reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

ja też zauważyłam, że szybciej się męczę i po pracy nie mam już sił na nic tylko na sen :)
pewnie pogoda się też do tego przyczynia.

reklama
kasia a kiedy miałaś wizytę? z tego co widzę jesteś +/- w tym dniu co ja i w zasadzie z tego co mówiły dziewczyny to powinno już być serduszko.
a Ty widziałaś/słyszalaś u swojego przecinka?? :-)

Widziałam przecinka na usg i na zdjęciu :) Słyszeć jeszcze nie słyszałam bo wg ginekologa to był 4ty tydzień więc ( chyba ) jeszcze za wcześnie.
W sumie to nie dopytywałam czy mogę go usłyszeć bo nawet nie wiedziałam, że mogę :D
A wizytę miałam w zeszły czwartek tj. 31.10.

Co do mojego porodu to też śmiesznie wyszło bo termin mam przełom czerwca i lipca a w karcie ciąży mam 1 lipca, a śmiesznie dlatego bo 1 lipca mąż ma urodziny a 4 lipca mamy pierwszą rocznicę ślubu - więc jak to się mówi będzie kombo impreza :D

Ostatnią miesiączkę miałam 23 września :)

Z tym zmęczeniem to u mnie też daje się we znaki. Ostatnio chciałam obejrzeć wieczorem Fakty, to przespałam i Fakty i Wiadomości. A potem poszłam normalnie spać o 22 i spałam jak zabita do 6.30.
A powiedzcie dziewczyny, macie może bóle w dole brzucha? Ja od czasu do czasu, ( jak np. przeciągnę się w łóżku ziewając) to mam takie ukłucie jakby w prawym jajniku i potem spokój.
Z podekscytowania zapomniałam o to zapytać ginekologa, mam nadzieję, że to nic groźnego. Plamień ani krwawienia nie mam więc póki co nie myślę o tym.

Czy wśród Was jest może jakiś alergik? Jak radzicie sobie z alergią? Ja jestem atopowcem i konkretnie mi się daje AZS we znaki. Dr powiedział, że mogę zapomnieć o wszystkich lekach na AZS w czasie ciąży i jadę na calciumie. Lekko nie jest ale nikt nie mówił, że będzie :D

PS: Bardzo dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie :)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie na wątku :-)
bete robiłam bo złapałam jakiegos wirusa i mam mocny kaszel. Teraz wim, że narazie niewiele mogę zażyć. Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie :baffled:

i dołączam do tych zmęczonych i bez energi

hehe Ja dzis tez bez sił a tu w pracy do 20:no::no: echh. arabelka na kaszel syrop z cebuli i czosnku zalane miodem :-) powinno Ci przejść. KasiaSierpień mnie tez pobolewa dół brzucha:tak: podobno to wiazadła macicy sie rozciągaja i dlatego:tak: i to normalne na poczatku ciąży:tak: W piatek bede u gin to wiecej ja podpytam co i jak;-)

malutka. przykro mi bardzo, ale mi to wygląda na ciążę biochemiczną. Doszło do zapłodnienia, beta poszła w górę ale przyszedł okres i wszystko się skończyło. Tak się dzieje często i przypuszczam, że wiele z nas już miało taką sytuację, ale że wtedy nie starałyśmy się o ciążę to nawet jej nie podejrzewałyśmy. Jest to coś naturalnego i napewno bardzo przykrego dla kogoś kto wyliczał każdy jeden dzień do testu. ściskam Cie mocno i jeśli jest jakiś maleńki cień nadzieji to trzymam mocno kciuki.

blueberrry narobilas smaka na ruskie ;/ ale nie wiem czy wieczorem będzie mi się chciało lepić.

KasiaSierpien witam i gratuluje, bóle tego typu są czymś natularnym, więzadła i cała macica się rozciąga i tak będzie nam "dokuczac" jakiś czas

arabelka gratuluje, super, że jest nas więcej, ładny wynik bety, mój 11dpo był 23, zdrówka życzę, kiedyś czytałam, że są nawet specjalne leki typu "ferwex" dla ciężarnych, ale osobiście polegałabym też na domowym syropiku

U mnie dziś plucha, leje od rana i w zasadzie to mam wolne, tylko 2 godzinki szkolenie w pracy, mam nadzieję, że nikt nie widział jak ciągle ziewam :D

witajcie nowe lipcoweczki:)

klucie w dole brzucha to normalne :) moze pokluwac jajnik mnie np lewy i jak np chce wysiusia wsystko i sie zepne to tez kluje i czasem mnie pobolewa jak na @ to normalne take sie nie martwcie;)
ja o 12.30 usypialam malego i oczywiscie zasnelam wczesniej niz on i zaliczylam godzinna drzemke jak i wczoraj:)

Każda z nas będzie spokojniejsza jak sama usłyszy od gina, że te bóle są normalne.
Oczywiście trzeba na nie zwracać uwagę, bo jeśli będą innego typu albo bardzo silne i nieustępujące to lepiej się wybrać do lekarza,
Mój powiedział, że mogę nospe łykać a jak nie są tak uciążliwe to nie muszę. Więc nie łykam nic, nawet jak mnie dość boli bo chcę osobiście mieć nad tym kontrolę.

Nikogo nie chcę straszyć, ale we wrześniu kiedy moja ciąża dobiegła końca ustały mi mdłości, bóle, piersi już nie bolały. Wtedy mój mąż mówił; ciesz się, że Cie to omija. Teraz wiem, że ciąża przestała się rozwijać, dlatego teraz się cieszę bardzo z każdego ukłucia i uczucia mdłościa :) Niech trwają :)

reklama
Do góry