reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Carloska moim zdaniem jeszcze za wcześnie na pranie i prasowanie:no:
U mnie z bezpłatnej się nie odezwali, a płatna jest za droga, 500zł to za dużo jak dla mnie. Pierwszy raz dałam radę sama, teraz też dam.

masz racje za wczesnie ale swoją droga to juz sie nie moge doczekać ;p to moje pierwsze dziecko i wszytsko jest takie ekscytujące nawet pranie ubranek :D

kurcze ciągle mnie wylogowywuje w trakcie edycji ;/

graza jak sądze to mozna sie zapisac w obojetnie jakim tygodniu? bo w sumie nie dopytalam tego ;/

a czy uważacie sie wynajęcie połoznej to dobry pomysł czy zbedny? zastanawiam sie nad tym ale w sumie nie wiem skad ta położna wytrzasnąc, ewentualnie gdzie mozna sie zgłosić, normalnie w szpitalu? Wybaczcie moja ciemnote ale nie znam sie na tym ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Carloska ja tez tak mam:) przekładałabym z miejsca na miejsce ciuszki i kto mnie odwiedza to pokazuje:)

dokładnie, tez pokazuje kto nie widział ;p mama mi teraz przyniosła fotelik do kapieli, kupiła w biedronce, myslicie ze to sie przyda? mysle ze i tak trzeba by bylo cos podłozyc na ten plastik.

Carloska, jaki fotelik?
foczkę czy do siedzenia? Zresztą oba mogą, się przydać :)
Ty jesteś z Zielonej? Mam tam koleżankę, już jej wysłałam zapytanie o położną, bo miała, przekażę Ci jej odpowiedź jak tylko ją dostanę :)

Ja miałam położną, szpital w którym planowałam rodzić miał na swojej stronie listę położnych, podpisałam z nią umowę, a jak zaczął się poród zadzwoniłam i zjawiła się w szpitalu. W ogóle nie opuszczała pokoju porodowego, była za mną od początku do samego końca i pomagała jak tylko mogła, bez niej było by dużo gorzej.

hej, właśnie wróciłam z pierwszych zajęć z położną. To nie jest szkoła rodzenia tylko spotkania z położną organizowane przez Gminny Ośrodek Zdrowia ale program spotkań wypisz wymaluj ze szkoły rodzenia :tak: a plus jest taki, że to mam na miejscu, idę spacerkiem 15 min a do szkoły rodzenia muszę dojechać 20 km :baffled:

spotkania raz w tygodniu a potem po 30 tc dwa razy, jeśli nie pasuje mi dany dzień, godzina lub z innych przyczyn nie mogę tam przyjść a chciałabym być na danych zajęciach bo interesuje mnie temat tych zajęć to położna przyjedzie do mnie do domu. No nie powiem, mile mnie to zaskoczyło!

posiedziałam z nią prawie 2 godzinki, pogadałam, opowiedziała mi co będziemy robić na zajęciach itd, zmierzyła mnie, zważyła, sprawdziła ciśnienie i tętno, zmierzyła brzuszek, nadawała ulotek, broszurek, pożyczyła książkę o karmieniu piersią, pokazała jak wygląda plan porodu i przeanalizowałyśmy punkt po punkcie, opowiedziała jak to wygląda u nas w szpitalu, dostałam też torbę z prezentami, dużo próbek, min. Sudocrem, Ziaja płyn do higieny intymnej, Ziaja krem na rozstępy, próbki różnych emulsji do kąpieli, oraz co mnie najbardziej cieszy, butelkę 125mm Philips Avent :tak: fajnie bo akurat te butelki mam zamiar kupić. Tak więc po prawie 2 godzinach wyszłam super zadowolona z całą torbą prezencików, ulotek, broszurek, teczek na papiery i dokumenty. Oby tak dalej to będzie naprawdę super!

Carloska moim zdaniem jeszcze za wcześnie na pranie i prasowanie:no:
U mnie z bezpłatnej się nie odezwali, a płatna jest za droga, 500zł to za dużo jak dla mnie. Pierwszy raz dałam radę sama, teraz też dam.

a pewnie, że dasz radę. może z tej mojej bezpłatnej też się nie odezwą :-D wtedy mam jedną w zapasie (o ile się do niej dodzwonię) jeżeli ani jedna ani druga mnie nie zechce też się nie wybiorę, bo reszta bezpłatnych jest daleko, a aż tak mi nie zależy...

poukładałam ubranka rodzajem/krojem/typem (jak zwał tak zwał) wygląda, że jest tego mega dużo, ale nie wiem jak wygląda to rozmiarowo. poproszę siostrę o pomoc w ułożeniu tego rozmiarówką. ewentualnie coś dokupię. te najmniejsze ułożę do szafki, te większe odłożę. zaopatrzę nas w aptece, zaopatrzę siebie do szpitala (pewnie na allegro), łóżeczko wózek wanienka i będzie wszystko. w końcu mam jakiś plan :cool2:

piękna pogoda :szok: M będzie za jakąś godzinkę. zrobię obiad, zjemy i trzeba będzie ogarnąć jakiś spacer i zakupy, bo lodówka pustawa :nerd:

Carloska, jaki fotelik?
foczkę czy do siedzenia? Zresztą oba mogą, się przydać :)
Ty jesteś z Zielonej? Mam tam koleżankę, już jej wysłałam zapytanie o położną, bo miała, przekażę Ci jej odpowiedź jak tylko ją dostanę :)

Ja miałam położną, szpital w którym planowałam rodzić miał na swojej stronie listę położnych, podpisałam z nią umowę, a jak zaczął się poród zadzwoniłam i zjawiła się w szpitalu. W ogóle nie opuszczała pokoju porodowego, była za mną od początku do samego końca i pomagała jak tylko mogła, bez niej było by dużo gorzej.

dokładnie taki jak ten ANATOMICZNY FOTELIK DO KAPIELI FOCZKA WKŁAD WANIEN (4041014560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jestem z pod Zielonej Góry :) o to fajnie byłabym wdzięczna o jakis namiar i ogolne info ;) szukałam na stronie szpitala ale zadnych informacji nie znalazłam, szukałam tez co trzeba miec koniecznie w szpitalu itp ale niestety nic nie jest opisane, bede musiała sie wybrac tam co do poloznej ewentualnie.

Carloska moja koleżanka rodziła w Sulechowie, za położną płaciła 600 zł 2 lata temu, jak dowiem się więcej to napiszę :)

carloska ja miałam połozna, numer wziełam ze szkoly rodzenia, jak prowadzila zajecia akurat.... ale duzo numerow tel do poloznych jest na forach z danego miasta, nie wiem czy mi jakos specjalnie pomogła przy porodzie ale dla mnie wystarczajaca byla ta swiadomosc ze ciagle jest przy mnie, jak maz zle mnie masował pokazywala jak robic poprawnie, przypominala o oddechach, mimo ze mialam juz 7cm rozwarcia nawgle zachcialo mi sie wejsc do wanny, wiec szybko nalala mi wody i skurcze juz ruszyly tam pelna para.... wszystkie kobiety ktore rodziły z połozna wspominaja bardzo dobrze porod, moim zdaniem to bardziej psychika....

reklama
Cześć Dziewczyny,

Też jestem za tym, żeby od razu do Emyly - ile nas jest składkowych, żeby koszty po równo podzielić? Ewa spokojnie, jak ktoś nie może to ja to rozumiem, myślę, że wszystkie to rozumiemy. Kopacz też jest wyłączona z takich działań;-)
Ewa cieszę się, że wróciłaś, łączę się w bólu grzybiczym:zawstydzona/y:
Tynka - fajnie, że jesteś - niezłą niespodziankę Ci bobas zrobił:tak:
Graża najaktywniejszy jest wtedy gdy leżę, więc wieczorem ja chce spać, a on brykać:tak: Często też rano mnie budzi:-)

Ja wstałam z katarem i bólem głowy:baffled: Pogoda taka sobie, bardzo wietrznie, lekkie przejaśnienia, ale chmury się przetaczają przez niebo. Niech już będzie ciepło, ja chcę na działkę w weekend.

ej ja sie dokladam :D tylko po prostu najwyzej wysle kase emyly po wyplacie, mysle ze sie nie obrazi jak poczeka :(

Do góry