reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej mamuśki:)
Mikołaj przyszedł do mnie o 7 rano i koniec spania:-(
Właśnie gdzie jesteś szmaragd?a bakalia?odezwijcie się dziewczyny!
Fionka fajnie napisałaś o tym cycowaniu:) Z pierwszym dzieckiem myślałam, że to jest naturalne i samo przyjdzie, więc nawet nie myślalam o karmieniu, a teraz widzę to zupełnie inaczej...

reklama
EWUSIA i ja juz dzis nie spie .Tak naprawde to nie spie juz od godz 5 ,teraz gdy poszlabym spac to dzieci wstaja ,wiec lipa z polozenia sie .

ANILEWE wspolczuje tego bolu, a moze wolne od pracy zawodowej sobie zrob ?? Jak teraz te bolesci ?

MALGORZATKO jak sie czujesz??????jak brzuszek ??????

LA LUNA ze tez u Ciebie te plamienia jeszcze sie pojawiaja ? 3 mam mocno kciuki, a moze plamienia sa jak bardziej pochodzisz?????/ .

POLA ja sie dzis czujesz????//

Dziewczyny ja wam powiem ze w kazdej ciazy tez mnie cos kulo i ciaglo, w tej naprawde bardzo dobrze jesli chodzii brzuch to super sie czuje,dokuczaja mi wzdecia ,ale jak sie wypierdze to przechodzi ,Znacie moze sposob na zaparcia i wzdecia ???
Zaparcia to ta woda z miodem prawda?/ a na wzdecia espumisan???czy znacie jeszcze jakies inne metody.

To ze nas ciagnie to rzecz normalna bo wszystko sie rozciaga,ja to wiem ale tez dostaje do glowy jak zabardzo boli.

Jesli chodzi i przytulaski to wlasnie ja mialam zabronione na poczatku,teraz nie wiem co na to lekarz czy mozna czy nie ,ale ja sie wlasnieboje plamien ibolipo przytulaskach wiec jak narazie sie powstrzymujemy :-).

My od wczoraj u dziadkow,mysleze niespodzianka,przyjechanie do nas niespodziewanie i na tak dlugo sie udala :-).Dzis kolo 18/19 wracamy do domu.

MILEJ NIEDZIELI

Dorota, dziś poniedziałek :)

Brzuch ok, uspokoił sie po nospie, mezowi powiedziałam, że przytulaski tylko w wersji mocno soft :)

dziewczyny, które mają już za sobą odpieluchowanie starszych dzieci: moja Ola zażyczyła sobie dziś założenie majtek a nie pieluchy...bilans w ciągu trochę ponad pół godziny: zasikana podłoga, łóżko, znów podłoga.... już mi się majtki kończą, a nie minęła godzina.... macie jakieś rady?
o, kolejne siuśki w majtki, pieluchy nie chce...

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane.
Z pewnością Was nie nadrobie.
Z góry przepraszam.
Aby Was nadrobić, potrzebowałabym wszystkie Wasze posty umieścić na papierze książkowym, bo wtedy łatwiej by mi sie czytało, ale takiej mozliwosci nie mam :(

Z góry Was serdecznie pozdrawiam!
I witam sie po tak długim czasie.

U nas wszystko dobrze. Dzidzia rozwija sie jak najbardziej prawidłowo.
Teraz czekamy na 6.02, na badania usg tutaj.

Ale ten czas leci kochane.
Jeszcze nie dawno byłam w 10 tc a dziś juz jestem w 15tc i 1d.

No a co u Was tak w skrócie?
Jak sie wszystkie czuja?
Która z Was ma/miała smaki na cos co by w życiu nie zjadła? :)

Pozdrawiamy i ściskamy Was!! :*

Dorota, dziś poniedziałek :)

Brzuch ok, uspokoił sie po nospie, mezowi powiedziałam, że przytulaski tylko w wersji mocno soft :)

dziewczyny, które mają już za sobą odpieluchowanie starszych dzieci: moja Ola zażyczyła sobie dziś założenie majtek a nie pieluchy...bilans w ciągu trochę ponad pół godziny: zasikana podłoga, łóżko, znów podłoga.... już mi się majtki kończą, a nie minęła godzina.... macie jakieś rady?
o, kolejne siuśki w majtki, pieluchy nie chce...

Rady. kupić więcej majtek i najlepiej poczekać aż się zrobi ciepło. Dobrze, że Ci przeszło

Witajcie kochane.
Z pewnością Was nie nadrobie.
Z góry przepraszam.
Aby Was nadrobić, potrzebowałabym wszystkie Wasze posty umieścić na papierze książkowym, bo wtedy łatwiej by mi sie czytało, ale takiej mozliwosci nie mam :(

Z góry Was serdecznie pozdrawiam!
I witam sie po tak długim czasie.

U nas wszystko dobrze. Dzidzia rozwija sie jak najbardziej prawidłowo.
Teraz czekamy na 6.02, na badania usg tutaj.

Ale ten czas leci kochane.
Jeszcze nie dawno byłam w 10 tc a dziś juz jestem w 15tc i 1d.

No a co u Was tak w skrócie?
Jak sie wszystkie czuja?
Która z Was ma/miała smaki na cos co by w życiu nie zjadła? :)

Pozdrawiamy i ściskamy Was!! :*
No nareszcie, martwiłyśmy się o Ciebie!!!

Małgorzata,jak się czujesz?

ja również uważam jak jagodka,już pisałam na temat fotelika.Dodatkowo rodzice często są bez kurtek a dziecko owinięte jak na mróz i krzyczy,totalna głupota.

jak samopoczucie dziewczynki?w tym tygodniu dużo z nas ma prenatalne,ja w piątek

fionka widzę też nie śpisz po nocach,u mnie to już nagminne...

co się dzieje ze szmaragd?

Ja w środę.

zaraz chyba zamówię z 20-to pack... założyłam pieluchę, na 5 zsiusiań w ciągu godziny poczuła dwa razy, w czym raz, jak jej się zapytałam, gdzie siuśki poszły.... chyba za wcześnie jeszcze....

Witam poniedziałkowo :) Ale się dzisiaj wyspałam! To moja pierwsza noc tak smakowicie przespana od początku ciąży. Pomijając jedną przerwę na siusiu ;)

Chciałam zapytać czy są na forum mamusie planujące wychowywać (lub już posiadające) dzieci dwu lub wielojęzyczne? Może mogłybyście mi polecić jakieś dobre lektury na ten temat? Mam bardzo dużo wolnego czasu i chciałabym zacząć już się dowiadywać.

Z góry dziękuję i przesyłam mnóstwo pozytywnej energii na dzisiejszy dzień :)

MALGORZATKA fakt dzis poniedzialek ,a ja czuje jakby byla niedziela hihihihih.

W odpieluchowywaniu tez polecam wiecej majtek i cierpliwosc.Nie wiem czy za wczesnie,moj alan w tymwieku jak Twoja Ola to juz w dzien chodzil w majteczkach ipieluchy byly tylko na noc .Zas oliwka w ttym czasiedopiero tez zaczynala nauke:-).
Mysle ze albo teraz cierpliwosc i dalej nauka lub przelozyc to na cieplejszy czas

BLUBERY witaj :-).

Oj to ja sie dzis gorzej czuje,brzuch rano pobolewal,ogolnie jest mi bardzo niedobrze,wymioty wrocily zas ze zdwojona sila :-(,glowa boli,ech strasznie zle sie czuje :-(

witam
malgorzatkar-polecam kupic protektor na lozeczko i twoje lozko tez bo jak wiadomo dzieci najczesciej spia z nami:-)no i cierpliwosci,cierpliwosci.....
faraway-moja Basia wychowuje sie w rodzinie trzy jezycznej ale to ze wzgledu na to ,ze ja mowie po polsku m po portugalsku a miedzy saba i na zewnatrz mowimy po hiszpansku ,mala rozumie wszystkie trzy jezyki ale mowi po hiszpansku......ja jesli nie jestem pewna ,ze powiem jakies zdanie poprwnie po hiszpansku wole to jej powiedziec po polsku jestem zdania ,ze lepiej od poczatku nauczyc dziecko poprawnej mowy niz zeby nabralo zlych nawykow,ktore pozniej ciezko wyeliminowac,a u ciebie jak ma byc jestescie z m jednojezyczni i chcecie wprowadzic dodatkowy jezyk czy juz mowicie w roznych

reklama
U nas będzie podobnie jak u Was, tylko inne języki. Ja po polsku, mąż po turecku, a między sobą rozmawiamy po angielsku. Priorytetem są nasze języki ojczyste, a angielski będziemy traktować jako ewentualny "efekt uboczny". Właśnie zastanawiam się, jak mieszkając za granicą wzmacniać znajomość polskiego. Czy Basia rozmawia z kimś jeszcze oprócz Ciebie po polsku (tzn. macie kontakt z polskimi znajomymi/dziećmi w Hiszpanii??

Do góry