reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Wszystkie dziewczynki plamiace i z bolacymi brzuchami, oszczedzajcie sie, rozpieszczajcie i nie przemeczajcie :-)
Nowym mamom lipcowym - witajcie i piszcie!

Laleczko, powiem Ci, ze po tej 10-letniej przerwie, czuje sie, jakbym miala miec pierwsze dziecko. Jednak problemy szkolniakow to zupelnie inny swiat niz ten niemowlakow i malych dzieci. I do tego to, jak wyglada teraz prowadzenie ciazy - toz to kosmos w porownaniu z tym, co bylo 10 lat temu. Nie wiem, czy bede sie bardziej stresowac-pewnie nie, bo juz za stara jestem i jakos spokojnie do wszystkiego podchodze :-) damy rade :-). Czy Twoja cora tez tak sie ekscytuje jak moje chlopaki? Nie ma w domu innego tematu teraz..

Kum, boskie butki - pochwal sie jakie Ci wyszly, jak juz zrobisz. I od rszu napisze, ze podziwiam mamy szydelkujace i robiace na drutach. Dla mnie to czarna magia.
hehe bardzo sie cieszy bo nastawialam ja ze bedzie sama , bo lekarze nie dawali mi szans na naturalne zajscie w ciaze z jednym jajowodem a tu buum po paru latach. Troszke jest zawiedziona ze bedzie brat a nie siostra bo jak to ona mówi ze chłopcy sa niegrzeczni i bedzie mu musiała dawac klapsy :-D heh moze nie bedzie takim zbojem maluszek :-D jakim była moja córa heheh
Kum butki słodkie poprosze o jedna pare :-)

reklama
Laleczka, super, ze sie udalo Ci zajsc :-) powiedz Nicoli, ze moj chlopaki sa najgrzeczniejsi w klasie :-) moi tez nie chca brata, bo bedzie im zabawki zabieral hehe

Myślałam,że będę rzadko pisać.... a jednak jakoś tak ciągnie....
Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:-)

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:-)
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:-)

Dobry wieczór dziewczyny :)
Mogę spytac o co chodzi z tym wątkiem zamkniętym ? bo jakoś czytam i nie moge się doczytac.
jagódka narobiłaś mi smaku :) Ja mam dziś gości więc zrobiłam sałatke gyros którą ktoś mi ostatnio polecał :)
magdalenka Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze , na pewno będzie ;) Trzymaj się odpoczywaj ile możesz i będzie dobrze ;)
fionka witam :) I życzę powodzenia :)

Dziewczyny dajcie spokój atmosfera na forum musi być dla każdego fajna , żeby każda z nas czuła się tu dobrze ;)

Mam dziś wyjątkowy apetyt od rana wcinam :) Niedługo dojadą goście na weekend więc cały dzien spędziłam w kuchni , m pomagał w sprzątaniu. Teraz jestem wykończona a tu jeszcze trzeba dotrzymać towarzystwa gością :)

i ja dziś gyrosa robiłam:)

Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:-)

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:-)
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:-)
u mnie to samo,zaczynam z plusem,a dokładnie z wagą jaką KOŃCZYŁAM 2 ciążę:(

Kum-butki piękne,również poproszę:)

Witam nową mamę i gatuluję!

Kum, zakochałam sie w tych bucikach! Tez chce takie zrobic! Czy masz jakaś instrukcje? Kiedys umiałam robic na drutach wiec moze i szydelkowac sie nauczę :)

Dzis sie mojemu malenstwu zachciało pierogów :) pojechaliśmy wiec do ulubionej knajpy i znow zamówiłam dwie porcje :)
Na mięso w ogóle nie mam ochoty! W pierwszej ciąży tez mnie odrzucalo od miesa i urodziłam Córeczkę. Teraz niby ma byc synek ale biorąc pod uwagę moje bardzo podobne do poprzedniej ciąży objawy zaczynam sie zastanawiać czy to nie pomyłka :)

Sokoja super wiadomosc dla naszych mamus :)
Kum butki cudne ja rowniez chetnie zamowie

Witam nowe mamusie:)

A ja dzis choinke rozebralam I zlozylam nowa polke w to miejsce. .poza tym stoi juz moja wymarzona szafa ktora moj zlozyl z jego tata dzis popoludniu..nasza stara byla za ciasna dla nas a co dopiero jak maluszek sie pojawi :)
Na jutro zaprosilam znow rodzicow mojego na kolacje w podziekowaniu pomoc przy szafie:tak:

Zastanawiam się czy któraś z Was poza brzuszkiem ma już dodatkowe kilogramy?:biggrin2:

Od tyg nie towarzyszą mi kosmiczne nudności i migreny, ba ..mogę nawet jeść słodkości. Obawiam się o wagę, bo do końca jeszcze daleko...Do tej pory troche na minusie ale cos czuję że teraz pójdzie z górki:biggrin2:
A raczej w górę...
Poprzednio zakończyłam z wynikiem +17a teraz startowo mam +10 i jakoś czarno to widzę:biggrin2:

Niestety ja mam dodatkowe kg i jestem z tego powodu załamana:-( Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Zanim dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, zaczęłam dietkę i nawet ładnie mi szło, ale co z tego...

dziewczyny ja też zaczynam z +10 niestety. Jestem jednak dobrej myśli na zasadzie że jak się zbilansuje dobrze dietę- w sensie specjalnie dla kobiety ciężarnej i nie będzie się opychać niezdrowo to nie będzie tak źle.. od 2 dni mnie strasznie suszy. Pocieszające jest jednak to, że po wypiciu ponad litra wody ćmienie głowy przeszło :D
Hum buciki są świetne :D

Witam wszystkie mamusie :)

Kum świetna sprawa z butkami :-) I ja poproszę o takie :tak: No i posypały się dziewczynie zamówienia :-D

Poszliśmy dziś z młodym do kościoła i muszę powiedzieć, że tak grzecznego go jeszcze nie widziałam - chyba przez to, że w żłóbek był zapatrzony :-D po powrocie grzecznie zjadł kolację i o 19 sam chciał już iść spać :szok: usnął po 5 minutach :szok:

szukam filmu na wieczór i nic ciekawego w tv nie ma :-( pewnie trzeba będzie coś fajnego ściągnąć i to koniecznie śmiesznego, bo mam takie wahania nastrojów, że z byle powodu bym płakała :-(

a co do wózków to polecam zwrócić jeszcze uwagę na regulowaną rączkę ( to dla dziewczyn tych niższych istotna uwaga :-) )

reklama
Dziewczyny zgrzeszylam ze nie bylo czasu na kolacje tzn gotowanie jej to zamowilam za namowa dzieci I zjadlam calutka pizze 10":zawstydzona/y:
A zaraz szykuje sie pod prysznic ze swiecami..polecam kapiel ze swiecami mega relax tylko ze my aktualnie mamy kran zepsuty I o kapieli w wannie moge pomarzyc:wściekła/y:

Co do kg na plus tez zaszlam w ciaze z +7 takze po lipcu zalozymy grupe wzajemnego wsparcia I kg poleca w dol jak liscie z drzew na jesien:laugh2:

Do góry