reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Elifit u każdej inaczej i niestety baaardzo często te wady wzroku się pogłębiają. Ja zdążyłam przed ciążą przebadać i na szczęście bez zmian, ale teraz już odczuwam, że wzrok się pogorszył. Lekarz powiedział mi tak jak Sokoi, żebym w ciąży nie badała, tylko dopiero po porodzie, bo może wrócić do normy. Może nie znaczy, że musi :-:)sorry2:

Katka ale smaka tą kiełbaską z ogniska narobiłaś:-) chyba również się wproszę :-D

reklama
Michalina też mam cylidry, a mimo to nie ma problemu. Robiłam rok temu badania okresowe, to psycholog (w zakresie obowiązków mam prowadzenie auta służbowego w razie w) nie mogła uwierzyć, że zdałam te testy psychologiczne bez okularów:-p

Ja bez okularów nie widzę mimo ze nie mam dużej wady. Ale macie rację wstrzymam sie z okularami do porodu i potem zbadam się jeszcze raz.
Jakbym teraz zmieniła to juz na pewno by nie zmniejszyła sie wada.
A i wyczytałam jeszcze że nie zawsze soczewki są dobrze tolerowane przez ciężarne. No nic sprobuje zobaczę.

Haust no mi po pierwszej ciąży nie wrócił wzrok do normy. Nie wiem czy jest sens czekać. Ale w sumie wiosna idzie, słońce będzie to soczewki wygodniej :)

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D to zapraszam na ognisko do siebie :-D:-D fakt! Ziemniaczki mniam mniam!

któraś pisała o pracach w ogrodzie??? Ja wczoraj klęczałam i wyrywałam trawkę i chwasty i kurde mam zakwasy, mega - ale to zupełnie coś innego niż ten mój ból na dole.

Jagódka, ja nie znałam tego shinyboxa ale teraz widze ze to fajna sprawa :)
Chociaz powinnam juz zrezygnować z prezentów dla siebie bo ostatnio kupiłam sobie podkład lancome, puder chanel i jeszcze kilka dni temu wydałam majątek na słuchawki....
Chociaz w sumie niedługo wypłata wiec... :)

Strasznie Wam zazdroszcze tego optymizmu i przedwiosennej checi do dzialania :) ja chyba poprosze M o jakis fajny spacer w weekend, a po weekendzie zaczne wiecej sprzatac, widywac sie ze znajomymi, ale tez wiecej lezec. Ognisko super sprawa. Moze tesciu by takie zorganizowal w weekend :) Malgorztaka - Ty to sie masz z tymi zatokami... Mam niedzieje, ze niedlugo minie

Ostatnia edycja:
byłam u lekarza znów, mam antybiotyk i w pon do laryngologa
zdrowka zycze:)

Naszła mnie ochota na pasztet, najchętniej ze śliwką, ale w ciąży nie chciałabym jesc takiego sklepowego wiec chyba w ten weekend spróbuje go sama zrobic... To bedzie mój debiut. Macie moze jakies sprawdzone przepisy?
ja mam pzrepis na pasztet z selera ,pyszny,nikt nie chcail mi wiezrycze tam miesa nei ma:-D

Mój drugi synek zmienił dziś płeć :-D Lekarz dziewczynkę widzi, no chyba, że chłopiec ma wnętrostwo :-) idę imię wymyślać ;-)
dlatego wlasnei ja sie nei nastawiam,znam sporo pzrypadkow zmiany plci pzry porodzie:no:
mi na usg gen powiedzieli dziewczynka,moj lekazr nic nei mowi....wiec zcekam.,....

Koniec laby, jutro do tej p***** pracy, z nerwów nie mogę zasnąć. Dobrze że weekend ;-) zawozimy córkę do tesciów. Będę tęsknić :-) czasem zmęczonym się jest przy dziecku ale jak zbyt cicho w domu to tak dziwnie.
to prawda,zcasmimazry sie o ciszy,spokoju ale jak zdieciaki jada na nocke to taka cisza....
zmykaj na zwolnienie....

Mam ogromna nadzieje ze lozysko sie podniosło.
u mnei tez lekazr mowi ze amm nisko lozysko,kazal sie nei przejmowac:dry:

Ja napisałam maila z zapytaniem o bezpłatną szkołę rodzenia i czekam na odpowiedź.:sorry2:
A słuchajcie z mężem śmiesznie, bo wcale nie musiałam z nim gadać. Chyba w pracy przemyślał, bo wczoraj wrócił szybciej niż ja z Klaudią z przedszkola. Pozmywał (oczywiście zostawiłam mu ten gar po zupie, resztę pozmywałam), zakupy rozpakował, potem obiad pomógł mi robić, a jak powiedziałam, że muszę pranie powiesić to powiedział, żebym się położyła, a on po obiedzie powiesi:szok: Szok, nie nadążam już za nim.
najwazneijsze ze zrozumial:)

Jagódka odnośnie tych bóli na dole, pytałaś o to lekarza? Czy to normalne bóle i trzeba przeczekać czy lepiej sprawdzić? Dziś też boli :baffled:
ja nei Jagiodka ale wolalabym sprawdzic, bol a bol to roznica,i ejszce piszess ze w ogrodzie pracowalas:sorry2:

Jak tam u Was z brzuszkami, bo ja już mam wielki!!!
ja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeezzzz:))))))))))))))))))))))))))))

Zrobiłam sobie prezent na Dzień Kobiet i zamówiłam pakiet pudełek shinybox. Któraś z Was próbowała?
nie ,i nie wiem co to jest:zawstydzona/y::sorry2:

Elefit nie wiem ile jest w tym prawdy, ale mi okulista powiedział, że w ciąży się nie robi badań wzroku...a po ciąży żeby odczekać z jakieś 3 miesiące żeby wszystko wróciło do normy. I faktycznie u mnie by się zgadzało, bo ostatnio poszłam w ciąży = większa wada, zmiana okularów, po ciąży nie mogłam przez nie patrzeć, myślałam że jeszcze bardziej mi się pogorszyło, poszłam a tam powrót do szkieł sprzed ciąży.!!
a ja wlasnie zamiezralam iscdo okulisty:sorry2:juz mam tak okropne okulary ze wstydje nosic:no:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
czesc babezcki:)

ale zdis senny zdien iglowa mnei boli:baffled:

prawie nic nei zrobilam od rana ,hm ............tylko sosik do rybki na obiadek,rybke jeszce musze usmazyc

edit
:o sprzataniu piszesz makota aTY nie musisz czasmi lezec?hm

reklama
Na taki krotki spacer chyba moge wyjsc :/ mam nadzieje, ze w czwartek lekarz powie, ze musze zwolnic, ale nie moze lezec plackiem... No a porzadki mi sie marza, bo mnie nosi na wiosne, a tu lezec trzeba :/ no ale dla Kruszyny wszystko

Do góry