reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

witam,

uszy nadal zatkane, jedna zatoka szczękowa boli to mało powiedziane, a co z niej spływa, to nawet nie myślałam, że tyle tego może tam być... ale jest trochę lepiej. antybiotyk zadziałał, oby mi tylko te uszy się odetkały i już będzie super. już z jednego po woli się coś sączy, więc jest nadzieja, że odzyskam słuch

Ka.wo, lepiej kurtka na dziecko zachustowane, na kurtkę czy grubszą bluzę ciężko by było ci się dobrze zamotać, dociągnąć poły chusty

Elifit, w ciąży wzrok się pogarsza, jeśli nie nosisz soczewek, to może wstrzymaj się z okularami do porodu. mi pogorszyło się z Olą o 1 i 0,5, a po ciąży zostało tylko 0,25 na każdym oku

reklama
Elifit :-( i aż tak odczuwasz te połówki? Ja mam niewielką wadę i praktycznie wcale nie noszę okularów, bo nie czuję takiej potrzeby..

Ka.wo oby jak najmniej, bo ja już psychicznie nastawiona na faceta i po imieniu mówię do brzucha i o brzuchu.
W chłodne dni czyli październik, czy grudzień? Bo do listopada praktycznie - fakt, że była ciepła jesień wtedy - nosiłam Klaudię na cienką kurtkę, ją oczywiście też w czymś cieplejszym. Potem już tylko wózek. Nie chciałabym kupować nowej kurtki, po to by ją nosić, poza tym ja mam elastyczną i po prostu potem już była za ciężka.
Ja napisałam maila z zapytaniem o bezpłatną szkołę rodzenia i czekam na odpowiedź.:sorry2:
A słuchajcie z mężem śmiesznie, bo wcale nie musiałam z nim gadać. Chyba w pracy przemyślał, bo wczoraj wrócił szybciej niż ja z Klaudią z przedszkola. Pozmywał (oczywiście zostawiłam mu ten gar po zupie, resztę pozmywałam), zakupy rozpakował, potem obiad pomógł mi robić, a jak powiedziałam, że muszę pranie powiesić to powiedział, żebym się położyła, a on po obiedzie powiesi:szok: Szok, nie nadążam już za nim.

Katka na kompie mozna przeczytac pw. O lewej stronie u gory na pasku sa talie paseczki kliknij w nie...

Gosia ja z komórki wczoraj pisałam :-D:-D A tam nie miałam możliwości odczytu. Na kompie to wiem jak przeczytać ;-)

Haust ale numer :-D mam nadzieję, że ja się aż tak nie zdziwię przy kolejnej wizycie :-D ale no faktycznie jak któraś to napisała - lepiej teraz niż przy porodzie. Ale by była niespodziewanka!!!

Elifit czyli prawdopodobnie będzie CC???

Jagódka odnośnie tych bóli na dole, pytałaś o to lekarza? Czy to normalne bóle i trzeba przeczekać czy lepiej sprawdzić? Dziś też boli :baffled:

Katka to normalne bóle, jakoś w tych tygodniach następuje wyrzut relaksyny i wszystkie ścięgna, stawy itd, rozluźniają się, aby ułatwić dziecku przejście przez kanał rodny - łatwiej też teraz o skręcenie nogi np. U mnie się unormowało po 4 dniach, ale bolało tak, że wyłam z bólu przy chodzeniu i przekręcaniu się na boki, koszmar. Ja bym na Twoim miejscu poczekała i zobaczyła czy przejdzie, jak przejdzie to widocznie też gorzej to znosisz, jak ja. Teraz już boli tylko jak bardzo długo chodzę, to na drugi dzień odczuwam spojenie, ale jest duuużo lepiej.

Dziękuję ;-) To dla mnie nowość w tych tygodniach ciąży bo jak już wspominałam miałam takie pod koniec poprzedniej, ale to wiadomo.
Właśnie ja też się ledwo ruszam i wyć mi się chce z bólu :baffled:

Jak tam u Was z brzuszkami, bo ja już mam wielki!!!

Ostatnia edycja:
Zrobiłam sobie prezent na Dzień Kobiet i zamówiłam pakiet pudełek shinybox. Któraś z Was próbowała?

Katka cc by bylo gdyby byla duża wada.
Jagodka ja już miałam wadę 1 dioptria na lewym i 1.25 na prawym oku. Więc odczuwam mocno te połówkę. Teraz mam 1.5 lewe a 2.0 prawe.
Małgorzata też tak myślałam że hormony ale przy mojej wadzie to już raczej się nie cofnie. Spróbuję soczewki najpierw ale okulary i tak muszę zmienić :/

reklama
Do góry