LALECZKA793
SZCZĘŚLIWA
Super, bedziemy sie dzielic przepisamizałożyłam wątek o gotowaniu![]()
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super, bedziemy sie dzielic przepisamizałożyłam wątek o gotowaniu![]()
popieram,kartę należy nosić,nie daj boże to czasem jedyna informacja dla lekarza,że jesteśmy w ciązy. Nie u każdej już widaćEwa, mój wzrost to całe 153,5waga startowa coś koło 51-52, nie wiem dokładnie, bo wagi nie miałam... teraz mam już 55,5... ale w sumie cycki urosły z C do duże E (dobrze że staniki mają te poduszki, które można wyjąć, bo już jeden bym musiała odłozyć, a kupiłam go dwa tyg temu...), brzuch też duży w sobie nic nie przybrałam, nawet mąż mówi, że może tyłek mi schudł trochę... z Olą też w sumie tak przybierałam mniej więcej na wadze, ale wtedy jadłam słodycze, wszystko jadłam, smażone, tłuste, frytki tonami, więc myślałam, że teraz będzie inaczej trochę...
s.michalina, kartę ciąży trzeba nosić ze sobą, a przynajmniej wypadałoby... dla własnego bezpieczeństwa nawet... bo jak załóżmy zrobiłoby ci się słabo czy coś na mieście, wzywają do ciebie pogotowie, pokazujesz im kartę i wiedzą, jakie masz wyniki, który tydzień i mogą ci szybko pomóc....
kopacz nie dostalam od ciebie pw a czekam od kilku dni i wiele razy bylo oglaszane juz ...ja nie wysylam do admina nickow wszystkich mam tylko czekalam na zgloszenia tych ktore maja ochote..
jagodka i malgorztkar zglosily sie jako moderatorki one teraz beda robily porzadki na naszym watku![]()
dzeiń dobry
ja dziś mam wizytę, ale bez usg. pewnie mnie opi***&&^ za wagę, ale nie wiem już co mam robić, żeby stanęła.... nie jem słodyczy, nie jem więcej niż przed ciążą, nie jem smażonego, tłustego itp, a ona leci i leci w górę....
malgorzatkar, moja waga tez leci w górę - zaczęłam z 53 kg a juzmam 57, ale oprócz brzuszka nie widac żebym tyła, pupa, biodra bez zmian.
Udało mi się wreszcie jakis awatarek wstawić, dumna z siebie jestem :-)
dzien dobry dziewczyny
dzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać , jutro o 10.30 mam wizyte mam nadzieje że nic nie zagraża małemu.
Co do miesięcy o których piszecie to ja już zgłupiałam bo tak jak napisałam ostatnio według każdego poprzedniego usg powinnam być koniec 16tc a lekarz mi nagle ostatnio powiedział że 18 tc. Nie wiem jak to możliwe do tej pory wszystkie tygodnie i dni się zgadzały jak w zegarku a tu nagle 2 tyg różnicy. Także ja sama nie wiem w którym tyg jestem i czy zaczynam juz 5miesiac czy nie![]()
Szmaragd Ty sie nic nie przejmuj, jak mój szanowny małżonek przez chwile również mnie nie wspierał i nie mieszkaliśmy razem też zaliczyłam samotną wizytę , na którą zalecano mi przyjść z mężem a że mam 20lat a wyglądam na mniej to też zostałam obdarowana nie miłymi spojrzeniami. a pieprzyć wszystkich ważne że ty będziesz szczęśliwą mamą
Poza tym dziewczyny za chwile znajoma ma wpaśc bo nie widziałysmy sie juz bardzo dawno a wkoncu ma wolne,a ja jestem nie przytomna. Męża w nocy bolał brzuch chyba się czymś zatruł i co zasnęłam to on wstawał do wc:/ ;/ więc teraz najchętniej poszłabym spać
Życze wszystkim miłego dniaDzisiaj mam ochotę na krupnik chodzi za mną od dawna
mąż ostatnio przyniósł do domu kilogram jabłek więc teraz przysmakiem dnia jest jabłko z marchewką
![]()
Jak ktoś ma jakiś fajny pomysł na 2 danie to ja chętnie go poznam![]()
Witajcie dziewczyny
Dziękuję za troskę.
Bartol miał gorączkę w poniedziałek i wtorek wraz z bólem gardła i silnym bólem głowy. Antybiotyk ma od wtorku bo nie był w stanie nic przełknąć. Ma augumentin a więc z grupy penicylin, który jest wymagany w szkarlatynie. Na samych polikach ma wypryski ale tylko zaognione w jednym miejscu, język malinowy. Jutro mamy kontrolę to zobaczymy co nam lekarka powie.
Co do wagi w ciąży to tym razem mi prawie nic nie wskoczyło, ale z Bartolem skoczyło mi 5kg miedzy 15 a 19 tygale też wiem z czego
5 dni w tygodniu przez miesiąc jadłam eklerka z bitą śmietaną
. Teraz mój organizm domaga się wielkich ilości płynów..
Za dzisiejsze badania trzymam kciuki.
Ja idę ogarniać mieszkanie bo mam dzisiaj kolędę.