reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

tynka, to trzymam za was kciuki i gratuluje synka :-)

jagódka, super, że pełna klatka - zazdroszczę. Masz jakąś swoją stronkę, blog? ja teraz będę wymieniała mojego nikona d90 ale ponieważ jednak amatorsko i hobbistycznie zajmuję się fotografią to na pełna klatke żal mi kaski i chyba wybór padnie na d7100.

la luna, ale masz sliczną córeczkę! :tak:

reklama
tynka, to trzymam za was kciuki i gratuluje synka :-)

jagódka, super, że pełna klatka - zazdroszczę. Masz jakąś swoją stronkę, blog? ja teraz będę wymieniała mojego nikona d90 ale ponieważ jednak amatorsko i hobbistycznie zajmuję się fotografią to na pełna klatke żal mi kaski i chyba wybór padnie na d7100.

la luna, ale masz sliczną córeczkę! :tak:

Wahałam się między 7d a 6d, ale właśnie 6tka wygrała przez FF. Ja miałam w styczniu zakładać DG związaną z fotografiką, ale sobie odpuszczę z wiadomych względów. Zamieszczałam zdjęcia na blogu, ale brak mi regularności i denerwuje mnie ten blog, więc albo założę coś innego albo wreszcie swoją stronę.
Ninja ja też mam problem z emocjami, wszystko mnie denerwuje..:zawstydzona/y:
No i witam nową Mamusię!:tak:

Witam Wszystkie przyszłe Mamuśki :)
Jestem tutaj nowa. Nie dawno dowiedziałam sie ze jestem w ciaży.
Teraz juz 11 tydzien i moja Fasolka ma 1,66cm :)
Jestem przeee szczesliwa i mam w 100% poparcie u Mojego Męzczyzny.
Miewam nieziemskie humorki, a to przeciez nie spełna 3 miesiace ehh ...
Teoretycznie nie mam zielonego pojecia o ciazy , narodzinach choć troche o wychowywaniu i pielegnacji dziecka wiem, ktos musiał zajmowac sie młodszym rodzenstwem jak pracowali :p
Zapisałam sie do Was bo to zawsze jakas pomoc, zawsze cos nowego i ciekawego moge sie dowiedziec, nauczyc :) mam nadzieje, ze bedzie nam sie dobrze rozmawialo :)
Czy kóras z Was tez jest w pierwszej ciazy ? troszke sie boje powiem Wam szczeze ...

Hej ana1490
Miło, że do nas dołączyłaś :-)
Jeśli nic nie wiesz to proponuje poszukać trochę na całym forum nie tylko w naszym wątku, poczytać trochę artykułów i nie bać się pytań
Wszyscy na pewno chętnie na nie odpowiedzą

Ja też jestem w pierwszej ciąży :)

i ja też w pierwszej :) !! dzisiaj dokładnie mamy 11 tydzień i 2 dni :)
dla mnie przerażająca jest sama ciąża...może nie tyle co przerażająca ale niesamowicie dziwna :p a zajecie sie maluszkiem typu pielęgnacja, kapanie przewijanie ubieranie mam już w małym palcu poprzez wieloletnie doświadczenie jako opiekunka ^^
a z samopoczuciem? zmęczenie, bole i zawroty głowy to już normalka no i moje emocjonalne wybuchy (czasem sama sie przerazam) ale w porównaniu z tym co było miedzy 5-8 tyg czuje sie jak nowonarodzona:) no i bóle brzucha ale to ponoć normalne :)

A mi bóle brzucha przeszły, tzn nie czuje już takiego jakby ciągnięcia, ja odczuwałam je po lewej stronie. Teraz jak coś czuje to raczej określiłabym to jako rozciąganie całej macicy, ale raczej nie jest to bolesne. Na pewno nie tak jak wcześniej.

A wybuchowość, w święta tato tak mnie zdenerwował wyłączeniem telewizora w najważniejszym momencie filmu, że z miejsca wybuchłam i się popłakałam. Nie mogłam się później uspokoić. Przed ciążą to było nie do pomyślenia, nigdy nie zachowywałam się w taki sposób i to faktycznie przerażające.
Trochę tak jakbym to nie była ja ...

Czesc mamuśki :-D witam sie po Świątecznie i przed Sylwestrowo:-) Witam tez nowe mamuśki ;-) napiszcie coś wiecej o sobie :tak: Ja dziś wolne za to wczoraj pracowałam :-) ale opłacało sie bo ruch był :-D. Co do bóli to też mi sie zdarzają ale czytam ze to normalne . Macie jakieś plany na Sylwestra??? Co do humorków to odpukać nie mam za to opętała mnie mania czystości :eek: hehe

reklama
Do góry