reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Anulka kciuki za wlasne M :) My musimy jeszcze czekac na decyzje.

Lusia Ale palant z tego zastepcy,dobrze ze dostalas zwolnienie,teraz odpoczywaj ile sie da.
A co do ,, Arbeitsverboten,, to jak udalo ci sie to dostac od lekarza? Moja mi nie dala (nawet zwyklego zwolnienia ) bo nie widzi takiej potrzeby,a dzis gadalam z szefem i nie dostal jeszcze zadnej odpowiedzi z ubezpieczalni.

W czwartek mam wizyte i ja poprosze by mi jednak wystawila bo dzis
bedac w pracy omdlalam,nie stracilam calkowicie przytomnosci,trwalo to jakies z 20 sekund,
glowa bolala, zaburzenie widzenia,zrobilo mi sie tak slabo ze gdyby nie stala obok kolezanka i mnie nie zlapala to runela bym na glebe.
Szefa ojciec mnie odwiozl do domu i znow powtorka, teraz juz tylko zawroty glowy czasami.

Co do cyckow, to ciagle rosna, . W ciazy z cora tak urosly ze mam rozstepy ale tylko pod cyckami co i tak zakrywa stanik :) A na tylku zakrywaja majtki, wiec nie tak zle. Oby teraz zadne nie doszly.

Ja akurat jak do mojej ginki poszlam, to bylam po tel z pracy i bylam roztrzesiona. Powiedziala, ze stres nie jest dobry teraz ani dla mnie ani dla dziecka. I mam zakaz wykonywania jakiejkolwiek pracy. Opowiedzialam jej tez co sie dzialo w pracy po tym jak zaszlam w ciaze. A gdzie pracujesz jesli moge spytac?? Bo klienci obojetnie gdzie tez potrafia wyprowadzic z rownowagi he he

reklama
Dobry wieczór mamusie!
Nie zaglądałam wczoraj bo byłam wykończona. Miałam najazd rodzinny i wszystko byłoby ok ale ja się po prostu źle czuję i nie nadaję się na odwiedziny. Odczulam ulgę gdy już wszyscy poszli. Oczy mi się same zamykały więc szybko spać... a tu dupa, nie mogłam zasnąć. Oczy jak 5 zł i to było na tyle. Nie wiem czy któraś ma podobnie? Bezsenne noce?
Mdliło mnie, byłam głodna ale czułam że nic mi przez gardło nie przejdzie a do tego okrutnie bolały mnie kości w krzyżu tzn no wiecie na dole. Myślałam, że zwariuję. Jak już zamknęłam oczy to moja córka postanowiła narobić rabanu i już do rana spanie było w kratkę. Na końcu wylądowała u nas w łóżku, spała nade mną trzymając rękę przy buzi męża i ostro chrapała :-D No i znów koniec spania a rano trzeba wstać. Oczy cały dzień na zapałkach a ból kości nieprzerwalnie trwał. W pracy myślałam, że oszaleję. Wzięłam sobie pół godzinną kąpiel i niby lepiej ale czas pokaże. Jak na razie to się rozbudziłam i znów oczy jak 5 zł.

lusia pracuje w piekarni jako pomoc piekarza, praca bardzo ciezka,bo w sumie non stop trzeba cos dzwigac,ciagle sie stoi itd.
Moja lekarka o tym wie,bo jej mowilam gdzie pracuje.Dlatego jej nie rozumiem, tym bardziej ze rowniez wie o tym ze to 4 ciaza,
i przed nia bylo puste jajo i zabieg,
Potem wykryla polipa i dala zwolnienie,a teraz nie widzi takiej potrzeby.
Teraz jeszcze te dzisiejsze omdlenie, moze to ja przekona, a jak nie to juz nie wiem co jest z ta kobieta. Sama ma dwoje dzieci wiec ,,chyba,, doskonale wie co to znaczy martwic sie o dzidzie.
Boje sie tez o to ze znow dojdzie do omdlenia np podczas dojazdu do pracy, i co wtedy? Musze dojezdzac autem bo o tych godzinach autobus nie kursuje.Do pracy mam niecale 5 km.
W czwartek mam u niej wizyte,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z bobasem.

ada trzymam za Ciebi kciuki na czwartkowej wizycie.

Katka mój ból ustępuje. Bardziej podbrzusze w pracy i po pracy czuję. Krzyże bolą przy sprzątaniu, po nachylaniu się itd.
A w pracy non stop się mnie pytają czy chora jestem - tak ok 12, a ja wtedy ledwo patrzę na oczy, nie mam siły a brzuch woła: POŁÓŻ SIĘ..

ada ja bym zmienila lekarke albo poprostu idz do niej i popros zeby napisala ci na pismie ze w twojej pracy, po twoich przejsciach nie ma przeciwskazan do tego zebys pracowala dalej oczywiescie jako lekarz bierze to na swoja odpowiedzialnosc... ja bym ja o to poprosila jak tym razem nie da ci zwolnienia....!

Ada moja wiedziala, ze zostalam przeniesiona po tym jak zaszlam w ciaze i wiedziala, ze nie mozna mnie gdzie indziej juz przeniesc (bo szef lub jego zastepca i tak jest na okraglo). Ale w twoim wypadku to naprade nie rozumiem. Przeciez Ty ciagle na nogach a do tego ciezary. Nie wiem powiedz, ze sie caly czas stresujesz w pracy przy przenoszeniu, ze sie z dzeickiem cos stanie, ze sie panicznie boisz i do tego te oslabienia.

Katka ja tez niestety mam problemy ze spaniem a w dzien w ogole nie spie. W nocy budze sie o 4 i koniec. Do 6 7 nie moge zasnac. A klade sie o polnocy. Pozniej dosypiam do 9

Ja mam pracę siedzącą to może dlatego plecy bolą? A Ty więcej chodzisz?

Ada ja bym wymusiła na ginie L4 bo z tego co piszesz to za fajnej pracy nie masz jak dla osoby ciężarnej. Nie rozumiem czemu ma z tym problem :no: Czasem mi się wydaje, że kobiety ginekolożki mają mniej współczucia i empatii dla ciężąrnych niż faceci :wściekła/y:

reklama
Do góry