No niby to logiczne ze np 14 tydz I 4dzien to juz 15 ale mozna sie pogubic kiedy na necie pisze ze "jesli lekarz mowi ze jestes w np.10 to tak naprawde jestes w 8" bo jak wiadomo owulacja itp to tak naprawde czlowiek moze sie zakrecic co nie? Bo teraz jak mam rozumiec ze moje dziecko jest w fazie rozwoju 13tyg czy 16 np??
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Bo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.
Dziekuje jagodkaBo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.
angelika2014
Fanka BB :)
Ja powiem wam że też nie łapie z tymi tygodniami he a najlepsze się mnie dzisiaj znajoma pyta w którym a ja ee.... he w 4 miesiącu
blueberry jak rodzinka zareagowala na wiesci swiateczne?
Kum powodzenia z szefem. Prawda jest taka, że jak będzie chciał to Ci przedłuży na stałe, jak nie to do porodu masz zawsze umowę. Nic nie poradzisz, wszystko zależy od szefa. Ale jak będzie z włym humorze to odpuść, bo ja już znam swoją szefową że ledwo na nią spojrze to wiem czy warto jakiekolwiek tematy poruszać czy omijać z daleka.
minisia też się uśmiałam z tego 5dniowego tygodnia. U mnie zapłodnienie też było szybciej niż książkowo więc ustawiłam OM na 1.10 zamiast na 4.10 i mam póki co suwaczek zgodny z ush z 9tyg, z usg sprzed dwoch tyg wiem ze jest juz i tak 3dni do przodu, ale zmienie sobie jutro po kolejnym usg i suwaczek będę miała ta czasie. Jutro moja pierwsza oficjalna wizyta w maternity hospital i to z tych pomiarów będą wyzanczać datę porodu i resztę wizyt. także myślę, że termin OM już przestaje być taki ważny.
tynka123 ja teraz mam bóle z racji rozciągania się więzadeł i macicy. Ale jak się zerwe albo szybko coś zrobię to też mocno zakłuje więc myślę ze nie masz się co zamartwiać tylko zwolnić tempo
ada,- wieki Cie nie było, wydaje mi się, że w 2 tygodnie kiedy malec urośnie ze 2-3cm to chyba aż tak dużej różnocy w wyniku nie będzie. Ponoc im póżniej tym zanika więc jak będzie nisko to chyba powinno być dobrze.
minisia różnica polega na tym czy mówimy o ciąży czy o płodzie. Płod ma m.w. dwa tyg mniej jak trwa ciąza. Ale widze ze jagódka wyjaśniła.
U mnie objawowo mdłości, ból krzyża, prawdoporobniw zgada, zmęczenie, uczucie jak balon zamiast brzucha.
Witam nowe mamusie
Jutro wizyta na 16 Tylko rano do pracy i od razu do szpitala
Kum powodzenia z szefem. Prawda jest taka, że jak będzie chciał to Ci przedłuży na stałe, jak nie to do porodu masz zawsze umowę. Nic nie poradzisz, wszystko zależy od szefa. Ale jak będzie z włym humorze to odpuść, bo ja już znam swoją szefową że ledwo na nią spojrze to wiem czy warto jakiekolwiek tematy poruszać czy omijać z daleka.
minisia też się uśmiałam z tego 5dniowego tygodnia. U mnie zapłodnienie też było szybciej niż książkowo więc ustawiłam OM na 1.10 zamiast na 4.10 i mam póki co suwaczek zgodny z ush z 9tyg, z usg sprzed dwoch tyg wiem ze jest juz i tak 3dni do przodu, ale zmienie sobie jutro po kolejnym usg i suwaczek będę miała ta czasie. Jutro moja pierwsza oficjalna wizyta w maternity hospital i to z tych pomiarów będą wyzanczać datę porodu i resztę wizyt. także myślę, że termin OM już przestaje być taki ważny.
tynka123 ja teraz mam bóle z racji rozciągania się więzadeł i macicy. Ale jak się zerwe albo szybko coś zrobię to też mocno zakłuje więc myślę ze nie masz się co zamartwiać tylko zwolnić tempo
ada,- wieki Cie nie było, wydaje mi się, że w 2 tygodnie kiedy malec urośnie ze 2-3cm to chyba aż tak dużej różnocy w wyniku nie będzie. Ponoc im póżniej tym zanika więc jak będzie nisko to chyba powinno być dobrze.
minisia różnica polega na tym czy mówimy o ciąży czy o płodzie. Płod ma m.w. dwa tyg mniej jak trwa ciąza. Ale widze ze jagódka wyjaśniła.
U mnie objawowo mdłości, ból krzyża, prawdoporobniw zgada, zmęczenie, uczucie jak balon zamiast brzucha.
Witam nowe mamusie
Jutro wizyta na 16 Tylko rano do pracy i od razu do szpitala
aNilewe poprostu jagodka nie zrozumiala mnie ja napisalam ze inny tydz wychodzi z moich obliczen a inny wyszedl poloznej a nie ze tydz ma 5 dni...wedlug niej jutro juz 15tydz weslug suwaczka od czwartki stad ta roznica 2 dni ..
W kazdym razie wyjasnione tyg ciazy I plodu
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte I reszte mam ktore w tym tyg maja wizyty!
mam juz kilka wiad na pw w sprawie watku poczekam kilka dni I wysle liste do moderatora
W kazdym razie wyjasnione tyg ciazy I plodu
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte I reszte mam ktore w tym tyg maja wizyty!
mam juz kilka wiad na pw w sprawie watku poczekam kilka dni I wysle liste do moderatora
Witam
Milczalam bo w mala depresje wpadlam ale juz sie ogarnelam i stwierdzilam ze na szybko szukam jutro lekarza i ide zeby jeszcze raz zmierzyl NT i zobaczyl czy jest kosc nosowa itd....bo do poniedzialku to ja niewytrzymie;/
Sokoja przeziebienie niema wplywy na wynik NT
Ada kochana przez ostatnie dni tylko czytalam fora i artykuly o NT ;/ a wiec mierzy sie je do 13 t 6d i jak dziecko niema wiecej niz 85mm,pozniej NT zanika i niemozna zmierzyc... Tyle ja wycztylam... i ciagle te opinie sie potwierdzaly...
Dziewczyny widze ze bardzo mecza Was klucia, bole brzucha mam nadzieje ze szybko wam to minie! Dbajcie o siebie!
Milczalam bo w mala depresje wpadlam ale juz sie ogarnelam i stwierdzilam ze na szybko szukam jutro lekarza i ide zeby jeszcze raz zmierzyl NT i zobaczyl czy jest kosc nosowa itd....bo do poniedzialku to ja niewytrzymie;/
Sokoja przeziebienie niema wplywy na wynik NT
Ada kochana przez ostatnie dni tylko czytalam fora i artykuly o NT ;/ a wiec mierzy sie je do 13 t 6d i jak dziecko niema wiecej niz 85mm,pozniej NT zanika i niemozna zmierzyc... Tyle ja wycztylam... i ciagle te opinie sie potwierdzaly...
Dziewczyny widze ze bardzo mecza Was klucia, bole brzucha mam nadzieje ze szybko wam to minie! Dbajcie o siebie!
Kum
Kum łatwiej chyba jest poinformować o ciąży i wtedy się zastanowić. Powiedz mi co to jest umowa śmieciowa?
tak jak mówi kopacz. mam jedna umowe dzieło, druga zlecenie.
julia jak najbardziej, jak mozesz idz do innego lekarza. mojej kolezance jeden lekarz zle zmierzyl
reklama
Gosia i Bartek
Kum tym bardziej trzymam kciuki za rozmowę z szefem.
Dziewczyny które jutro mają wizytę trzymam za Was kciuki. Spokojnej nocki.
Dziewczyny które jutro mają wizytę trzymam za Was kciuki. Spokojnej nocki.