reklama
U
użytkownik 902
Gość
Witam,
Nadrobilam od wczoraj w końcu. Wczoraj zalatany dzień, mąż musiał sprawy urzędowe pozalatwiac, a ja jako przewodnik zamiast gpsa robiłam.... Potem na wyprzedaże mnie za to wziął i kupil dwa biustonosze bo te co miałam już uwieraly mocno.... Dziś ma rundke po lekarzach, potem zakupy i impreza z sąsiadami. Szkoda tylko że ich córka sie rozchorowala, Ola by miała z kim sie pobawić....
Ninja najlpiej iść do szkoły rodzenia kolo 7 miesiąca i do tego szpitala, co chcesz rodzić. Ja chodziłam do IMIDu i mi sie podobało, opieka po porodzie też super, położne pomocne, ludzkie ( oprócz jednej, ale wyjątki są wszędzie ) , teraz też chce tam rodzić.
Ciuszki polecam kupować na wyprzedazach, ja kupuje głównie w smyku, teraz bluzeczki w h&m ( o dziwo dziecięce są dobrej jakości, nie szmaty jak dorosłe) . Bodziaki w smyku potrafilam upolowac po 5-6zl za sztukę, bluzeczki po 8-10 zł. Trzeba tylko poszukać po Oli mam sporo, co prawda część pozyczylam szwagierce, oddała mi, ale część zniszczone....w sumie to najładniejsze sobie zostawilam, resztę dokupie jak będzie chłopak, nie mam nic wózek mam, lozeczko też, może zmienię materacyk. Fotelik samochodowy nowy potrzebuje tez. Dla Oli kupowalam tak od po polowkowym, jak sie ujawniła z płcią. Z pepco nie podchodzą mi rzeczy. I moja Ola urodziła sie 58 cm więc kilka rzeczy na 56 wcale nie założyła
Co do płacenia poloznej, moim zdaniem to jej praca, żeby kobieta urodziła godnie i za to jej płacą, ja te pieniądze wolę odłożyć na szczepienia. Mi nikt dodatkowo nie płaci za bycie miłym dla klienta czy robienie rzeczy, które nie wliczaja sie do planu i które są niezauwazane a wymagają ode mnie dużo pracy, czasu....więc sorry, ale moim zdaniem to właśnie przez takie wynajmowanie położnych robi sie gorzej w szpitalach. Zaraz wróciły do czasów gdzie trzeba dac kopertę, żeby ktokolwiek do ciebie podszedł...
O to to!!! Społeczeństwo uczy służbę zdrowia takiego nastawienia, koperty są nadal mile widziane i od razu jakoś bardziej po ludzku do ciebie podchodzą.. Okropność, mam nadzieję, że w końcu to zaniknie. Ja sądzę, że skoro płacę ginowi za wizytę 120zł, chodzę regularnie od kilku lat, to już tyle na mnie zarobił, że naprawdę nie zrobi mi łaski jak zajrzy na porodówkę - tym bardziej, że zazwyczaj tam urzęduje, bo robi dużo cesarek;-) No i jest zastępcą ordynatora, więc jakby nie było to jego główne miejsce pracy. I on chyba myśli tak samo, bo nawet na patologię do mnie zaglądał i pytał jak się czuję
Zapomniałam o smyku - ubranka mają baaaardzo dobre! Tak jak mówi Małgorztkar na wyprzedażach można się tam obkupić. Klaudia ma trochę rzeczy od nich i wyglądają jak nienoszone. Jest jeszcze 5-10-15, ale tam już gorzej z jakością, widać ślady noszenia, zmechaciły mi się te rzeczy od nich.
graza06
Fanka BB :)
Ja mam wizyty po 150 zł za badania dałam 320 zł ale jak się chce mieć dziecko trzeba się liczyć z kosztami, może się na mnie zdenerwujecie ale to moja opinia. Przepraszam, jak którąś obraziłam
Angelika widzę że jesteś z mojego województwa przepraszam za bezpośredniość ale chodzisz do PF?
angelika2014
Wiesz co chodzę do ginekologa u siebie ale on ma dyżury w PF ale chyba go zmienię bo koleżanka ma znajomego lekarza i położna gdzie indziej.Angelika widzę że jesteś z mojego województwa przepraszam za bezpośredniość ale chodzisz do PF?
graza06
Kurcze dziewczyny, wczoraj miałam badania z usg i wszystko było w porządku a dzisiaj rano wstałam i miałam brązowe plamienie. Na razie w nic więcej się to nie przerodziło, ale nie wiem co robić. Może to normalne po badaniu?
Nie wiem ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem bo czeka nas kolejny dzień Świąt.
Wiesz co chodzę do ginekologa u siebie ale on ma dyżury w PF ale chyba go zmienię bo koleżanka ma znajomego lekarza i położna gdzie indziej.
Jeżeli jest taka opcja że znajomy lekarz i położna to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.
Dzien dobry dziewczyny.
Powiedzcie mi jak to jest z bialymi uplawami u was? po podobno z czasem w ciazy ma byc ich coraz wiecej a ja teraz u siebie obserwuje dziennie tak po troszke, bylo ich znacznie wiecej,
Tynka123 zaskoczyłaś mnie z tymi upławami ja na razie nie mam nic. 2 tygodnie temu było przez 2 dni ale bałam się że to grzybka złapałam. Te upławy o czymś konkretnym świadczą? Wydawało mi się że jak łapie infekcję to wtedy się pojawiają:/
Ja wybrałam szpital do którego mam 42 km około 25min drogą ekspresową. Najbliższy szpital mam 15km od domku ale po pobycie tam stwierdzam że to patologia trafiasz do szpitala od razu na dzień dobry pytają do którego lekarza chodzisz i tak rozdzielają pacjentki po salach. Byłam tam z zapaleniem przydatków, którego nie miałam:/ Mój lekarz był w szpitalu ale całe dni operował dopiero po tygodniu na dyżurze się pojawił. A tak podawano mi bardzo silne antybiotyki, które mi nie pomagały, ból był nadal.
Z mężulkiem rozpatrujemy różne scenariusze:
Najbardziej się boję że urodzę w drodze do szpitala albo że znów zaczną remont ekspresówki, w tym roku była tragedia z przejazdem, światła, mega korki. Już rozpracowujemy alternatywy objazdów. Albo że nam zamkną odział na dezynfekcję, moja koleżanka tak miała:/
Zakupów na razie nie robię. chociaż ostatnio w Vero Modzie były bodziaki za 5zł chciałam wziąć od razu 4 ale mąż się nie zgodził. Po poronieniu miałam parę ciuszków ciążowych, których nie zdążyłam ubrać. Za każdym razem jak otwierałam szafę to o tym myślałam. Nie potrzebuję się dołować. Myślę pozytywnie, ciuszki kupię pod koniec ciąży. Jedynie co to powoli rozglądamy się za wózkiem.
angelika2014
Ja mam tez do szpitala 50 km niby autostradę nową zrobili ale dwa razy śniło mi się że urodziłam w aucie wiem ze to bezsensowne bo rzadko pierwszy poród jest taki krótki ale he śmieszne to było a tak w ogóle złapałam dzisiaj strasznego doła i beczałam przez dwie godziny cóż chyba taki urok....a ginekologa raczej zmienię.
witam
dziewczyny serdeczne dzieki za slowa otuchy,na badaniu wyszlo ,ze byl to 13t5d czyli jeszcze w normie czasowej,wyniki krwi maja byc do 10tego jesli wyjda zle to szpital do mnie zadzwoni wczesniejteraz jak dzwoni telefon to sie denerwuje czy to przypadkiem nie szpital.......wiem,ze wynik badania to jeszcze nie wyrok ale jednak nie moge przestac sie martwic:-(
dziewczyny serdeczne dzieki za slowa otuchy,na badaniu wyszlo ,ze byl to 13t5d czyli jeszcze w normie czasowej,wyniki krwi maja byc do 10tego jesli wyjda zle to szpital do mnie zadzwoni wczesniejteraz jak dzwoni telefon to sie denerwuje czy to przypadkiem nie szpital.......wiem,ze wynik badania to jeszcze nie wyrok ale jednak nie moge przestac sie martwic:-(
minisia dziękuje puki co z męzem jakos sie ukałada mam nadzieje ze jakos to będzie
graza06 nie, białe upławy to naturalny zdrowy objaw niektóre kobietki podobno pod koniec ciąży nawet musza nosic podpaski bo tak sie leje ale jego brak tez jest chyba naturalny ? tylko ja sie zmartwilam bo u mnie byl dosc obfity a teraz zaczal zanikac. Ja mialam grzybka i bralam antybiotyk dopochwowy ale wtedy mialam zolte uplawy i bardzo mnie swędziało. Lekarz mowił ze grzybki lubia sie w ciazy pojawiac.
Dziewczyny ja za wizyte rowniez płacę 100zł a za badania 230 ;/ jak chodzilam do innego lekarza to placilam nawet 200 za zwykla wizyte.
A jak wylądowałam na poczatku ciazy w szpitalu z lekkimi plamami, a pielegniarka uslyszala ze jestem po poronieniu to wyszeptała mojej tesciowej ze lepiej mnie z tad zabrac i zawiesc do kliniki prywatnej w katowicach. No to mowi wszystko samo za siebie, w zwyklym szpitalu mi nie pomoga bo nie dostaną pieniążkow do kieszeni :/
Na szczęście wybrałam inny szpital do rodzenia,co prawda jest około 50km od miejsca zamieszkania ale moja mama pracuje w nim lata więc mysle ze porządnie się mną zajmą
graza06 nie, białe upławy to naturalny zdrowy objaw niektóre kobietki podobno pod koniec ciąży nawet musza nosic podpaski bo tak sie leje ale jego brak tez jest chyba naturalny ? tylko ja sie zmartwilam bo u mnie byl dosc obfity a teraz zaczal zanikac. Ja mialam grzybka i bralam antybiotyk dopochwowy ale wtedy mialam zolte uplawy i bardzo mnie swędziało. Lekarz mowił ze grzybki lubia sie w ciazy pojawiac.
Dziewczyny ja za wizyte rowniez płacę 100zł a za badania 230 ;/ jak chodzilam do innego lekarza to placilam nawet 200 za zwykla wizyte.
A jak wylądowałam na poczatku ciazy w szpitalu z lekkimi plamami, a pielegniarka uslyszala ze jestem po poronieniu to wyszeptała mojej tesciowej ze lepiej mnie z tad zabrac i zawiesc do kliniki prywatnej w katowicach. No to mowi wszystko samo za siebie, w zwyklym szpitalu mi nie pomoga bo nie dostaną pieniążkow do kieszeni :/
Na szczęście wybrałam inny szpital do rodzenia,co prawda jest około 50km od miejsca zamieszkania ale moja mama pracuje w nim lata więc mysle ze porządnie się mną zajmą
reklama
haust
Witajcie
la luna trzymam kciuki za pomyślne wieści
dla dziewczyn kupujących już ciuszki - w tesco obniżki i np. body 5-paki za 24-28 zł można już kupić! Ja nie kupuję, bo masę tego mam, ale jakość jest naprawdę ok - prawie wszystkie body i pajace mam właśnie z tesco
la luna trzymam kciuki za pomyślne wieści
dla dziewczyn kupujących już ciuszki - w tesco obniżki i np. body 5-paki za 24-28 zł można już kupić! Ja nie kupuję, bo masę tego mam, ale jakość jest naprawdę ok - prawie wszystkie body i pajace mam właśnie z tesco