reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Rozumiem kochana.
To jest tak:
Jestem w 15 tygodniu ciąży.
(14 tygodni i 1 dzień)
Miesiąc czwarty, trymestr drugi.
Tak położna mi mówiła, a w Polsce badania USG też tak pokazało.
Wiec suwaczek pokazuje też właściwie. :*

Jak sie czujesz kochana?

Dokładnie. Skończyłaś 14 tydzień, czyli jesteś w 15.

reklama
hej dziewczyny, ale sie dzialo na forum widze...mam nadzieje ze dziewczyny juz pogodzone...
ja juz na mazowszu :) dobrze znioslam dluga droge.ale chce mi sie spac...a jak pomysle ze od jutra do pracy to chce mi sie rzygac :(

dziewczynki trzymam za was kciuki za te z mdlosciami, bolami, gorszymi wynikami :) bedzie dobze,musi byc :D

ale mi tez tak macie powtarzac hehe bo sie stresuje codziennie

a ja mam wizyte w srode :) nie moge sie doczekac ale tez i sie boje :(

Cześć. Nadrobilam cały weekend na wątku.

W skrócie:
..karmienie, bywalo ciężko, brodawek nie hartowalam, bepanthen polecam.
.. Poduszkę mam motherhood rogala, również polecam
.. Zwolnienie, jesteśmy w szczególnym stanie i trzeba sie oszczędzać. Każda inaczej znosi ciążę, każda ciąża u tej samej babki jest inna
.. Szyjka, jaki to jest ból skracania? Bo ja nie wiem a często mnie boli dół brzucha ;?
.. Nie mogę już leżeć na brzuchu bo czuję wtedy macicę i bulgotki. Dziecku sie to nie podoba.
.. Ja też chce sie dopisać do wątku zamkniętego
..też mam nadzieję że dziewczyny pogodzone, niemiłą atmosferę taką dyskusja.wprowadza.

Dzięki dziewczyny za rady i trzymanie kciuków.. chyba pogadam z szefem w środę. nie będę go męczyć po długim weekendzie. mnie nic w pracy nie chroni, bo mam teraz umowę śmieciową. teraz niedługo się kończy i chciałam w ogóle zagadać do szefa czy da mi umowę o pracę czy nie. wiem że może. chciałam teraz zagadać jeszcze nie będąc w ciąży. Problem mam taki, że mój szef taki nieodgadniony jest. Przemiły człowiek, ale powie, że to nie od niego zależy, że od prezesa, co jest nie do końca prawdą itd.... itd. martwic się nie będę.. ale jakoś nie wiem po prostu jak zagadać. cześć szefie! zatrudni mnie Pan?

Dokładnie. Skończyłaś 14 tydzień, czyli jesteś w 15.
moj suwaczek pokazuje 14 tydz I 4 dzien ale wedlug poloznej jutro zaczynam 15tydz jak w kazdy wtorek to bedzie znaczylo ze jestem od jutra w 16tym??
Mialam wizyte zglosic w 16 tym wiec czekalam do nast tyg ale teraz juz nie wiem co robic..poza tym moja aplikacja w tel tez liczy tyg I wg niej jestem rowniez w 14tym..

Blue dziekuje poki co dobrze :)

moj suwaczek pokazuje 14 tydz I 4 dzien ale wedlug poloznej jutro zaczynam 15tydz jak w kazdy wtorek to bedzie znaczylo ze jestem od jutra w 16tym??
Mialam wizyte zglosic w 16 tym wiec czekalam do nast tyg ale teraz juz nie wiem co robic..poza tym moja aplikacja w tel tez liczy tyg I wg niej jestem rowniez w 14tym..

Blue dziekuje poki co dobrze :)

Moment, a od kiedy tydzień ma 5 dni? Bo zawsze mi się wydawało, że 7:szok::-)
14 i 4 to piętnasty tydzień, jak na suwaku będzie 15 to znaczy, że już go skończyłaś i zaczynasz 16-ty

Moment, a od kiedy tydzień ma 5 dni? Bo zawsze mi się wydawało, że 7:szok::-)
14 i 4 to piętnasty tydzień, jak na suwaku będzie 15 to znaczy, że już go skończyłaś i zaczynasz 16-ty
Chodzi o to ze polozna wyliczyla mi wg ost miesiaczki ze zawsze o kilka dni koncze tydz ciazy szybciej niz na suwaczku ..ale wedlug suwaczkow online kiedy wpisuje date ost miesiaczki wychodzi jak wlasnie widac ponizej...w kazdym razie w karcie mam ze w kazdy wtorek zaczynam nowy tydz...jest poprostu roznica miedzy tym co polozns ustalila a suwaczkiem a nie ze tydz ma.5 dni..mam nadzieje ze rozumiesz co mam na.mysli...

reklama
Do góry