reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Elifit nie wiedziałam jaką masz wadę, stąd moje pytanie. A duża wada to jaka musiałaby być wskazaniem do CC? Orientujesz się?
Jagódka ja na dzień kobiet najchętniej bym przeleżała w łóżku, mają głęboko wszystko :-D Na jutro plan mam taki, by zrobić ognisko, moja mama ma w niedzielę urodziny i tak sobie pomyślałam czemu nie ognisko?! Tydzień temu robiliśmy bo nam dużo gałęzi zostało po ścięciu drzew :-D Pyszną kiełbachę już kupiłam ;-)

reklama
Elefit nie wiem ile jest w tym prawdy, ale mi okulista powiedział, że w ciąży się nie robi badań wzroku...a po ciąży żeby odczekać z jakieś 3 miesiące żeby wszystko wróciło do normy. I faktycznie u mnie by się zgadzało, bo ostatnio poszłam w ciąży = większa wada, zmiana okularów, po ciąży nie mogłam przez nie patrzeć, myślałam że jeszcze bardziej mi się pogorszyło, poszłam a tam powrót do szkieł sprzed ciąży.

Haust - gratuluję córeczki!!!! Ale numer, faktycznie lepiej teraz niż przy porodzie :-). U mnie brak szans na zmianę - już 3 różnych lekarzy widziało peniska :-p.

katka wpraszam się na ognisko!!!! Raaaany, ale bym zjadła taką kiełbachę z ogniska!!!! i do tego pieczony chlebek....i poparzone palce i wszyscy śmierdzą dymem - uwielbiam ogniska!!!!

Ostatnia edycja:
o jak ja dawno nie jadłam kiełbaski z ogniska, super pomysł:-D

jagódka jak kupowałam glossy box, zwłaszcza jak można jakąś zniżkę wyhaczyć i zawsze przez freemo.com, fajna sprawa, trochę jak czekanie na Mikołaja;-)

No to mi narobiłaś smaka na grilla :) jak będzie ładna pogoda to może nie taki zły pomysł :D

Co do wady wzroku, to ja mam niewielką stosunkowo po 1,5 i 1,75 ale bez okularów prawie nic nie widzę przez cylinderek. Wiec to nie zawsze jest tak, że przy niewielkiej wadzie i bez okularów można funkcjonować.

Haust- fajna niespodzianka :) ja wolałabym takiej uniknąć ale pani doktor dała nam 100% pewności i liczę na nią :)

Oby szybko zleciało do 16! Bo już mam dość na ten tydzień. Jutro planujemy dalej remont ale w niedzielę pojedziemy gdzieś na wycieczkę.

ewa pytałam kiedyś w aptece o taki magnez to mi powiedziano, że dla kobiet w ciąży nie ma. tylko w tabletkach. Ale może jeszcze Ty zapytaj.

Elifit,ja tez odradzam zmianę okularów teraz... To normalne ze w ciąży wzrok sie pogarsza. Po porodzie moze sie wszystko zmienić.

Ka.wo, ja widziałam ostatnio świetne rozwiązanie - bluza polarowa dla dwojga (dla mamy i malenstwa) - z dwoma kapturkami - zakładana na chustę. Naprawde fajna.

Jagódka, dobrze ze nie musiałaś walczyć o swoje tylko maz sam sie domyślil :)

Dzięki za rady. Idę w takim razie po soczewki. Ale generalnie ja sama pokpilam sprawę bo powinnam miec szkla zmienione przed ciążą gdyż juz wtedy czułam że gorzej widzę.
Po pierwszym porodzie mi nie wrócił wzrok do normy. Niestety :(

Dzień dobry :)

Katka nie zapomnijcie o ziemniakach z ogniska :-p

Widziałam kiedyś specjalne kurtki dla zachustowanych mam z miejscem na dziecko :)
Ja raczej się nie będę owijała ;-)

reklama
Eifit to niewielką masz wadę. Też bym nie zmieniała okularów, przemęczysz się kilka m-cy i powinno się poprawić.
Żadna wielkość nie kwalifikuje do cesarki! Do cesarki kwalifikuje odklejanie się siatkówki, problemy z rogówką, z ciśnieniem wewnątrz gałki ocznej. Robi się badanie dna oka i tylko wtedy wiadomo jak powinno się rodzić.

Słyszałam też o glossybox, tylko sporo nieprzychylnych komentarzy, więc się na ten shiny zdecydowałam

Do góry