reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry.
Wiola, moja teściowa miała drętwienie nóg w kazdej ciąży i gdzies wyczytałam ze jest to jeden z typowych objawow, ale oczywiscie nie zaszkodzi zapytać gin.

Ja dzis spałam na moim rogalu. Było całkiem miło ale i tak nie wytrzymałam cała noc w jednej pozycji.

reklama
Witam dziewczyny ;)
co do bezsenności to ja nadal jestem śpioch i to straszny.
Zazdroszcze wam jak czytam ze juz czujecie malenstwa ja jestem w 15t3d i nic nie czuje :( mysle że chyba wszystko z małym ok? jutro mam wizytę.
Muszę troche zwolnić tempo bo ostatnio zaniedbałam odpoczynek który zaleca lekarz :(
Ciężko mi was nadrobić bo mam ciężki tydzien ale może w weekend mi sie wkoncu uda ;)

wiola, drętwienia moga się też wiązać z niedoborem potasu i magnezu. W pierwszej ciazy dostałam na to aspargin (w aptece bez recepty)
graza, serce bada sie na połowkowym usg . Te badania są zupełnie różne, badaja inne rzeczy tak naprawdę NT w połowie ciąży nie zbadasz a ilość komór serca byłoby trudno zbadac teraz. Ale myslę, że lekarz jakby widział cos niepokojącego to skierowałby cię na dokładniejsze badania. Więc na pewno wszystko jest dobrze :tak:

Tynka
Kochana czasami ruchy dziecka są wyczuwalne szybciej czasem pozniej.
Ja to do dziś nie wiem czy wczoraj, były to bulgotki bąbelka, ale mam przeczucie ze tak, natomiast moja koleżanka czuła pierwsze ruchy w 19tc. Na to nie ma reguły kochana.
I napewno z Twoim dzieciątkiem wszystko dobrze :* zobaczysz! :)

co ciąża to inna, w żadnej takiego dretwienia nie mialam, chyba, ze od lezenia, bo w każdej musialam lezec...

z ruchami tez nie ma reguly, fakt, ze w kolejnej ciazy czuc je szybciej, ale tez wiemy czego sie spodziewac...a czasem maluch ulozy sie tak, ze kopie od srodka i nic nie czuc...predzej czy pozniej na pewno kazda bedzie czula, nawet bardzo dobitnie ;-) ja tez czekam cierpliwie, niech sie malenstwo nie spieszy i rosnie sobie spokojnie, ma jeszcze duzo czasu...

Dziewczyny czy na to USG NT dostałyście dodatkowe skierowanie czy sam lekarz Wam zaproponował czy po porostu same poprosiłyście, czy dodatkowo się umówiłyście na wizytę?

Witajcie Kobitki :)
Przyłączam się do osób z problemem drętwienia kończyn. U mnie w nocy to się pojawia i co najdziwniejsze tylko prawe udo po stronie zewnętrznej od samego biodra do kolona mi drętwieje. Przy najbliższej wizycie muszę pogadać o tym z ginem.
Wyczytałam, że poruszałyście temat usg między 11 a 14tc, czyli tu mowa o badaniach prenatalnych, te zalecane dla kobiet powyżej 35 roku życia? Ja mam 26 lat, rocznikowo już 27 ;) I się zastanawiam czy nie robić tego usg, obecnie jestem w 12tc, więc może bym zdążyła. Czy wszystkie z Was robiły to usg? Mi gin nic na wizycie nie wspominał o tym.
Miłego dnia, bez mdłości, z dobrym samopoczuciem i dla tych które dziś podglądają dzieciątka słodkich fotek życzę :*

witam sie porannie
za wizyty &&&

dziewczyny, ktoras z Was miala takie dretwienie posladka az do nogi? wczoraj mnie zlapalo polaczone ze zlym samopoczuciem, ze wymiotuje co chwile to sie przyzwyczailam, ale to dretwienie to mnie zaniepokoilo...moze to z nerwow?

miałam raz coś takiego, że w nocy zdrętwiała mi noga. mówiłam o tym gin, a on zapytał, czy to jednorazowe i powiedział, że tak się zdarza. może być to niedobór potasu lub magnezu jak już któraś z dziewczyn napisała

również trzymam kciuki

graza, spokojnie :) Choroby serca i tak można najlepiej zobaczyc na usg polowkowym, wczesniej jest to trudne.

ja mam obawy odnoście chorób serca :/ naczytałam się, że infekcja, którą przeszło się w 1 trymestrze może spowodować wadę serca płodu. ja sporo chorowałam w 1 trymestrze i czytałam dużo o wykrywaniu wad serca. podobno, jak coś niepokoi, badanie wykonuje również kardiolog.

Dziewczyny czy na to USG NT dostałyście dodatkowe skierowanie czy sam lekarz Wam zaproponował czy po porostu same poprosiłyście, czy dodatkowo się umówiłyście na wizytę?

ja miałam USG robione na wizycie - mój gin miał odpowiedni sprzęt w gabinecie. mam natomiast pytanie odnośnie USG 3D - wiem, że jest płatne i nieobowiązkowe. kiedy najlepiej je zrobić? jako połówkowe czy później? chciałabym zobaczyć malucha w 3D razem z M, bo na tym zwykłym to ja niewiele widzę:/

dzisiaj rano obudziłam się ok 6. zobaczyłam w telewizji coś ohydnego, pobiegłam do ubikacji, później wmusiłam w siebie śniadanie i położyłam się spać. wstałam po 4 godzinach i zjadłam zupę. teraz muszę się zabrać za jakieś prace domowe, bo niedługo będzie południe :/ nie najlepiej dziś ze mną :p

reklama
Witajcie Kobitki :)
Przyłączam się do osób z problemem drętwienia kończyn. U mnie w nocy to się pojawia i co najdziwniejsze tylko prawe udo po stronie zewnętrznej od samego biodra do kolona mi drętwieje. Przy najbliższej wizycie muszę pogadać o tym z ginem.
Wyczytałam, że poruszałyście temat usg między 11 a 14tc, czyli tu mowa o badaniach prenatalnych, te zalecane dla kobiet powyżej 35 roku życia? Ja mam 26 lat, rocznikowo już 27 ;) I się zastanawiam czy nie robić tego usg, obecnie jestem w 12tc, więc może bym zdążyła. Czy wszystkie z Was robiły to usg? Mi gin nic na wizycie nie wspominał o tym.
Miłego dnia, bez mdłości, z dobrym samopoczuciem i dla tych które dziś podglądają dzieciątka słodkich fotek życzę :*

Ja mam 20lat i lekarz zalecił to badanie :) ale z tego co wiem klinika do której chodze sugeruje to każdej pacjentce :)

Do góry