reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witam się w kolejny piękny dzień a moje dziecko nadal chore :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a wczoraj wieczorem moje maleństwo dostało takiej czkawki :-):-):-) brzuch tak mi skakał aż mi śmiać chciało...

szmaragd gratuluje córeczki....

jagódka jakiegoś patelnianego masz pecha :-):-):-) dobrze że nic Ci się nie stało....
a jeśli chodzi o Krzysia to będą jeszcze większe przeceny bo oni naprawdę likwidują sklep.... więc muszą się pozbyć całego asortymentu... moja kuzynka tam pracuje więc jak bedę miała jakieś informacje to dam Ci znać... ja np zastanawiam się na nowym łóżeczkiem bo Czarek też miał spadkowe a tutaj może za jakieś małe pieniądze kupię nowe....rozumiem że byłaś na górze...na dole jest asortyment niemowlęcy... pościele -50%... ja na razie kupiłam kocyk rożek i ręczniczek i zapłaciłam niecałe 60zł... teraz czekam tylko na płeć....

makota biust jest także moim zmartwieniem aż się boje pomyśleć ile mi jeszcze przybędzie bo przed ciążą nosiłam 65 E a teraz szkoda gadać... tak więc do karmienia biustonosze kupie sobie już pod koniec ciąży.... w sklepach bieliźniarskich bo tylko tam znajdę biustonosz z tak małym obwodem pod biustem....a tam się cenią niestety
i nie prawda że wszystkie rozstępy są czerwone ja mam tylko białe delikatne na brzuchu...

graza dlatego ja nie czytam dr google i siostry Wikipedii ale mały brzuch mnie martwi...za tydzień mam wizytę więc się pewnie uspokoję...na szczęście czuje ruchy maleństwa więc to mnie pociesza

michalina a robiłaś już badania na żółtaczkę?????

jagódka a u nas gdzie najlepiej wybrać się po biustonosz bo ja najczęściej kupuje w la vantilu...ale może Ty masz namiar na coś dobrego???

reklama
Cześć :)

Słonko słonko, ale fajnie :)
Moje dziecko właśnie zerwało żeluzję, ehhh już nie wiem po raz który. A z dobrych wiadomosci to architekt obiecał, że do końca marca wszystkie pozwolenia i projekt będą. Ale się cieszę, może w kwietniu zaczniemy budowę :)

mi też (.)(.) bardzo urosły, niedość, że nie zmalały po pierwszej ciąży, no i się obwisły to teraz dają też czadu. Nie podoba mi się to

Elza- zdrówka dla dzieciaczka

Małgorzatka- noo ruchome schody są the best :) zawsze jest afera. Najgorzej jak ludzie przechodzą i się gapią nie wiadomo na co i po co. Córeczka kochana napewno wróci ale czy szybko?? Właśnie, ile trwa tak mniej więcej taki bunt?? kilka tygodni czy kilka miesięcy?? pewnie zależy od dziecka. U nas było ostatnio wycie półgodzinne, bo chciał oglądać Dorę ale już bajek było za dużo i nie pozwoliłam.

Czas na śniadanko :)

Witajcie

Mam pytanko jaka jest różnica w magnezie Magne B6 które jest lekiem i Magne-B6 Max które jest suplementem? Czy przyswajalność tego pierwszego jest lepsza mimo że ma połowę mniej mg w tabletce? Oba preparaty są tego samego producenta. :confused:

elza zdróweczka dla synka! Taka pogoda niestety że wirusy szaleją :baffled:

małgorzata ja miałam jeden taki bunt, ale Aru był mocno zmęczony i dlatego szalał. Natomiast mojej siostry syn dość mocno się buntował, włącznie z rzucaniem i waleniem głową o podłogę. Teraz ma 4 lata i bije panie w przedszkolu :zawstydzona/y: Każde dziecko ma inny temperament, znasz córę więc wiesz że minie. Oby jak najszybciej :tak:

Ostatnia edycja:
Elifit - nie mam pojecia :/ mozliwe, ze lek lepiej sie przyswaja... Sprobuje z tym pharmacerisem. Moze pomoze.... --------- pojade do tej brafiterki kiedys z M., chyba, ze lekarz pozwoli mi normalnie chodzic. Moze faktycznie okaze sie, ze powinnam nosic wieksze miski, tylko nie umialam dobrac... A ten do karmienia jest rozmiarem duzo zblizony do rozmiaru, ktory nosilo sie przed ciaza? -------- niby duzo spalam a jestem niewyspana i jest mi straszie goraco. Musze ogarnac jakies sniadanie. Nie moge doczekac sie wizyty :) Milego dnia

edit: przed porodem, nie przed ciążą ;)

Ostatnia edycja:
ważna jest dawka magnezu i B6, a te różnice przyswajalności to często chwyt reklamowy. Ja patrzę głównie na skład i cenę. Czasem jest różnica w zmikronizowaniu substancji aktywnej i rzeczywiście inaczej się przyswaja, ale w tym przypadku chyba bym nie przesadzała.

Ja noszę w ciąży 75H (przed ciążą 70E), dobrała mi brafiterka, ale prosiłam tani, więc jest polskiej firmy, (MaMa by Alles) i do karmienia się nadaje, dobrze trzyma, nie uwiera. Kosztował 100 złotych (ale ja zawsze byłam wymagająca dla biustonoszy, bo mam ciężki biust i już od czasu studiów, mimo że znam dobrze numer, muszę przymierzyć, bo każdy inaczej leży i rozmiar rozmiarowi nie równy).

Żółtaczką od kolegi nie można się zarazić. Ważne dlaczego ma żółtaczkę, bo może to być wynik zapalenia wątroby typu A czy C, a może mechaniczne zatkanie przewodów. Jak z nim nie jadasz ze wspólnych talerzy, kubków itd. nie ma jak się zarazić.

czesc dziewczynki:))

tylko sie zamelduej i zmykam zaraz do znajomej fryzjerki na farbe,bo delikatnie mowiac nei moge patzrec w lustro
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
nałozy mi babka farbe i przyjezdzam do domu.miałam pzrechodzic na blond ale juz ruda farbe kupilam dawno temu i szkoda kasy zeby sie zmarnowała
laugh2.gif.pagespeed.ce.MrT3CzP58M.gif

miłego dnia:)

Elza kiedyś było "Body" na kraśnickiej, potem na lubartowskiej, nie wiem czy dalej istnieje. Teraz jest sklep w olimpie - w tej części co kiedyś był next, "bravissima" się nazywa albo jakoś tak. Na fabrycznej otworzyli "kwestię biustu" - nie byłam, ale na pewno mają małe obwody, bo to bielizna brytyjska. Wybieram się do tkmaxxa w piatek do plazy - tam też będą odrzuty z brytyjczyków i takie rozmiary znajdziesz. W nexcie też bywają jakieś outletowe staniki z niskim obwodem. Ja też startowałam z 65DD/E, teraz noszę 70E/F, czyli przeskoczyłam o 3 miski minimum . Niskie obwody, ale gorsza jakość materiałów (na ciążę chyba nie warto kupować czegoś za 300zł), znajdziesz w Esotiqu
Na dół nie zeszłam bo mi czasu zabrakło:rofl2: Późno przyjechaliśmy, mąż z Klaudią buszowali po zabawkach a ja w koszach i półkach. Wiem co jest na dole, ja tam łóżeczko dla Klaudii kupowałam:tak: Ale wybiorę się jeszcze.
Zdrówka dla Młodego!
Moja jakiś katar z przedszkola przyniosła, mam nadzieję, że jakoś to wytłuczemy i obejdzie się bez lekarza.

Buntu dwulatka aż takiego nie mieliśmy, nigdy nie było tupania i rzucania się na podłogę, był etap wszystko na nie i ja wszystko chce i musi być jak ja chce, ale jakoś przebrnęliśmy.

Makota, u mnie on wcale nie był zbliżony, skoro już teraz noszę 3 miski więcej, to ja ma być zbliżony jak cycki jeszcze urosną?

Agulam, ja chyba też dziś pofarbuję, bo już patrzeć na odrosty nie mogę - jeszcze na samym przedziałku mam JEDNEGO SIWEGO WŁOSA, który jest uparty i widać go z każdej strony.

Wstawiam zaraz zupę niech się sama robi. Muszę coś na drugie wykombinować.

dzień dobry :)

Dziś w planach tylko lekkie sprzątanie i zakupy spożywcze,
a po przedszkolu przyjeżdża Karoli koleżanka z mamą:-)

Już wiem co z tym magnezem. Kobietom w ciąży poleca się brać leki a nie suplementy diety gdyż są lepiej przebadane przed wejściem na rynek. Zostaję wiec przy Magne B6.

reklama
Do góry