reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
a mi powiedział dziś że jak z usg wyszedł termin porodu 10 lipca to tego mamy się trzymać, w sumie to nawet 9 lipca. więc chyba muszę zmienić suwaczek...

hahaha, no przecież pisałam, że jak dziecko we mgle ;-) to przeze mnie całe zamieszanie, proponowałam wątek kulturalny, ale i kulinarny. :zawstydzona/y: W każdym razie cieszę się, że już jest - wrzucił ktoś juz przepis na fasolkę ;))

Hobbit, za tym co piszesz, przemawia to co właśnie przeczytałam:
"Dlaczego badanie anatomiczne warto zrobić do 20-go tygodnia?Są ku temu trzy powody:

1. do 20-tygodnia ocena markerów dla chorób genetycznych jest najbardziej czuła w 2-gim trymestrze; wobec tego poza oceną budowy narządów można przeprowadzić wiarygodnie ich ocenę;
  2. daje to czas na wykonanie amniopunkcji w celu uzyskania pełnego kariotypu przed 22-im tygodniem, jeśli w badaniu natrafimy na cechy podejrzane np. pod kątem poważnej choroby genetycznej płodu; jej potwierdzenie do tego czasu pozwala na zakończenie ciąży zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi;
  3. relacja szerokości wiązki ultradźwięków względem wielkości płodu jest korzystniejsza do 20-tygodnia; pozwala to na zastosowanie większego panelu kątów przyłożenia głowicy i tym samym na skrócenie czasu badania.

Hej kochane chcialam sie z wami podzielic super nowina:) moj ukochany zostal wujkiem dzis nad ranem :) ja jestem zakochana w malej I juz doczekac sie naszego nie moge!!
Zobacz załącznik 604413
o jeju, jakie śliczności :) Gratulacje dla rodziców! Fajnie będziecie mieć dzieciaczki z tego samego rocznika :)
Szmaragd wstyd to nie ty powinnaś czuć...
Dokładnie! :*
A jak to u was wygląda z przychodniami nfz tez mają taki stary sprzęt?

Co do gotowania to jestem wdzieczna losowi że mój mąż lubi gotować i odciaza mnie w tym temacie. Tak na marginesie to mój ślubny kończy dziś 30 lat :)
Wszystkiego naj dla męża. Mój lekarz robi usg na dyżurze w szpitalu i dlatego pewnie nie inwestuje w nowy sprzęt. Ale mimo wszystko powinny być nowe sprzęty w przychodniach a nie ;/
ja kolejną wizytę mam w 17 tc i lekarz mowił że połówkowe zrobimy około 4 tygodnie po niej,więc też około 22 tc.
ja kolejną wizytę mam 6 lutego, a usg połówkowe pewnie koło 10.02 własnie w szpitalu.

Ufff.. włosy wyszły dobrze:tak: na zdjęciach fryzury, które wrzuciłam kiedyś miałam świeży kolor "doradzony" przez męża DSC_0614a.jpga teraz..DSC_0682.jpg

Edit: zdjęcie dzisiejsze jest w świetle dziennym, w sztucznym bardziej żarówiasty ten kolor

Załączniki

• DSC_0614a.jpg
    DSC_0614a.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_0682.jpg
    DSC_0682.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć dziewczyny :) czytałam was, czytałam i kurcze prawie nic nie pamiętam - chyba będę musiała jakieś notatki robić, bo nie wiem co odpisać :-D

minisia - śliczna dziewczynka - gratulacje dla rodziców :)
.jagódka - kolor mega i jak dla mnie to ten odcień ładniejszy, taki ciepły :-) a włosy - ech zakochałam się :zawstydzona/y::-D

na usg ciagle data porodu sie zmienia:) mi teraz wyszlo 2 dni do przodu czyli 2 lipiec. Dzis sie zwazylam i wyszlo 50 kg:p przytylam od początku ciazy z 1kg -1,5kg:) Od kilku dni gardlo mnie boli ale zauwazylam ze o wiele bardziej gdy zjem mandarynki. Chyba podraznioną mam blonę śluzowa. Ktos ostatnio pisał o kłuciu w pochwie tez to czasem mam nawet wczoraj wieczorem jakos intensywniej i nawet kilka razy w podbrzuszu. Pieką mnie biodra wczoraj prawe dzis lewe. Troszkę obolała jestem :(

3mam kciuki za dziewczyny co maja dzis wizyty! i za te co mają problemy!

Jagódka fajny kolorek :D

Minisia śliczna kruszynka!

S. Michalina ja chodzę tylko prywatnie na wizyty ale zastanawiam sie czy nie zacząć tez na NFZ zeby miec darmowe badania. Nie chcę tylko zeby gin na NFZ wpisywal mi w kartę ciąży tych wizyt bo moj lekarz moze pomyśleć ze mu nie ufam a ufam i to bardzo.

reklama
Witam, ja mam polowkowe w 20 tyg. Moja gin. mowi, ze termin porodu na podstawie usg najlepiej sprawdzic do 12 tyg. bo pozniej to kazda ciaza rozwija sie indywidualnie. Jedne dzieci rodza sie wieksze, inne mniejsze.
Dzisiaj na obidek mam pulpeciki w sosie pomidorowym. Jesli chodzi o ksiazki, to moja jak dotad najlepsza ksiazka sa Nedznicy Wiktor Hugo. Czytalam dwa razy, ogladalam wszystkie ekranizacje i bylam na musicalu. Lubie Sparksa i Koontza wiec rozne rodzaje he he

nareszcie mam termin przekazania mieszkania 24.01 hurra

La Luna trzymam kciuki za badania dzisiejsze

Do góry