamówić przez internet i podobno jest bardzo dobre. Koleżanka zamawiała tutaj: WinaBezalkoholowe.pl - sklep z winami bezalkoholowymi i mówiła, że dobre:tak: Piwo bezalkoholowe już w tym roku piłam, lech free akurat wpadł w moje ręce;-)
Zabieram się za śniadanko i może do pracy dziś skoczę. Małż ma po południu jakieś szkolenie, od razu po pracy, także pewnie zobaczę go dopiero przy kolacji muszę się jakoś zorganizować z wyjściem, żeby po Klaudię zdążyć do przedszkola.

dzięki za linka, muszę mężu powiedzieć, żeby mi prezent bez okazji zrobił :p

moja marudka okazała się być bardzo głodna, zjadła i humor wrócił :p lecimy do przedszkola zaraz, powinnam jechać na zakupy, ale mi się nie chce... coś tam jeszcze w lodówce jest, może poczekam do jutra, od razu rybkę na piątek kupię, a tak to jutro znów po rybę trzeba by było jechać...

Ewa magnezu nie przedawkujesz, jak jest go za dużo, możesz dostać biegunki

Witam się i ja:D widzę, że nie tylko ja mam akcje pt jestem gruba:rolleyes: ale szybko przechodzi ;)
U mnie też dzisiaj wyszło słoneczko i ja mam lenia od rana. Jednak nie robie krokietów, w planach gulasz ze schabu i kluski śląskie. :D a po południu warkoczę tylko po wyniki do laboratorium, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :what:
Jeśli się zwymiotuje glukoze to raczej trzeba powtórzyć, bo właśnie chodzi o to żeby się to wchłonelo. Powiem Wam nie jest tak źle, tzn smaczne to nie jest da się przeżyć. Ja w ogóle żałowałam, że czytałam opinie na ten temat. Nastawiałam się przez to źle, gdybym poszła z zaskoczenia było by lepiej :D
Powodzenia dla tych, które to jeszcze czeka i miłego dnia dla wszystkich

Hej ho!
U nas też piękne słoneczko, tylko nie wiem ile stopni na dworze. PObódka była dziś bardzo wcześnie niestety ale mam nadzieję, że dzień minie wpożądku. Jadę z Igim za godzinkę do mojej mamy bo pewnie nudzilibyśmy sie w domu. Popołudniu zajęcia plastyczne i wieczorkiem do domu. Szkoda, że do wypłaty jeszcze tydzień bo poszłabym na jakieś ubraniowe zakupy. Ale co się odwlecze.. itd

U mnie też glukoza nie była tragedią, pół cytrynki i nawet można się podelektować :p

Jeśli w czasie od podania glukozy do kolejnego pobrania zwymiotujesz, to badanie nie powinno być ważne. Bo nie dostarczysz do krwioobiegu tyle glukozy ile trzeba, aby badanie było miarodajne.

U mnie też glukoza nie była tragedią, pół cytrynki i nawet można się podelektować :p

Dziewczyny a można dodać cytryny do glukozy? badanie będzie wiarygodne?

Tak, można. Lekarz mi sam polecił, i w pierwszej ciąży i teraz a chodziłam do dwóch różnych. No i pielęgniarki, które przygotowywały "napój" też pytały się czy mam ze sobą. No ale pewnie co lekarz to będzie inna opinia :)

reklama
można dodać, nawet jak ktoś wymiotuje mocno po glukozie, można iść do dietetyka, żeby powiedział, co zjeść, żeby było takie samo stężenie i w ten sposób zbadać

Ola w przedszkolu, ale ona sie cieszy, jak tam idzie, zupełnie inaczej niż do żłobka...

Do góry