angelika2014
Fanka BB :)
s.michalina mi też przez ostatni tydzień brzuch tak urósł, że masakra boję się co będzie dalej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co do rogala – fajna sprawa. Ja mam taką długą poduszkę, żeby było śmieszniej to służyła jako mój becik J tyle lat i znowu się przydała. Kładę się na nim dokładnie jak na tym rogalu. Już mnie zaczyna męczyć to spanie na boku. Zawsze spałam na brzuchu a teraz mi brzuszek przeszkadza poza tym nie wolno.
Doczytałam w jakiejś książce, że ciężarna powinna spać na lewym boku albo nieco przekręcona na plecy. Należy unikać spania na prawym boku bo dziecko uciska na tętnicę jakąś czy coś…
Co do brzuszka - Powiem wam, że w ciągu ostatniego tygodnia tak mi wystrzelił, że już się ciąży nawet ukryć nie da. Moja mam jak mnie ostatnio zobaczyła to była zachwycona.
Obawiam się tylko, że ludzie będą chcieli za chwilę macać mojego brzuchacza a ja raczej należę do osób słabo znoszących kontakt fizyczny z innymi osobami (poza mężem ) ale wszelkie Przytulanki na powitanie/pożegnanie, to zawsze dla mnie trauma. Teraz będę musiała jeszcze znosić „macanki”.
Ale się rozpisałam...
Nie tętnicę, tylko żyłę główną dolną. Pisałyśmy już o tym spaniu kilkakrotnie.