reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

No niby to logiczne ze np 14 tydz I 4dzien to juz 15 ale mozna sie pogubic kiedy na necie pisze ze "jesli lekarz mowi ze jestes w np.10 to tak naprawde jestes w 8" bo jak wiadomo owulacja itp to tak naprawde czlowiek moze sie zakrecic co nie? Bo teraz jak mam rozumiec ze moje dziecko jest w fazie rozwoju 13tyg czy 16 np??

reklama
Tynka, na moje oko to rozciąganie więzadeł, jak najbardziej prawidłowe na tym etapie ciąży, ale każdy bol warto zawsze skonsultować z lekarzem.

Bo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.

Bo jest coś takiego jak długość ciąży i wiek ciąży. Wiek ciąży liczymy od zapłodnienia - jakieś standardowe 2 tygodnie mniej - ale! nie każda ma owulację 14 dni cyklu. A długość ciąży liczymy od ostatniej miesiączki (a najlepiej liczyć wg terminu pierwszego usg). Patrzysz na opisy dla 15, za chwilę dla 16 tygodnia.
Dziekuje jagodka :tak:

blueberry jak rodzinka zareagowala na wiesci swiateczne?

Kum powodzenia z szefem. Prawda jest taka, że jak będzie chciał to Ci przedłuży na stałe, jak nie to do porodu masz zawsze umowę. Nic nie poradzisz, wszystko zależy od szefa. Ale jak będzie z włym humorze to odpuść, bo ja już znam swoją szefową że ledwo na nią spojrze to wiem czy warto jakiekolwiek tematy poruszać czy omijać z daleka.

minisia też się uśmiałam z tego 5dniowego tygodnia. U mnie zapłodnienie też było szybciej niż książkowo więc ustawiłam OM na 1.10 zamiast na 4.10 i mam póki co suwaczek zgodny z ush z 9tyg, z usg sprzed dwoch tyg wiem ze jest juz i tak 3dni do przodu, ale zmienie sobie jutro po kolejnym usg i suwaczek będę miała ta czasie. Jutro moja pierwsza oficjalna wizyta w maternity hospital i to z tych pomiarów będą wyzanczać datę porodu i resztę wizyt. także myślę, że termin OM już przestaje być taki ważny.

tynka123 ja teraz mam bóle z racji rozciągania się więzadeł i macicy. Ale jak się zerwe albo szybko coś zrobię to też mocno zakłuje więc myślę ze nie masz się co zamartwiać tylko zwolnić tempo :D

ada,- wieki Cie nie było, wydaje mi się, że w 2 tygodnie kiedy malec urośnie ze 2-3cm to chyba aż tak dużej różnocy w wyniku nie będzie. Ponoc im póżniej tym zanika więc jak będzie nisko to chyba powinno być dobrze.

minisia różnica polega na tym czy mówimy o ciąży czy o płodzie. Płod ma m.w. dwa tyg mniej jak trwa ciąza. Ale widze ze jagódka wyjaśniła.

U mnie objawowo mdłości, ból krzyża, prawdoporobniw zgada, zmęczenie, uczucie jak balon zamiast brzucha.

Witam nowe mamusie

Jutro wizyta na 16 :) Tylko rano do pracy i od razu do szpitala

aNilewe poprostu jagodka nie zrozumiala mnie ja napisalam ze inny tydz wychodzi z moich obliczen a inny wyszedl poloznej a nie ze tydz ma 5 dni...wedlug niej jutro juz 15tydz weslug suwaczka od czwartki stad ta roznica 2 dni ..
W kazdym razie wyjasnione tyg ciazy I plodu;)

Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte I reszte mam ktore w tym tyg maja wizyty!

mam juz kilka wiad na pw w sprawie watku poczekam kilka dni I wysle liste do moderatora :)

Witam

Milczalam bo w mala depresje wpadlam:( ale juz sie ogarnelam i stwierdzilam ze na szybko szukam jutro lekarza i ide zeby jeszcze raz zmierzyl NT i zobaczyl czy jest kosc nosowa itd....bo do poniedzialku to ja niewytrzymie;/

Sokoja przeziebienie niema wplywy na wynik NT

Ada kochana przez ostatnie dni tylko czytalam fora i artykuly o NT ;/ a wiec mierzy sie je do 13 t 6d i jak dziecko niema wiecej niz 85mm,pozniej NT zanika i niemozna zmierzyc... Tyle ja wycztylam... i ciagle te opinie sie potwierdzaly...

Dziewczyny widze ze bardzo mecza Was klucia, bole brzucha mam nadzieje ze szybko wam to minie! Dbajcie o siebie!

reklama
Do góry