reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Szmaragd z tym porodem sn wszystko ladnie brzmi ale ja chyba za duzo sie juz nasluchalam. Moja najstarsza siostra przed urodzeniem drugiego dziecka tez miala wypalanke. Szyjka nie chciala jej sie rozwierac. Mowi, ze porod byl straszny. Porozrywalo ja, mowi, ze czula sie jakby bomba w niej wybuchla, nie wspominajac juz o tym, ze z seksem jest katastrofa.

Ja tez niestety mialam wypalanke i boje sie, ze tez mnie porozrywa:no: Ty z doswiadczenia moze wiesz, co z tym zrobic a ja mam straszne obawy

reklama
Pola dzieki za rade :)

Mataam tez mnie cycochy swedza ale na razie nie smaryje nicxym.ani deka nie urosly.

Pola tez jestem na luteinie ale gin nie mowil nic o odstawieniu...lutke przepisal mi inny gin.ten ktory odszrdl z przychodzni.a ten nie mowil nic onodstawianiu...

badanie robilam i wyszlo ze nigdy nie mialam ale wiadomo w kazdej chcwili mozna sie zarazic i sie zastanawiam czy jest jaka kolwiek mozliwosc zarazenia sie w ten sposob bo nigdy go nie dotykam i zdala od niego

wydaje mi się że jakieś tam ryzyko jest.. na pewno nie takie jak przy konkretnym tuleniu z kotem. najlepiej zapytaj lekarza :)

Ewa, teoretycznie od kota wcale nie tak łatwo sie zarazić toxo. Musiałabys miec kontakt z jego odchodami. Zeby zminimalizować ryzyko myj dokładnie ręce po (i w trakcie) kazdej wizyty u teściów.
Pamiętajcie tez zeby dokładnie myć owoce i warzywa przed zjedzeniem.

Ja mam psy i np u mnie nie ma mowy zebym nie miala z nimi kontaktu.bo sa wszedzie w domu.znusze lekarza zeby co miesiac robic toxo albo czesciej.bo nie stwierdzono u mnie tego

Czesc dziewczynki :)

Ktoras z was mowila o krwawieniu z nosa...ja nie krwawie ale non stop kicham i mam nie tyle katar co stala produkcje glutow...a przy okazji sa one krwiste...

Czy was tez tak czasem brzuchy swedza?
ja tez rano strasznie kicham, az mnie brzuch zaczyna bolec, ale ze tak powiem - kicham na sucho, bezglutowo ;) brzuch swedzial , ale juz przestal, za to cycki non stop - bola i swedza, mnusze co chwile smarowac, bo skora sie luszczy :baffled:

gina to ja zapytam ale wizyta dopiero 14 stycznia. Martwię się czy przez takie cos mozna sie zarazić :( dojdzie do tego ze przestanę tam jeżdzić ze strachu i pomyslą ze ześwirowałam i mąż się obrazi.

Kopacz, mnie brzuch swiedzial dość mocno gdy stosowalam tylko oliwkę. To znaczy ze brzuszek rośnie i ze skora sie rozciąga. Oliwka nie nawilzala mnie wystarczająco dobrze i przerzucilam sie na balsam do ciała i od razu poczułam ulgę. Skora przestała swedzieć.

Ja w ciagu najbliższych dni bede odstawiać lutkę i troche sie stresuje. Z drugiej jednak strony ciesze sie ze w końcu nic nie bedzie ze mnie wyplywac :)

Też marzę tylko o tym, żeby odstawić luteinę:baffled: Myślę, że po tej wizycie będziemy już na spokojnie z tym kończyć.

ja tez rano strasznie kicham, az mnie brzuch zaczyna bolec, ale ze tak powiem - kicham na sucho, bezglutowo ;) brzuch swedzial , ale juz przestal, za to cycki non stop - bola i swedza, mnusze co chwile smarowac, bo skora sie luszczy :baffled:

Też kicham ciągle, mamy wrażliwą śluzówkę Dziewczyny, z krwawiącymi dziąsłami też miałam problem na początku pierwszej ciąży, teraz na szczęście spokój. Mnie nic nie swędzi, póki co, wiem, że potem będzie i to mocno;-) Za to czasem czuje jakieś takie kłucie/pieczenie w jednym z sutków, nie wiem co to jest, ale upierdliwe:-p
My dziś byliśmy jednak na tym obiedzie u babci, przynajmniej gotować nie musiałam;-) Jutro jadę na badania, bo zobaczyłam, że na HIV czeka się 5dni:szok: więc jest szansa, że się nie wyrobią przed wizytą:no: Na spokojnie jutro zrobię cały pakiet i będzie z głowy - ciekawe ile zabulę:confused:

reklama
Ja nie robię standardowego kompletu, grupę mam, toxo, cytomegalię też mam, bo robiłam kilka m-cy temu po ostatnim poronieniu.

Do góry