reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Mataaam, nie mam tego problemu, a Ty powiedz o tych krwotokach swojemu lekarzowi na nastepnej wizycie.

Nie wiem, jak u mnie z waga, bo nie mam w domu. Dowiem sie w polowie stycznia na nastepnej wizycie.

krwotoki normalne są, mi się już też po woli zaczynają... jedz natkę pietruszki do wszystkiego do czego pasuje :p i wit C, żeby wzmocnić naczynka, ale lekarzowi też powiedz

mataaam Tobie z nosa leci, a mi z dziąseł. Przy każdym myciu zębów wyglądam jakbym dobrała się komuś do tętnicy i rozszarpała ją.

Mamamu tak gramy w planszowki, teraz właśnie szukam jakiś gier na więcej osób. niektóre są tylko do 4-5.. wymyśliłam na razie Gambit7, Jungle, doble. no i chciałam takie bardziej żywiołowe. bardzo lubię tabu, ale chłopak mojej siostry jest obcokrajowcem i nie mówi po polsku wiec muszę brać gry w którym język nie jest bardzo potrzebny

Moja waga najpierw spadła, były mdłości..i zero apetytut.. teraz wróciła do wagi początkowej..ale nie dlugo zacznę przybierać pewnie bo apetyt wrócił.. choć miewam straszną zgagę.

Ja też lubię gry, ale chyba sylwestra spędzę w domu na kanapie, mi wciąż jest nie dobrze i nie mam siły.

Czytam co piszecie o porodach i jestem trochę przerażona, większość z was miała cc i planuje kolejne. Jako położna proszę was zastanówcie się dla waszego dziecka i dla was najlepszy jest poród naturalny z dobrą położną bez nacięcia krocza. Uwierzcie mi, że większość z was jest w stanie dobrze urodzić. Nie szukajcie szpitali ze znajomymi lekarzami oni i tak nic nie mają do porodu, wpadną na sam koniec, dowalą wam kroplówkę naskurczową i tyle się przysłużą. Pracowałam na Starynkiewicza i zawsze prosiłam, że jak zacznę rodzić w pracy to wolę uciec i urodzić na centralnym, byle nie tam. Poczytajcie na Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie o szpitalach. Poczytajcie w necie o dobrych położnych, które potrafią wspierać, masować i chronić krocze. Przejechałam pół Polski oceniając szpitale położnicze, w fundacji rodzić po ludzku przez lata czytałam listy od kobiet po traumatycznych porodach i pracowałam z kobietami z traumą. Nie musi tak być. Ja wiem, że czasem nie ma innego wyjścia i trzeba zrobić cc, ale wtedy te ż warto wiedziec jak zminimalizować jego skutki dla was i dla dziecka. Dane naukowe potwierdzają, że nawet dwa cc w przeszłości nie są wskazaniem do kolejnego (chyba że przerwa między porodami jest bardzo mała). Od lat uczę o wpływie jakości narodzin na dalsze życie dziecka i wierzcie mi, że warto o to zadbać. I nie zachęcam was do rodzenia w bólu przez 12 godzin z niemiłym personelem, który na koniec wypycha dziecko z brzucha i każe przeć na leżąco. Zachęcam was do cudownych narodzin, w których macie siłę radzić sobie z bólem, ruszacie się, korzystacie z profesjonalnego masażu, tensa i czerpiecie radość z porodu, i pomoże wam w tym dobra położna lub doula. Zadbajcie o to, bo to jest inwestycja na całe życie.

Witam :) Leń, leń, leń - tym słowem mogę (znowu :dry: ) określić mój stan.

Z wagą to na mojej 1,5 na minusie. Ciekawe co pokaże waga u lekarza :-)

Krwawienia..... U mnie pojawiają się z dziąseł - dentysta już czeka. Gdyby nie mdłości i strach przed pawiem u stomatologa już bym na fotelu siedziała :dry:

Do nas na sylwestra przychodzi szwagierka (też ciężarna) z mężem. Właśnie na etapie układania menu jestem hihi. Prosiła mnie o jakieś ciasto i tu pojawia się zonk, bo ja na słodkie nie mam ochoty, a tym samym pomysłu co by tu zrobić... Może coś podpowiecie?

reklama
Do góry