reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Ale rudość piękna! Zawsze o takich marzylam ale swoje włosy mam czarne i musialabym sporo rozjaśnić, trochę szkoda mi ich niszczyć. Ale Twoje superowe.

reklama
s.michalina - ja noszę kartę ciąży przy sobie, podobnie jak wszystkie wyniki badań, tak jakby co.

jagódka - mi się niestety rude nie podobają, ale cięcie masz fantastyczne :)

laluna - czy już po amnio? Kciuki mocno zaciśnięte!

I też chyba zacznę podwójne wizyty - mój lekarz odszedł z LuxMedu gdzie mam pakiet, ale chcę u niego zostać do rozwiązania, więc będę chodzić co miesiąc prywatnie. Trochę mnie to uderzy po kieszeni, ale dla komfortu psychicznego wolę przy nim zostać.
Tak więc w LuxMedzie - wizyty po skierowania na badania, a u lekarza prowadzenie ciąży jako tako.

Zaczęłam wczoraj kurację antybiotykową - i jakieś 2,5 godziny po przyjęciu zawroty głowy i nawet wymioty. Już jest lepiej, ale przez to musiałam odpuścić wizytę u endo, a skończyły mi się tabletki... Kolejny wolny termin dopiero za 2,5 tygodnia. Dobrze, że zapobiegawczo dostałam od gina na 100% - mówi się trudno, trzeba będzie wykupić i tak.
Mam tylko nadzieję, że moja reakcja na antybiotyk była jednorazowa, bo nie wyobrażam sobie kolejnych 10 dni w tym samym stylu.

Umówiłam się też na USG połówkowe - prywatnie, więc termin ustalam sama - wstrzeliłam się na 15 lutego, czyli będzie to 19 tydzień i 3 dni.

Ewusia 31 no to ten kalkulator jest dobry hehe:) mi pokazuje ze waze o 1 kg za duzo;p

Kopacz swojego czasu ksiazki ze Zmierzchu pochlanialam:) zakochalam sie w powiesci, filmy ogladalam ale to nie to samo;p

Laleczka mam identyczny problem z watkiem zamknietym;p

Minisia gratuluje maluda jest przesliczna a imie bardzo orginalne i nie spotykane:) dane tutaj w polsce?:)

jagodka no to kochana bedziesz musiala dokladnie sie przebadac w tym kierunku...a teraz nos przy sobie jakies cukierki albo cos ..! dbaj o siebie.
Fajny kolorek:)

Ja dzis na obiadek mam ziemniaczki i krokieciki:) suroweczka do tego:)

jagódka fajny kolor, też kiedyś się rudo malowałam, teraz w blondy poszłam :p

mi też lekarz i teraz i w poprzedniej ciąży mówił, że termin z usg do 12tc, czyli z tego prenatalnego, jest najbardziej prawdopodobnym terminem

Jagódka kolor super, włosy też bardzo ładne i chyba podatne na ukladanie?
Małgorzatka jakie bierzesz tabletki na żylaki? ja cyclo3fort.
Minisia ale kochana laleczka!

Ja dzisiaj na obiad mam kapuśniak :)

Dzisiaj wzięłam się za generalne porządki. Poukładałam w komodzie i innych szafach. Powiedziałam sobie, że codziennie coś będę robić ;)

Julia ja jestem diagnozowana. Mam hipoglikemię reaktywną, niestety w ciąży nie mogę brać swoich leków..:-(
Dzięki Dziewczyny;-) Ja już miałam wszystko na głowie, długo blondy nosiłam, ale strasznie mi włosy zniszczyło, więc odpuściłam,a w rudym dobrze się czuję

No to poszlo do przodu jak I u mnie:)

Julia nie w pl a tu w uk rodzice to anglicy:)

Dziekuje za gratulacje. .pewnie mama juz sie do domku szykuje bo tu jak porod naturalny I mamusia z maluszkiem ok to do domku po kilku godzinach wysylaja:)

Wloski zrobione-zadowolona:) fotki wkleje pozniej narazie jem bo zglodnialam:)

CZeść dziewczyny dziś jak narazie czuje się lepiej. :-D

jagódka - mnie to już całkowicie się rozregulował, nie mogłam zasnąć prawie do 3 w nocy a wstałam dziś przed 14, zdążyłam zjeść śniadanie, wyjść z psem, a tu już 15 :szok:

s.michalina - ja też byłam zawiedziona wizytą na nfz , chociaż dostałam skierowanie i udało mi się jeszcze zrobić większość badań, a potem odpuściłam, dla mnie to jest naprawdę głupie, że decydując się na wizyty prywatne, mimo to , że jesteśmy ubezpieczone, za badania musimy płacić, chory system :baffled: mój gin do którego chodzę prywatnie powiedział, że jedyne co może zrobić to dać mi skierowanie do szpitala na dwa dni żebym zrobiła wszystkie badania za darmo.

Hobbit - mi lekarz wyznaczył połówkowe na 21tc, kolejną wizytę mam w 17tc i mówił że bez usg, ale ja też nie wiem czy wytrzymam tyle czasu nim zobaczę mojego bąbelka :-(

malgorzatkar co do zmian terminów porodu według usg to mnie właśnie laekarz powiedział, że pierwsze usg jest najbardziej wiarygodne i że mam śię tego trzymać, tak jak powiedziała lusia - później każde dziecko rośnie własnym tempem, a przez pierwsze tygodnie wszystkie dzieci rosną jednakowo :tak:

reklama
jagódka, bardzo ładny kolor :tak: a jaki masz kolor oczu? ja od zawsze ciemne włosy, lubię zimne kolorki u siebie.
minisia, fajna malenka :-) to teraz potrzeba chłopczyka do pary ;-)

Do góry