reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

malgorzatkar, moja waga tez leci w górę - zaczęłam z 53 kg a juzmam 57, ale oprócz brzuszka nie widac żebym tyła, pupa, biodra bez zmian.

Udało mi się wreszcie jakis awatarek wstawić, dumna z siebie jestem :-)

reklama
Witam

Ja na tak szybko bo corke na probe musze zawiesc a jeszcze w pizamach siedzimy wrrrr;/

La luna mysle o Tobie!! trzymam ckiuki odezwij sie jak tylko bedziesz mogla!!

Seorise zdrowka zycze i oby szybko przeszlo!

szmaragd44 kochana tak jak dziewczyny pisza wstyd powinien poczuc twoj byly partner..!!!! nie twoja wina ze cie zostawil;/ przytulam

Ewusia31 zobacz nikt niezna sytuacji a ocenia...masakra jakas;/

Jagodka mam pare ksiazek Jodi Picoult:) sa fajnie chcoc czesto placze! "Krucha jak lod" jest dobra ksiazka!

Gosia i Bartek powiem ci ze tez lubie druk...mialam na kompie nie to samo;/
Oby chorubsko sie niepotwierdzilo!!!!

elifit ale ten czas zlecial masakra!!! do konca niewiele zostalo:)

malgorzatakr no ja mam to samo...w sumie jem slodycze ale nieopycham sie jem jak sprzed ciazy a juz 4kg na plusie teraz jakies 60kg;/ lekarz mowi ze to tez moze metabolizm sie zmienil...;/

minisia dziekuje za zajecie sie moja prosba:)

Dziewczyny czy uważacie że kartę ciąży powinno się stale nosić przy sobie?

Wczoraj byłam u lekarza nq nfz, w zasadzie lekarka dziwna jakby nie do końca wiedziała co ze mna zrobić ale kompetentnie na każde pytanie odpowiadała. Toxo nie mam ale przeciwciał też brak więc muszę uważać na surowiznę.

Ale zamierzałam do cczegoś innego. Czy chodzi którąś z was do 2 lekarzy równolegle? Płacę składki dlatego chcę korzystać z "darmowych" badań np. Krew. Ale z drugiej strony znam świetnego ginekologa do którego na początku chodziłam. Nie wiem po pierwsze czy takie dublowanie ma sens? Lekarka na nfz ma niestety dosyć ubogi sprzęt w zasadzie nawet się dziwię że jeszcze się ktoś takim usg posługuje więc może nie dostrzec zmian tam w środku. Ten prywatny ginekolog ma bardzo dobry sprzęt i podejście ale znowu on pracuje w szpitalu bardzo daleko więc do niego na oddział nie mam szans. A ta lekarka nfz pracuje w przychodni przyszpitalnej. W zzasadzie mogłabym iść do tego prywatnego na konsultację ale nie mam z czym bo wyniki badań są odrazu chowane do karty w poradni i nie dostaję ich do ręki. Czy mam prawo domagać się ich ksera? Zamotałam, wiem.

A ja ci powiem ze wyniki badan zawsze dostaje do reki i mam je wszystkie ze soba.oni maja moje w komputerze i dodatkowo w karcie.i tez chodze na nfz panstwowo i prywatnie do zaufanego ginekologa(u niego tylko usg).stwierdzil ze nie bedzie ze mnie sciagac kasy skoro i tak juz chodze na nfz.to on bedzie robil usg.choc i tak mam wrazenie ze to normlana wizyta.w kazdej chwili moge do niego sms napisac a on odp.super gostek :) i tlumaczy jak krowie na miedzy :)

Hehe.a czytalyscie kiedys zmierzch?ja czytalam jakies x lat temu.wtedy nawet mnje wicagnelo.a filmow nadal nie widzialam :)

Hobbit
To Ty pisałaś o połówkowym pod koniec 22 tc? Tutaj piszą tylko, ze wyliczenie daty porodu może być trudne, ale co potem tez docxytałam, że robi sie je 18tc-22tc, wiec badz spokojna, ale jeżeli sie denerwujesz to zapytaj Twojego lekarza jak to jest?

Floriana
Ty pisałaś czy w 19tc moze byc juz połówkowe, wiec napisze ze tak.

La luna, Julia cały czas jesteście w mojej głowie kochane, trzymam mocno kciuki!! I ściskam Was cholernie mocno!!

Minisia Moderatorzy super! :)

Limonka a ja tez miałam wiele takich sytuacji różnica wieku 18 lat. Każdy brał mnie za matkę, a meza za ojca, rodziców za dziadków. Takie jest społeczeństwo. Wiele razy było mi miło gdy starsi ludzie podchodzili i mówili ze wspaniałe mam dziecko, a gdy mówiłam ze to mój brat to cieszyli sie jeszcze bardziej, a gdy przychodziła moja mama brali ja za moją siostrę i chwalili ze ma takie rodzeństwo. Czesto były to takie zabawne sytuacje. No ale oczywiście gdy tez jestem bez makijażu (prawie codziennie oprócz wyjść na kolacje, czy do znajomych) jestem brana za 16 latke. Wiec teraz jak chodzę z brzuchem, a lekko widać juz, tym bardziej jak sie najem to ludzie patrzą i wtedy wzrok na moim mężu.. I niektórzy kręcą głowa.. Wtedy mam ochotę pokazać im środkowy palec uwierzcie.

No i zamiast zapisać kliknąłem odpowiedz. Kochane jestem w trakcie czytania strony 176-177.. Zaraz odpisze reszcie jeżeli mi cos sie przypomni.
No i witam z rana kochane! :**

La Lunka- kciukasy.

Zmierzch i czytałm i oglądałam i wciągnęło mnie mimo iż bajek nie lubie:rofl2: Greya ,zaczełam przed wakacjami i na 188 str skończyłam,lubie książki z dreszczykiem, czasem romanse.Polecam "Dziewczyne Generała"- Pam Jenoff( dalej jest Żona Generała).

Ostatnia edycja:
dzien dobry dziewczyny ;)
dzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać , jutro o 10.30 mam wizyte mam nadzieje że nic nie zagraża małemu.
Co do miesięcy o których piszecie to ja już zgłupiałam bo tak jak napisałam ostatnio według każdego poprzedniego usg powinnam być koniec 16tc a lekarz mi nagle ostatnio powiedział że 18 tc. Nie wiem jak to możliwe do tej pory wszystkie tygodnie i dni się zgadzały jak w zegarku a tu nagle 2 tyg różnicy. Także ja sama nie wiem w którym tyg jestem i czy zaczynam juz 5miesiac czy nie ;)

Szmaragd Ty sie nic nie przejmuj, jak mój szanowny małżonek przez chwile również mnie nie wspierał i nie mieszkaliśmy razem też zaliczyłam samotną wizytę , na którą zalecano mi przyjść z mężem a że mam 20lat a wyglądam na mniej to też zostałam obdarowana nie miłymi spojrzeniami. a pieprzyć wszystkich ważne że ty będziesz szczęśliwą mamą :):)

Poza tym dziewczyny za chwile znajoma ma wpaśc bo nie widziałysmy sie juz bardzo dawno a wkoncu ma wolne,a ja jestem nie przytomna. Męża w nocy bolał brzuch chyba się czymś zatruł i co zasnęłam to on wstawał do wc:/ ;/ więc teraz najchętniej poszłabym spać :(

Życze wszystkim miłego dnia :) Dzisiaj mam ochotę na krupnik chodzi za mną od dawna :) mąż ostatnio przyniósł do domu kilogram jabłek więc teraz przysmakiem dnia jest jabłko z marchewką:)
Jak ktoś ma jakiś fajny pomysł na 2 danie to ja chętnie go poznam :)

Czesc dziewczynki. Widze ze produkcja idzie pełną para :tak:Wybór moderatorów w 100 % trafiony. Minisia ja tez nie mam dostępu do wątku zamknietego:-( pisze mi tak:[h=2]Wiadomość[/h]LALECZKA793 nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,
  2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,
  3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

reklama
Do góry