reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

My wróciliśmy z imprezki po 2 w nocy, także zanim się położyliśmy to 3 była. Spałam do 12, mąż zrobił jajeczniczkę na boczku na śniadanko i tak sobie dziś siedzimy cały dzień, bo szaro i brzydko.
Dla nas 2013 był super także oby 2014 był nie gorszy.
Teraz to już prawdziwe odliczanie bo lipca. Mamy już styczeń i teraz będzie zaraz poniżej 6 miesięcy dla nas z początku albo 7 dla końcówki miesiąca. Takie to ekscytuające. :))

reklama
hej dziewczyny,
Szczęśliwego Nowego Roku Wam życzę :-D
do nas przyszli znajomi i udało mi się wytrzymać do 3.30, jeszcze musiałam ich odwieźć do domu bo kolega ma kontuzję nogi, tak to pewnie padłabym wcześniej.
Też dziś rano obudziłam się z bólem głowy jak na kacu i w ogóle jestem jakaś do niczgo dziś, o 17 wstałam z łóżka:-)

La luna oszczedzaj sie kochana! Trzymam kciuki za was!

Oj widze ze wszystkie mialysmy sylwestra udanego I mimo ze ja padlam przed polnoca to I tak byl udany bo spedzony z najblizszymi ale za rok bedzie bal obiecalam sobie :)

Co do kobiety z reportazu szkoda slow naprawde. .nie wiadomo czy plakac czy sie cieszyc ze jednej rabnietej mniej!

Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Oby nam ta pierwsza połowa minęła bezboleśnie i migiem że tak powiem ;) a druga niech obfituje w same szczęśliwe chwile :)

Impreza była u nas, siostra przyjechała z mezem i córką także posiedzielismy do po 3. Też wstałam po 10 jak na kacu. Koło 14 udało mi sie drzemnac i jakoś sie trzymam.

La luna wierzę że to NT nic nie znaczy, a ty leż plackiem bo krwawienie to nie przelewki.A z łożyskiem wszystko dobrze?

Kobieta z reportażach - brak słów :/

Ostatnia edycja:
LaLuna 3maj sie! Uwazaj na siebie! Lez i wypoczywaj!

Moj Sylwester byl kiepski. Od 20 do 22 spalam, pozniej ogladalam sylwester z polsatem, wygladalam jak zombie i meczyl mnie jakis wirus. Dzis juz troche lepiej. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez antybiotyku, bo sie pochlastam. O polnocy ogladalam fajwerki z okna (mamy widok na fajerwerki ze starowki wiec bardzo milo) wypilam picollo, obejrzalam rodzinke.pl i poszlam spac. Szkoda, ze i ja i M sie pochorowalismy, bo moglibysmy kogos zaprosic...

Swoja droga, jakie mialyscie objawy przy zapaleniu zatok?

Makota89 ja jak mialam zapalenie zatok to kazdy krok czulam a o nachylaniu sie mowy nie bylo...bralam ibuprom zatoki I smarowalam sie amolem ale w ciazy nie bylam wtedy.

LaLuna 3maj sie! Uwazaj na siebie! Lez i wypoczywaj!

Moj Sylwester byl kiepski. Od 20 do 22 spalam, pozniej ogladalam sylwester z polsatem, wygladalam jak zombie i meczyl mnie jakis wirus. Dzis juz troche lepiej. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez antybiotyku, bo sie pochlastam. O polnocy ogladalam fajwerki z okna (mamy widok na fajerwerki ze starowki wiec bardzo milo) wypilam picollo, obejrzalam rodzinke.pl i poszlam spac. Szkoda, ze i ja i M sie pochorowalismy, bo moglibysmy kogos zaprosic...

Swoja droga, jakie mialyscie objawy przy zapaleniu zatok?

U mnie standardowo gorączka, ropny katar - zielony, żółty, zapchany nos, ból głowy, trudności z wydmuchaniem nosa. To tak w skrócie, niestety kilka razy w roku choruję na zatoki.
W ciąży możesz sobie kupić SINUPRET i brać nawet 3-4 tabletki dziennie, po kilku dniach powinien zacząć schodzić po tym katar, robić się rzadszy. Ibupromu i innych leków z dopiskiem "zatoki" w ciąży nie wolno, bo w większości są z pseudoefedryną. Można brać też paracetamol, woda morska do nosa, aby rozrzedzić katar i nawilżyć śluzówkę, inhalacje z soi fizjologicznej.

reklama
Dzieki dziewczyny.
mam katar wodnisty. Boli mnie glowa, ale pewnie od wydmichiwania nosa i od oslabienia. Mam aerozol *spam* katar. Bylam u lekarza, ale kazala mi robic inhalacje, plukac nos i brac apap i czytac ulotki, bo ona to w sumie nie wie co ja moge a czego nie moge...

To moja 3 choroba w tej ciazy. Szczerze boje sie o zdrowie malucha...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry