reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
aNilewe mnie taka reakcja nie dziwi. Jeszcze jak będzie burczeć pod nosem że przez Ciebie nie dostanie urlopu albo musi więcej pracować to też się nie zdziwię.
Nie mówię że u mnie w pracy tak jest, bo było inaczej. Ja nie dawałam rady fizycznie w pracy.. Ważne to się nie przejmować i dbać o siebie. Nie wiem jakie masz prawa w IRL i kiedy możesz "odpocząć" ale czasami trzeba nawet jak chce się wrócić do pracy.

my sie zawsze wspieramy i mowimy sobie miedzy soba kto i kiedy i dlaczego.
ona nie tyle sie zdziwila ze moze urlopu nie dostac (bo ja jako jej maganer jej tylko doradzilam o zlozenie zniosku wczesniej niz na tydzien przed) tyle co ze ja tak "szybko" chce odejsc a sama wystawila nas do wiatru w 3miesiacu ciazy kiedy nie wrocila z urlopu, wziela dni wolne z tygodnia i nagle maz przyniosl zwolnienie i nikt jej nie widzial az do czasu rok po fakcie jak chciala wrocic do pracy. Widac ludzie nie pamietaja tego co sami kiedy robili a lubia komentowac postepowanie innych.

Malgorzatka no to przepraszam za pomylke :) aNilewe rozumiem co chcialas powiedziec. To fajnie ze sie wspieracie. Ja twierdze ze przez niepamiec ludzka wiele rzeczy moze sie wydarzyc. Czego Ci oczywiscie nie zycze

Gosia, niezle figi ciążowe :) nic tylko kupować :) Ja tez polecam kojec motherhood. Juz od ok tygodnia śpię z nim.
Kurcze, ja sobie kupiłam 2 dni temu i ciągle się przyzwyczajam. Jakoś ciężko mi się w nim przefiknąć na drugą stronę, ale może to kwestia przyzwyczajenia. Mój m. się śmiał, że "do czego to doszło, żeby węża do łóżka wpuszczać" :D

Ostatnia edycja:
Witajcie.

La luna trzymam kciuki, Julia zaciskam je mocno! Cały czas myślami z Wami.

Anilawe ja dziś placki ziemniaczane robię. :) ochota naszła juz trzy dni temu, i myślałam że małżonka na tarcie namowię, ale padło na mnie dziś (oj będę klnąć tarkę i te ziemniaki :))

A co do rogala, to nie zakupiłam jeszcze, bo narazie jest mi wygodnie.
Zobaczymy jak dalej bedzie.

Ostatnimi czasy łapie sie czesto na tym, ze jak sie budzę to gdzie mam dłonie? Na brzuszku. :) no i od paru dni mam przeróżne sny.. Najdziwniejsze z możliwych.

Wczoraj juz nie miałam siły na nasz wątek bo tak głowa mnie bolała, że aż wymiotowałam. :/

Trzymam za wszystkie mamy kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wszystkim mamom życzę spokoju dnia dzisiejszego.
I kochane dziś piątek, u nas spadł śniegł, czas wybrać sie na pierwszy spacer w śniegu tego roku. :)

a ja już kupiłam tego dużego rogala (matherhood faktycznie nazywa to kojcem ;)) i od 2 dni juz z nim śpię, polecam i dziekuje za polecenie :-)

Anilewe zamiast Ci podziękować, że ją uprzedziłaś to jeszcze focha strzeliła:-p Baby są jakieś inne;-)
U mnie też napadało śniegu, dzieci ferie zaczynają w sobotę to będą miały radochę, chyba, że za moment się roztopi.
Ja właśnie wczoraj wyjęłam taką długą poduchę z lidla do spania na boku i o niebo lepiej mi się spało, bo noc wcześniej nie mogłam się ułożyć, a tu noga na poduchę, ręka pod brzuch i spałam jak dziecko;-)

Dzień dobry,
Właśnie wstajemy :) ja dziś jadę sanki kupić bo dopadalo śniegu :)
Z gorszych piątkowych wieści, samochodu mi nie zrobili jeszcze a ten muszę oddać jutro....mój będzie koło środy może...mam nadzieję że serwis ma jakiś zastępczy, bo nawet na basen w niedzielę nie mamy jak jechać....
Mój dziś idzie zęba wyrwać, muszę sie psychicznie nastawić na zdechlego chłopa w domu...

reklama
Dziewczyny z tymi figami ciazowymi chodzilo o to ze modelka z plaskim brzuchem je prezenruje :p i nie wygladaja na ciazowe, bo pod brzuch sa krotsze a na brzuch o wiele dluzsze :).a tak w ogole witam :) Pi wizycie z malym u lekarza biore sie za kupno rogala/ kojca. Ale cosik czuje ze poza noca mlody bedzie go chcial wyprobowac :p

Do góry